ιατρικό marketing

Ιατρικό Marketing: 3 Σημεία Κλειδιά Που Πρέπει Να Προσέξετε Το 2020

Χρόνος: 8 λεπτά

Ιατρικό Marketing: 3 Σημεία Κλειδιά Που Πρέπει Να Προσέξετε Το 2020

Χρόνος: 8 λεπτά
 • Γιώργος Γεωργίου

  Λέξεις: 640

ιατρικό marketing

Ίσως αναρωτιέστε γιατί το ιατρικό marketing έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ο λόγος είναι απλός. Ο τρόπος με τον οποίο οι υποψήφιοι ασθενείς αναζητούν και βρίσκουν έναν ειδικό υγείας, έχει αλλάξει εντελώς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτόματα έχει αλλάξει και ο τρόπος που βρίσκουν εσάς.

 

Το ταξίδι του σημερινού ασθενή

 

Στη σημερινή εποχή, κάθε υποψήφιος ασθενής πραγματοποιεί μια εκτενή έρευνα, η οποία περνάει από πολλά στάδια και λαμβάνει υπόψιν του πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, πριν καταλήξει να επιλέξει τον ιατρό, που αξιολογεί ως τον πιο αξιόπιστο και έμπιστο.

Πλέον τα πράγματα δεν είναι όπως στο παρελθόν. Οι προσωπικές συστάσεις από φίλους και οικογένεια, έχουν αντικατασταθεί από τις συστάσεις των αποτελεσμάτων της Google, αλλά και από τις αξιολογήσεις που αφήνουν προηγούμενοι ασθενείς.

Θεωρείτε πως τα παραπάνω είναι υπερβολικά; Ας δούμε τι λένε στατιστικά:

 • 77% των χρηστών χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της Google, ως το πρώτο τους βήμα
 • Πάνω από το 90% των χρηστών ,στηρίζονται σε online πληροφορίες και αξιολογήσεις, προτού καταλήξουν σε έναν ιατρό
 • 31% αποφασίζουν με αποκλειστικό κριτήριο, τις online αξιολογήσεις του συγκεκριμένου ιατρού
 • 41% των ασθενών υποστηρίζουν ότι ταsocial media επηρεάζουν την επιλογή ιατρού
 • 60% των χρηστών, δείχνουν να εμπιστεύονται τους ιατρούς που μοιράζονται στο blog τους πληροφορίες σχετικές με θέματα υγείας

 

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά;

Οι ασθενείς σας βρίσκονται online και αναζητούν τις υπηρεσίες σας καθημερινά. Εσείς έχετε μια συνολικά επιτυχημένη παρουσία, προκειμένου να εμφανιστείτε εσείς μπροστά τους όταν ψάχνουν;

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε «Ναι» με σιγουριά, τότε αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται να επενδύσετε σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική ιατρικού marketing.

 

 

Σε τι διαφέρει το ιατρικό marketing από το marketing σε άλλους κλάδους;

 

To ιατρικό marketing έχει αρκετά κοινά σημεία με το marketing των άλλων κλάδων, αλλά το βασικό σημείο διαφοροποίησής του, είναι ο ίδιος του ο σκοπός. Βλέπετε, το ιατρικό marketing, δεν έχει (ή μάλλον δεν θα έπρεπε να έχει) σαν βασικό στόχο την πώληση, αλλά την ενημέρωση.

Όταν μιλάμε για ιατρικό marketing, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απευθυνόμαστε σε έναν υποψήφιο ασθενή, ο οποίος αναζητά λύσεις σχετικά με προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Αυτό σημαίνει ότι έννοιες όπως:

 • Ευαισθησία
 • Κατανόηση
 • Εμπιστοσύνη
 • Εξειδίκευση
 • Εμπειρία
 • Αυθεντία
 • Σωστή πληροφόρηση
 • Ασφάλεια
 • Εγκυρότητα

Θα αποτελέσουν καταλυτικούς παράγοντες στην τελική απόφαση του υποψήφιου ασθενή.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Αυτό σημαίνει πως προκειμένου να τον πείσετε να επιλέξει και να εμπιστευθεί εσάς, πρέπει να έχετε διασφαλίσει ότι μέσα από την συνολική online παρουσία σας, προβάλλονται ορθά όλα τα παραπάνω.

 

 3 σημεία κλειδιά που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε το 2020

 

Video Marketing

 

Το video marketing είναι πολύ δημοφιλές σε όλους τους κλάδους του marketing και ο ιατρικός τομέας δεν αποτελεί εξαίρεση. Αξιοποιώντας το, έχετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με τους υποψήφιους ασθενείς σας, να τους ενημερώσετε σχετικά με προβλήματα που τους απασχολούν και να τους δείξετε πως να ζήσουν μια πιο υγιή ζωή.

Αν είστε λοιπόν ιατρός και δεν αξιοποιείτε τη δύναμη του video marketing, για να προβάλλετε την πρακτική σας, τότε πραγματικά χάνετε μια τεράστια ευκαιρία. Έρευνες έχουν δείξει πως τα επεξηγηματικά βίντεο αποτελούν μια από τις πιο αγαπητές πηγές πληροφόρησης για τους χρήστες.

 • Οι υποψήφιοι ασθενείς σας είναι 4 φορές πιθανότερο να παρακολουθήσουν ένα βίντεο σχετικά με ένα ιατρικό ζήτημα, από το να διαβάσουν ένα άρθρο στο blog.
 • Ο μέσος χρήστης παρακολουθεί περίπου 36 λεπτά βίντεο την ημέρα από το κινητό και 19 λεπτά από τον υπολογιστή.
 • Το 39% των υποψήφιων ασθενών, επικοινωνούν για να κλείσουν ένα ραντεβού, αφού έχουν παρακολουθήσει ένα βίντεο σχετικό με θέμα υγείας.

Κατά τη δημιουργία ενός βίντεο, πρέπει να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του χρήστη, να είστε  συνοπτικός, το περιεχόμενό σας να σχετίζεται άμεσα με το κοινό στο οποίο στοχεύετε και να αποπνέετε σιγουριά, εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό.

 

Μερικά χρήσιμα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

 • Μιλήστε για εσάς με έναν απλό και προσεγγίσιμο τρόπο, που ενισχύει την αξιοπιστία σας και κάνει τους υποψήφιους ασθενείς να συνδεθούν μαζί σας και να νιώσουν εμπιστοσύνη.
 • Όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται με σοβαρά ιατρικά ζητήματα, είναι σημαντικό να δείχνετε κατανόηση και συμπόνια. Τα βίντεό σας πρέπει να δημιουργούν θετικά συναισθήματα, τα οποία θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη των υποψήφιων ασθενών στο πρόσωπό σας.
 • Στον ιατρικό τομέα, ένας από τους κύριους στόχους των βίντεό σας, πρέπει να είναι η εκπαίδευση. Μιλήστε για τα ιατρικά προβλήματα με όρους που είναι εύκολα κατανοητοί στους υποψήφιους ασθενείς, ενημερώστε τους για τους διαθέσιμους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας και μην ξεχάσετε να αναφέρετε τι είναι αυτό που διαφοροποιεί εσάς, από τους υπόλοιπους.

 

Reviews

 

Οι αξιολογήσεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση ενός νέου ασθενή, να έρθει σε επαφή μαζί σας. Μέσα από τα reviews, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία τους, να πουν τη γνώμη τους και να σας προτείνουν ή όχι, σε άλλους υποψήφιους ασθενείς. Για να αντιληφθείτε τη δύναμη που έχουν οι online αξιολογήσεις, δείτε λίγο πιο προσεκτικά τα παρακάτω στατιστικά:

 • Το 47% των χρηστών έχουν δηλώσει ότι η φήμη ενός γιατρού έχει σημασία

 

 • Το 60% των χρηστών χρειάζεται να διαβάσει 4 ή περισσότερες αξιολογήσεις πριν σχηματίσει μια γνώμη, αλλά η μέση αξιολόγηση βασίζεται μόλις σε 2,4 κριτικές

 

 • Το 80% των χρηστών εμπιστεύονται τις online αξιολογήσεις, όσο τις προσωπικές συστάσεις

 

 • Το 31% των χρηστών θεωρούν αξιόπιστες μόνο όσες αξιολογήσεις φαίνονται αληθινές

 

Website & Content

 

Η ιστοσελίδα σας αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα τόσο της πρακτικής σας, όσο και εσάς του ίδιου, ως επαγγελματία. Όταν τη δει λοιπόν ο υποψήφιος ασθενής σας, αυτόματα θα σχηματίσει και μια πρώτη εντύπωση για εσάς. Δεν είναι κρίμα η εντύπωση αυτή να είναι αρνητική;

Οι υποψήφιοι ασθενείς, επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας για να λύσουν τις απορίες τους, να διαβάσουν το βιογραφικό σας, να ενημερωθούν για την εξειδίκευσή σας και με πιο απλά λόγια, να βρουν λόγους για να σας εμπιστευθούν.

Αυτό μπορεί να το κάνουν είτε από το κινητό τους, είτε από το tablet ή τον υπολογιστή τους. Αν το website σας λοιπόν δεν τους προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης από κάθε συσκευή, αν δεν είναι σωστά δομημένο και δεν τους καθοδηγεί, ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα, τότε οι υποψήφιοι ασθενείς σας θα το εγκαταλείψουν χωρίς δεύτερη σκέψη και θα αναζητήσουν αυτό που ψάχνουν, κάπου αλλού.

Διαβάστε: 5+1 λάθη που διώχνουν τους ασθενείς από το website σας

 

Αν συνυπολογίσετε και το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος παραμονής σε ένα ιατρικό website, είναι λιγότερο από 1 λεπτό, καταλαβαίνετε πως έχετε ελάχιστο χρόνο για να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο περιεχόμενο, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες στην marketing στρατηγική ενός ιατρού. Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι δυσνόητο, χρησιμοποιεί πολύπλοκη ιατρική ορολογία, είναι ελλιπές και δεν απαντά με σαφή και κατανοητό τρόπο στα ερωτήματα των υποψήφιων ασθενών σας, τότε με ένα απλό click θα εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα σας και θα το αναζητήσουν αλλού.

 

Πως θα σωθεί λοιπόν ο ασθενής (Μεταφορικά και κυριολεκτικά);

 

Στη Neat & Proper διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση στον ιατρικό κλάδο και μπορούμε να σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και ισχυρή online παρουσία, για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να αυξήσετε το πελατολόγιό σας.

 

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας.


Γιώργος Γεωργίου
Author

Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος είναι το ‘μεγάλο αφεντικό’ της εταιρείας. Εμείς βέβαια τον φωνάζουμε ‘Ηγέτη’, γιατί ευτυχώς, σε αντίθεση με τους περισσότερους CEO, έχει χιούμορ και ξέρει να κάνει πλάκα. Όταν πρέπει όμως. Είναι ο άνθρωπος που μας εμπνέει σταθερά, μας αγχώνει που και που και δεν έχει ησυχία. Κάθε νέα του ιδέα, είναι μια αφορμή για να πεταχτεί από το γραφείο του και να τρέξει να την μοιραστεί μαζί μας. Ο Γιώργος είναι καθαρόαιμη digital ράτσα και ασχολείται με αυτό, περισσότερο από μια 10ετία. Έχει μεγάλη γνώση στο SEO και αν δεν πιστεύετε εμάς, τότε έχει γράψει και το αντίστοιχο βιβλίο για να το αποδείξει. Το πάθος του είναι να μελετάει στατιστικά και να πειραματίζεται, με οτιδήποτε θα καταφέρει να βελτιώσει το conversion rate. Αν δεν τον βρεις στην εταιρεία, τότε σίγουρα θα τον βρεις να διαβάζει ένα βιβλίο κάπου ή δεν θα τον βρεις καθόλου, επειδή θα είναι σε κάποιο ταξίδι και θα εξερευνεί καινούργια μέρη.

Προτεινόμενα Άρθρα

Τα 5 βήματα που ακολουθούμε για να αυξήσουμε τις πωλήσεις ενός e-shop

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554108994840{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109049476{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="george"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα 5 συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, για αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας; Είναι κοινό μυστικό πως στον ανταγωνιστικό χώρο του digital marketing, τίποτα δεν χαρίζεται. Ζούμε στην εποχή που οι χρήστες μπορούν να βρουν τα πάντα online, ανά πάσα στιγμή. Όπως καταλαβαίνετε, το brand και τα προϊόντα σας δεν θα πουλήσουν, απλά επειδή έχουν καλή ποιότητα.Γιατί πλέον, οι επιλογές που έχουν οι χρήστες, είναι κυριολεκτικά χιλιάδες.Μόνο μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό και μια ολοκληρωμένη στρατηγική, μπορείτε να δείτε τις online πωλήσεις σας να εκτοξεύονται και να αυξάνεται συνεχώς η κερδοφορία της επιχείρησής σας.Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας τα 5 βήματα που ακολουθούμε σαν εταιρεία, για κάθε νέο πελάτη και θα σας εξηγήσουμε γιατί πρέπει να τα ακολουθήσετε και εσείς. 

Βήμα 1ο – Analysis

 Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, πρέπει να προηγηθεί μια end to end ανάλυση.Τι σημαίνει αυτό;Σημαίνει πως πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κάθε πιθανή παράμετρο:
 • Από που έρχονται οι πωλήσεις;
 • Από ποια συγκεκριμένα κανάλια;
 • Ποιο είναι το conversion rate του κάθε καναλιού;
 • Ποια κανάλια αξιοποιεί αυτή την στιγμή η επιχείρηση;
 • Ποια κανάλια δεν εκμεταλλεύεται και θα έπρεπε;
 • Πως έχουν τα πράγματα στα κανάλια που αξιοποιεί;
 • Πόσο σωστά είναι στημένες οι καμπάνιες που τρέχουν;
 • Αξιοποιεί το email marketing;
 • Χρησιμοποιεί marketing automation;
 • Δίνει προσοχή στο customer retention;
 • Ποιο είναι το συνολικό budget που δαπανάται;
 • Ποιο είναι το κέρδος που έχει τελικά η επιχείρηση;
Όπως καταλαβαίνετε, είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει μια εκτενής και ενδελεχής ανάλυση. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δούμε πραγματικά την παρούσα κατάσταση και να εντοπιστούν οι ευκαιρίες που υπάρχουν.Η ανάλυση είναι τόσο πολύτιμη για 2 λόγους:
 1. Αποκτούμε μια πλήρη εικόνα της επιχείρησης
 2. Αναλύουμε την συγκεκριμένη κατηγορία στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση και τον ανταγωνισμό της
  

Βήμα 2ο – Strategy

 Αφού έχουμε συλλέξει όλα τα δεδομένα της ανάλυσης και έχουμε αποκτήσει μια πλήρη εικόνα, τότε μπορούμε να αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι ενέργειές μας. Σχεδιάζουμε λοιπόν μια στρατηγική, η οποία κινείται σε 2 συγκεκριμένες λογικές.
 • Η μια είναι πως θα καταφέρουμε να βελτιστοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση, έτσι ώστε τα χρήματα που επενδύονται αυτή την στιγμή, να αποδώσουν το μέγιστο δυνατό.
 
 • Η δεύτερη είναι η στρατηγική ανάπτυξης. Δηλαδή πως θα αναπτυχθεί το e-shop σε visitors και σε πωλήσεις, όχι μόνο για το προσεχές διάστημα, αλλά και μακροπρόθεσμα.
Δείτε πως αυξήσαμε το traffic του πελάτη μας SavelTrade από τα οργανικά αποτελέσματα κατά 163,19%. 

Βήμα 3ο – End to end optimization

 Έχουμε κάνει την ανάλυση, έχουμε εντοπίσει δυνατότητες, αδυναμίες, ευκαιρίες και απειλές και έχουμε αποφασίσει στην στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Το επόμενο βήμα είναι η βελτιστοποίηση ή αλλιώς optimization.Τι περιλαμβάνει αυτή η βελτιστοποίηση; Κυριολεκτικά τα πάντα! Ας αναφέρουμε μερικά:
 • Βελτιστοποίηση του website
 • Βελτιστοποίηση των διαφημιστικών καναλιών (πχ Google Ads, Social Ads, κλπ.)
 • Βελτιστοποίηση στο κομμάτι του email marketing
 • Audit των analytics για να είμαστε σίγουροι πως όλα τα δεδομένα καταγράφονται σωστά
Τι θα καταφέρουμε με αυτό; Να ελέγξουμε το budget, να μην ξοδεύονται άσκοπα χρήματα και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, στηριζόμενοι στην υπάρχουσα κατάσταση.Για παράδειγμα, δείτε πως πήραμε μια καμπάνια του πελάτη μας Active Body, που είχε 100 πωλήσεις και πως καταφέραμε να τις κάνουμε 500, μέσα σε 3 μήνες. 

Βήμα 4ο – Αύξηση των πωλήσεων

 Αφού έχουμε ολοκληρώσει την βελτιστοποίηση και είμαστε σίγουροι πως όλα λειτουργούν σωστά, τότε περνάμε στην διαδικασία της αύξησης των πωλήσεων. Η αύξηση των πωλήσεων, στηρίζεται πάνω στην στρατηγική που έχουμε σχεδιάσει από πριν.Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες έχουν σκοπό να αυξήσουν τα έσοδα. Μπορεί για παράδειγμα να αποφασίσουμε ότι θα αυξήσουμε το budget στο Facebook ή να επενδύσουμε περισσότερα στα Google Ads.Μπορεί να επενδύσουμε στο email marketing automation, εφόσον αυτό είναι κάτι που δεν κάνει η επιχείρηση ή να επενδύσουμε στο SEO επειδή έχουμε εντοπίσει μια σημαντική ευκαιρία, που μέχρι τώρα έμενε ανεκμετάλλευτη.Όλη αυτή η λογική λειτουργεί, γιατί στηρίζεται σε απόλυτα μετρήσιμους και σαφώς ορισμένους στόχους, που μπορούμε να επανεξετάζουμε σε βάθος χρόνου. 

Βήμα 5ο – Customer Retention

 To customer retention (η διατήρηση των υπαρχόντων πελατών) είναι ίσως ο αποδοτικότερος τρόπος για να αυξηθούν τα έσοδα μιας επιχείρησης και συγκεκριμένα η κερδοφορία της. Αναρωτιέστε γιατί;Γιατί έτσι πετυχαίνουμε καλύτερο conversion rate, με λιγότερες ενέργειες. Με απλά λόγια, έρχονται extra έσοδα, χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε διαφημιστικές ενέργειες.Ορισμένες αποδοτικές τεχνικές remarketing και retargeting περιλαμβάνουν: 
 • Email
 
 • SMS
  
 • Διαφήμιση στα social media
 
 • Customer service (H ευκαιρία να απαντήσετε στις απορίες των πελατών σας και να βελτιστοποιήσετε τις υπηρεσίες σας, σύμφωνα με τις ερωτήσεις, τι επιθυμίες και τα αιτήματά τους)
  
 • After sales support (Η εξυπηρέτηση μετά από μια πώληση, βοηθάει τους πελάτες να χρησιμοποιήσουν σωστά τα προϊόντα σας και αυτό οδηγεί σε επαναλαμβανόμενους πελάτες, στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους και στην ικανοποίηση των αναγκών τους)
 
 • Loyalty program (Aποτελεί μια δομημένη και μακροπρόθεσμη στρατηγική marketing, που ουσιαστικά επιβραβεύει τους πελάτες, που σας προτιμούν συστηματικά. Χρησιμοποιώντας μια τεχνική επιβράβευσης, δίνετε κίνητρο στους πελάτες να επιστρέφουν σε εσάς, να πραγματοποιούν συχνές αγορές και να σας προτιμούν έναντι των ανταγωνιστών)
  Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν απλά 5 βήματα για αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Είναι τα θεμέλια, πάνω στα οποία βασίζεται η digital marketing στρατηγική της Neat & Proper

Ελάτε λοιπόν να συνεργαστούμε και να σας βοηθήσουμε να αναδείξετε την επιχείρησή σας, αυξάνοντας την κερδοφορία της!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570317520{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570355327{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570362006{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:author|post_type:post|categories:51"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

Πώς το SEO μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις του e-shop σας (& την κερδοφορία του)

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109396760{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109415607{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="thalia"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]

Κάθε e-shop για να μπορέσει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χρειάζεται πωλήσεις. Αυτό προϋποθέτει να εμφανίζεται στην μηχανή αναζήτησης της Google για λέξεις – φράσεις σχετικές με τα προϊόντα του. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεστε το SEO.

 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας κι ενδεχομένως έχετε ήδη στο πλάνο προώθησής σας κάποιους από αυτούς. Αν σκεφτούμε, όμως, ότι το 93% [1]των online εμπειριών ξεκινάει από την μηχανή αναζήτησης, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για ένα e-shop να εμφανίζεται στα αποτελέσματά της.Το να απορρίπτετε αυτήν την προοπτική ή να στηρίζεστε αποκλειστικά στα paid αποτελέσματα (Google Ads) είναι σαν να αφαιρείτε από το e-shop σας την ευκαιρία να αποτελέσει μέρος αυτών των online εμπειριών. Το e-shop σας χρειάζεται SEO για να βγει στο προσκήνιο, καθιστώντας το με αυτόν τον τρόπο περισσότερο ανταγωνιστικό.Διαβάστε: SEO: Τι Είναι & Γιατί Το E-Shop Σας Το Χρειάζεται.

Το οργανικά αποτελέσματα κερδίζουν τα περισσότερα κλικς

Οι χρήστες δείχνουν ότι προτιμούν τα οργανικά/φυσικά αποτελέσματα καθώς το 65% των αναζητήσεων καταλήγει σε κλικ σε αυτά. Ας δούμε για παράδειγμα τη φράση «αθλητικα παπουτσια» η οποία συγκεντρώνει σύμφωνα με το επίσημο εργαλείο της Google (Google Keyword Planner) 22.200 αναζητήσεις. Από αυτές, το 65%, δηλαδή οι 14430 αναζητήσεις, θα μετατραπούν σε επισκέψεις στα e-shop τα οποία κατατάσσονται στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

Be Present, Become the Winner

Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι με το SEO μπορείτε να στοχεύσετε σε χιλιάδες λέξεις – φράσεις οι οποίες είναι απολύτως σχετικές με τα προϊόντα σας και κατ’ επέκταση να κερδίζετε χιλιάδες στοχευμένους επισκέπτες κάθε μήνα. Από αυτούς σημαντικό ποσοστό θα μετατραπεί σε πελάτες σας, επιτυγχάνοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος του στόχου πωλήσεών σας.Το SEO έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο είναι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα που προσφέρει σε σύγκριση με άλλα κανάλια.

Πόσες πωλήσεις μπορεί να μου προσφέρει το SEO;

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε τα μηνιαία αποτελέσματα του SEO μέσα από στοιχεία πελατών μας.  Πραγματικών, δηλαδή, e-shop, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.  

Case No1

Πωλήσεις: 171Τζίρος: 9,318.38€

Case No2

Πωλήσεις: 244Τζίρος: 5,627.20€ 

Case No3

Πωλήσεις: 387Τζίρος: 21,945.16€ 

Case No4

Πωλήσεις: 484Τζίρος: 17,896.06€

Are you ready?

 
 

Αν είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα, στην Neat & Proper γνωρίζουμε καλά τον τρόπο.

[/vc_column_text][vc_btn title="Επικοινωνήστε μαζί μας" color="danger" align="center" link="url:https%3A%2F%2Fneatnproper.com%2Fcontact%2F|title:Contact|target:%20_blank|"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570184029{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570225331{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570231853{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:rand|post_type:post|categories:48"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

3 + 1 κανάλια για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554108994840{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109049476{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="george"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]

Ζούμε στην εποχή όπου τα πάντα γίνονται online. Έτσι λοιπόν κι εσείς έχετε κατασκευάσει ένα e-shop, για να πουλήσετε τα προϊόντα σας. Πολύ ωραία μέχρι εδώ.

Γνωρίζετε όμως πως θα δημιουργήσετε μια πελατειακή βάση; Τον τρόπο για να προσεγγίζετε σταθερά τους πελάτες σας; Έχετε κάποια συγκεκριμένη στρατηγική για να αυξήσετε την κερδοφορία σας;

 Βλέπετε όσο καλό και να είναι το eshop σας, από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών, ώστε να τους φέρετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να τους μετατρέψετε σε πελάτες. Είναι σαν ένα κατάστημα χωμένο μέσα σε κάποιο στενό που χρειάζεται διαφήμιση για να μάθε ο κόσμος που βρίσκεται. 

Πως θα το πετύχετε αυτό; Αξιοποιώντας τα online κανάλια του digital marketing.

 Παρακάτω θα δούμε τα 4 κανάλια που χρειάζεστε, για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας. 

SEO

 Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης ενός ιστοτόπου, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητάς (traffic) του μέσα από τα φυσικά αποτελέσματα της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης.Ας δούμε ένα σχετικό παράδειγμα. Έστω ότι έχετε ένα e-shop με παπούτσια, οπότε σίγουρα σας ενδιαφέρουν λέξεις όπως «παπούτσια», «αθλητικά παπούτσια», «γυναικεία παπούτσια» «γόβες» κλπ.Οι συγκεκριμένες λέξεις – φράσεις, σύμφωνα με την Google, αναζητούνται από χιλιάδες χρήστες κάθε μήνα όπως φαίνεται παρακάτω: Ακολουθώντας μια σωστή SEO στρατηγική, το e-shop σας μπορεί να εμφανίζεται για χιλιάδες λέξεις & φράσεις απολύτως σχετικές με τα προϊόντα σας, και κατ’ επέκταση να επιλέγεται από χρήστες αυξάνοντας, έτσι, την επισκεψιμότητά του.  Η αξιοποίηση ενός καναλιού όπως είναι το SEO είναι μια φανταστική ευκαιρία, για να αυξήσετε σταθερά το traffic σας και να προσελκύσετε υποψήφιους πελάτες που αναζητούν προϊόντα σαν τα δικά σας!

Το 93% των online εμπειριών ξεκινάει από την μηχανή αναζήτησης ενώ το 66,5% των χρηστών κάνουν κλικ στα οργανικά αποτελέσματα.

Όπως θα διαπιστώσετε και από τα παραπάνω στατιστικά, τα οργανικά αποτελέσματα είναι το κανάλι που προτιμούν και εμπιστεύονται περισσότερο οι χρήστες. Γι’ αυτό και το SEΟ είναι τόσο αποδοτικό.Επιπλέον, με το SEO, άπαξ και εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα, η θέση σας παραμένει σχετικά σταθερή. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν πραγματοποιείτε παράλληλα διαφημιστικές ενέργειες και τις διακόψετε, θα σας μείνει ένα σημαντικό ποσοστό επισκεψιμότητας, το οποίο θα φέρνει συνεχώς νέους πελάτες.Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το SEO; Κατεβάστε το δωρεάν ebook μας εδώ.Δείτε παρακάτω την πραγματική δύναμη του SEO μέσα από το case ενός πελάτη μας.

PPC

 Τα πιο γνωστά PPC κανάλια είναι το Google Ads και το Facebook Ads. Αν πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στην Google, θα παρατηρήσετε πως τα πρώτα ή τελευταία αποτελέσματα που εμφανίζονται, έχουν ένα σήμα που λέει «Ad».  Αυτά είναι Google Ads.Τα Google Ads είναι ξεχωριστές κατατάξεις από τα οργανικά αποτελέσματα και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε διαφημίσεις, ακριβώς πάνω στο κοινό που σας ενδιαφέρει.Τα Google Ads είναι ένα πολύ αποδοτικό paid κανάλι που σας επιτρέπει να εμφανιστείτε στην Google μέσω διαφημίσεων, όταν οι χρήστες πληκτρολογήσουν μια λέξη ή φράση που έχετε στοχεύσει (πχ: «Γυναικεία φορέματα» ή  «όργανα γυμναστικής»). Ακριβώς δηλαδή την στιγμή που αναζητούν προϊόντα παρόμοια με τα δικά σας!Διαβάστε το άρθρο: Τι είναι τα Google Ads και γιατί πρέπει να τα ξεκινήσεις σήμεραΠάμε τώρα στα Facebook Ads. Εδώ τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά, μιας και το Facebook, είναι μια πλατφόρμα που στηρίζεται στο περιεχόμενο. Μέσω των Facebook Ads μπορείτε με διαφημίσεις  να στοχεύσετε χρήστες ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την περιοχή που μένουν, τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειες τους.Αυτό μεταφράζεται σε απόλυτη ακρίβεια στόχευσης κοινού  και αν προσθέσουμε και τις πολλές διαφορετικές μορφές διαφημίσεων που προσφέρει η πλατφόρμα του facebook, τα αποτελέσματα σε πωλήσεις μπορεί να είναι θεαματικά 

Email marketing

 Το email marketing είναι αδιαμφισβήτητα το κανάλι το οποίο εκμεταλλεύονται όλα τα επιτυχημένα e-shops. Γιατί;  Eίναι πειστικό, προσωπικό, φέρνει σπουδαία αποτελέσματα και βοηθά ιδιαίτερα στην αύξηση των επαναλαμβανόμενων πωλήσεων.H λογική του είναι σχετικά απλή και βασίζεται στην αποστολή emails για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών.  Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το email marketing για να αναπτύξετε σχέσεις με τους υπάρχοντες πελάτες σας και να απευθυνθείτε σε νέους υποψήφιους οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στο newsletter σας αξιοποιώντας διάφορα automations που προσφέρουν πολλές πλατφόρμες αποστολής email.Το email marketing σας επιτρέπει να ενημερώνετε τους πελάτες σας σχετικά με νέες αφίξεις, εκπτώσεις, προσφορές κλπ και σας δίνει την δυνατότητα να στέλνετε customized emails σε συγκεκριμένα segments της λίστας σας(πχ άνδρες, γυναίκες, πελάτες, κλπ). Αποτελεί μία από τις πιο οικονομικές και αποδοτικές τεχνικές  αύξησης πωλήσεων με απόδοση που μπορεί να φτάσει έως και 1 προς 40. 

Re-targeting

 Το re-targeting είναι πανίσχυρο και αποτελεί μια σπουδαία στρατηγική marketing, που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Τι ακριβώς είναι το re-targeting; Eίναι η τεχνική marketing που εφαρμόζεται σε καταναλωτές που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας.Με απλά λόγια, το re-targeting είναι ουσιαστικά διαφήμιση σε χρήστες, που έχουν ήδη επισκεφτεί τον ιστότοπό σας. Έχετε προσέξει πως όταν μπείτε σε κάποιο e-shop, αρχίζει και βλέπετε συνέχεια μπροστά σας διαφημίσεις του; Καλωσήρθατε στο re-marketing!Παρακάτω θα δούμε ενδεικτικά, μερικές περιπτώσεις που η συγκεκριμένη τεχνική είναι εξαιρετικά αποδοτική: 
 • view content- στοχεύοντας χρήστες που έχουν επισκεφθεί το e-shop σας, έχουν δει κάποια προϊόντα αλλά δεν έχουν αγοράσει, καταφέρνετε να παραμείνετε σε επαφή μαζί τους σε όλη την διάρκεια του customer journey, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες τελικά να αγοράσουν από εσάς
 • Εγκατάλειψη καλαθιού – Στοχεύοντας τους χρήστες που εγκατέλειψαν το καλάθι τους και δεν ολοκλήρωσαν την αγορά τους, ουσιαστικά τους υπενθυμίζετε μια αγορά που σκεφτόντουσαν να κάνουν. Η πρόθεση για αγορά υπάρχει και το re-targeting λειτουργεί σαν κίνητρο.
 • Up selling & Cross selling – Όταν ένας πελάτης έχει ήδη πραγματοποιήσει μια αγορά, είναι μια καλή ευκαιρία να του προτείνετε σχετικά προϊόντα, που μπορεί να τον ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης αγοράσει έναν εκτυπωτή, γιατί να μην του προσφέρετε χαρτί & μελάνι;

Μultichannel προσέγγιση  & στρατηγική

 Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε, είναι ότι προκειμένου να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χρειάζεστε την σωστή στρατηγική και τον κατάλληλο συνδυασμό των πιο αποδοτικών καναλιών για την επιχείρησή σας. 

Μην ξεχνάτε πως όλα τα online κανάλια αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοϋποστηρίζονται.

 

Αν θέλετε μια αποδοτική digital στρατηγική, που θα απογειώσει την κερδοφορία του e-shop σας, τότε ελάτε σήμερα σε επαφή με την ομάδα της Neat & Proper.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570317520{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570355327{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570362006{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:author|post_type:post|categories:51"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

SEO: Τι Είναι & Γιατί Το E-Shop Σας Το Χρειάζεται

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109396760{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109415607{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="thalia"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text] 

Το 32%[1] της επισκεψιμότητας των επιτυχημένων e-shop παγκοσμίως προέρχεται από τα οργανικά αποτελέσματα. Παρά το μεγάλο αυτό ποσοστό, πολλοί επιχειρηματίες τείνουν να μην δίνουν τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό το κανάλι.

 

Πόσο μεγάλη σημασία έχει, τελικά, για ένα e-shop να εμφανίζεται στα οργανικά αποτελέσματα της Google;

 Στόχος σας είναι σίγουρα οι πωλήσεις και είναι πολύ πιθανό να είστε αρκετά εξοικειωμένοι με τις διαφημίσεις στα Social Media και ενδεχομένως τα Google Ads. Μπορεί, μάλιστα να επενδύετε αρκετά μεγάλο budget σε αυτά και στην περίπτωση που τα «τρέχετε» σωστά το κόστος ανά πώληση μπορεί να είναι ικανοποιητικό και εντός των στόχων που έχετε ορίσει (αν φυσικά έχετε ορίσει).

Sell, Sell, Sell. Oh Wait!

Πολλοί ιδιοκτήτες e-shop όμως «ξεχνούν» την δύναμη των φυσικών αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. Ξέρετε αυτά τα αποτελέσματα στα οποία κάνουμε κλικ καθημερινά ψάχνοντας απαντήσεις  στην Google.Όσο κι αν τα χρησιμοποιούμε οι ίδιοι, λανθασμένα πιστεύουμε ότι δεν τα χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη του e-shop μας. Ότι οι υποψήφιοι πελάτες μας δεν ψάχνουν στην Google.
 Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Πώς θα βρεθεί το e-shop σας στα οργανικά/φυσικά αποτελέσματα αναζήτησης;

 Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βρεθεί ένα e-shop στην 1η σελίδα των φυσικών αποτελεσμάτων αναζήτησης ονομάζεται SEO ( Search Engine Optimization). Με απλά λόγια το SEO είναι ο μαγικός τρόπος με τον οποίο το e-shop σας θα εμφανίζεται στην 1η σελίδα για αναζητήσεις απόλυτα σχετικές με τα προϊόντα του e-shop σας. Οι χρήστες θα κάνουν κλικ και ως αποτέλεσμα θα αυξηθεί η επισκεψιμότητά του.

It’s Magic!

Μπορεί αστειευόμενοι να είπαμε ότι το SEO είναι ένας μαγικός τρόπος, στην πραγματικότητα όμως είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί ειδικές γνώσεις που μόνο ένας S.E.O Expert μπορεί να κατέχει. Οι ενέργειες που απαιτούνται μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες:
 • On-site SEO: Βελτιστοποιήσεις που πραγματοποιούνται στο e-shop ώστε η Google να το «διαβάζει» καλύτερα & να μπορέσει να το κατατάξει υψηλότερα στα αποτελέσματα της. Οι ενέργειες αυτές αφορούν τόσο κάποια τεχνικά σημεία του e-shop όσο και το περιεχόμενό του.
 • Off-site SEO: Ενέργειες οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός του e-shop κι έχουν ως στόχο την αύξηση της δυναμικής & της εξωστρέφειάς του, όπως για παράδειγμα η απόκτηση ποιοτικών συνδέσμων από σχετικές ιστοσελίδες ή άλλα e-shop.
 

Γιατί το χρειάζεσαι;

 

Δώστε ένα χεράκι στους υποψήφιους πελάτες σας να σας βρουν

 Καθημερινά πραγματοποιούνται παγκοσμίως πάνω από 3,5 δις[1] αναζητήσεις στην Google. Μεγάλο μέρος αυτών των αναζητήσεων σχετίζονται με τα προϊόντα που προσφέρετε. Άλλωστε το 93%[2] των online εμπειριών ξεκινάει από την μηχανή αναζήτησης.Οι υποψήφιοι πελάτες σας αναζητούν στην Google να αγοράσουν παπούτσια, ρούχα, έπιπλα, τροφή για την γάτα τους, συμπληρώματα διατροφής και ό,τι άλλο έχουν ανάγκη. Αναζητούν προϊόντα ακριβώς σαν τα δικά σας. Αυτές οι αναζητήσεις μπορούν να μετατραπούν σε επισκέπτες στο e-shop σας.

Περισσότεροι επισκέπτες, περισσότερες πωλήσεις.

 Όπως είπαμε και παραπάνω χρειάζεστε επισκέπτες στο e-shop σας γιατί πολύ απλά μέρος των επισκεπτών μετατρέπονται σε πελάτες. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Έστω ότι έχετε ένα e-shop με ρούχα. Η λέξη «ρουχα» συγκεντρώνει 14.800 αναζητήσεις τον μήνα.Από αυτές τις αναζητήσεις το 66,5% [3](9.842 αναζητήσεις) καταλήγει σε κάποιο οργανικό αποτέλεσμα και ειδικά στην 1η σελίδα (95% [4]των χρηστών δεν μεταβαίνουν στην 2η σελίδα).Αν υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στην 1η θέση, τότε το 30% (2.952) περίπου των παραπάνω αναζητήσεων θα οδηγήσουν σε κλικ στο e-shop σας  (θα γίνουν δηλαδή επισκέπτες) .Αν το μέσο Conversion Rate του e-shop σας είναι 1,5% θα έχετε 44 πωλήσεις (2.952επισκέπτες X 1,5% Conversion Rate ) .

Από 1 μόλις λέξη.

Σκεφτείτε ότι μια SEO καμπάνια περιλαμβάνει πάρα πολλές λέξεις και όχι μόνο μία.Το παραπάνω παράδειγμα είναι σαφώς απλουστευμένο και η 1η θέση στα αποτελέσματα δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, ειδικά αν έχετε να ανταγωνιστείτε πολύ ισχυρά e-shops. Η ουσία, όμως, παραμένει. Τα κλικς που θα λάβετε από τα φυσικά αποτελέσματα μπορούν να μετατραπούν σε πωλήσεις και μάλιστα με μικρότερο κόστος/πώληση.

Λειτουργεί με back up γεννήτρια

 Σε αντίθεση με άλλα διαφημιστικά κανάλια στα οποία αν «βγάλεις την πρίζα» παύεις να εμφανίζεσαι, το SEO είναι ξεκάθαρα πιο σταθερό. Από τη στιγμή που ένα e-shop αποκτήσει κατατάξεις στην 1η σελίδα ο χρόνος που απαιτείται για βρεθεί εκτός είναι αρκετά μεγάλος. Εκτός, φυσικά αν η Google αποφασίσει να κάνει ένα γερό update και αναταράξει τα αποτελέσματα της.Αλλά, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση αν έχετε δίπλα σας έναν έμπειρο SEO Expert το e-shop σας μπορεί να βγει «αλώβητο». Η ακόμη κι αν περάσει η σφαίρα, λέμε ΑΝ, θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να το επαναφέρει.

Δηλαδή δεν μπορώ να έχω e-shop και να μην κάνω SEO;

 Φυσικά και μπορείτε. Αντίστοιχα μπορείτε να έχετε e-shop και να δέχεστε μόνο πληρωμή με αντικαταβολή (Not Good). Η ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι αν θέλετε πραγματικά ένα επιτυχημένο e-shop.Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε στοιχεία οργανικής επισκεψιμότητας ενός κορυφαίου e-shop στην κατηγορία του σε 3μηνη βάση.Όπως μπορείτε να δείτε το 41,97% της συνολικής επισκεψιμότητάς του προέρχεται από τα οργανικά αποτελέσματα.Αντίστοιχα μπορείτε να δείτε ένα μέσο μηνιαίο τζίρο από τα οργανικά αποτελέσματα:

Give SEO A Chance

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το SEO μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας του e-shop σας, της αναγνωρισιμότητάς του, των πωλήσεων και του τζίρου του.

Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα;

Εμείς είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε το e-shop σας.

 
Statistics
[1] http://www.internetlivestats.com/
[2] https://www.wolfgangdigital.com/blog/benchmarking-google-analytics-traffic-search/
[3] https://sparktoro.com/blog/google-ctr-in-2018-paid-organic-no-click-searches/
[4] https://chitika.com/2013/06/07/the-value-of-google-result-positioning-2/
[1] https://www.semrush.com/blog/how-leading-e-commerce-companies-drive-traffic-to-their-websites/
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570184029{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570225331{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570231853{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:rand|post_type:post|categories:48"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

Tα λάθη που κάνετε στο e-shop και σας κοστίζουν πωλήσεις

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554108994840{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109049476{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="george"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]

 «Μα τι κάνω λάθος και το e-shop μου δεν πουλάει;»

 Αν έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε αυτή η ερώτηση, σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό σας.Οι λόγοι που το e-shop σας δεν πουλάει, είναι πολλοί και δεν είναι εύκολο για κάποιον χωρίς εμπειρία, να αντιληφθεί τι πραγματικά φταίει. Εσείς τώρα σκέφτεστε «Άρα τι πρέπει να κάνω για πετύχω περισσότερες πωλήσεις και να φέρω πελάτες στο eshop μου;»Προκειμένου να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τους 3 πυλώνες, στους οποίους στηρίζεται η επιτυχία του e-shop σας. 

   Προϊόντα

 

Διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό

 Σκεφτείτε το απλά. Αν πουλάτε ίδια προϊόντα με άλλους και δεν ξεχωρίζετε κάπου, τότε πως διαφοροποιείται η επιχείρησή σας; Γιατί οι χρήστες να επιλέξουν εσάς και όχι έναν ανταγωνιστή σας, που έχει βρει τον τρόπο να διαφοροποιηθεί και τον προβάλλει στους χρήστες; 

Ενδιαφέρον

 Αυτό που πρέπει να εξετάσετε σε αυτή την περίπτωση, είναι κατά πόσο τα προϊόντα σας ενδιαφέρουν το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Δηλαδή κατά πόσο δραστηριοποιήστε σε μια αγορά που έχει υποψήφιους πελάτες. 

Τιμές & Προσφορές

 Για το αγοραστικό κοινό, οι τιμές και οι προσφορές παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε, είναι ότι στην σημερινή εποχή, οι χρήστες δεν αγοράζουν αμέσως. Μπαίνουν σε πολλά διαφορετικά sites, αλληλλεπιδρούν με διάφορα κανάλια και συγκρίνουν διαρκώς τιμές. 

Προϊοντική ποικιλία

 Η ποικιλία των προϊόντων σας είναι πολύ σημαντική και μπορείτε να είστε σίγουροι πως οι χρήστες θα μπουν στην διαδικασία να την συγκρίνουν με τους ανταγωνιστές σας. Ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει και με τις τιμές. 

Ανταγωνισμός

 Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας; Γνωρίζετε τι ενέργειες κάνουν; Σε ποια κανάλια βρίσκονται; Τι τιμές και προσφορές έχουν; Επίσης, γνωρίζετε ποια είναι τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και που υστερείτε ή υπερέχετε σε σχέση με αυτά; 

Κοινό

 Γνωρίζετε πραγματικά ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε; Τα κείμενα των διαφημίσεων και του eshop σας, μιλούν στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους ή είναι άστοχα; 

   E-shop

 Έχετε συνολικά ένα καλό e-shop; Τι εννοούμε με αυτό;Έχει καλό design; Είναι γρήγορο; Είναι mobile friendly; Είναι εύκολο για τον χρήστη να ολοκληρώσει την αγορά του; Παρουσιάζονται σωστά τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα; Η about page εμπνέει εμπιστοσύνη; Οι τρόποι πληρωμής σας είναι ξεκάθαροι;Και συνεχίζοντας, έχετε καλές φωτογραφίες; Έχετε μοναδικές περιγραφές προϊόντων ή τις παίρνετε copy/paste από αλλού;Ακόμα, γνωρίζετε πόσες πωλήσεις χάνετε στο checkout και το ακριβές ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού

   Διαφημιστικές ενέργειες

Συνολική στρατηγική ανάπτυξης

 Υπάρχει συνολική στρατηγική ανάπτυξης; Εάν οι διαφημιστικές σας ενέργειες πραγματοποιούνται από κάποιο agency, είστε σίγουροι πως κινούνται βάσει συγκεκριμένου πλάνου; Ή μήπως γίνονται τυχαία;Βλέπετε στην σημερινή εποχή, όλα τα online κανάλια συνδυάζονται και επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι διαφημιστικές σας καμπάνιες λοιπόν, πρέπει να έχουν συγκεκριμένο σκοπό και οι διαφημίσεις, θα πρέπει να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Διαφημιστικές ενέργειες

 Είστε σίγουροι πως οι διαφημιστικές ενέργειες που κάνετε, αποφέρουν κέρδη; Το 80% των διαφημίσεων Google Ads,είναι στημένες λάθος και κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα, χωρίς να φέρνουν κερδοφορία. 

Αξιοποίηση διαφημιστικών μέσων

 Εκμεταλλεύεστε τα σωστά κανάλια ή επιλέγετε διαφημιστικά μέσα που δεν αποδίδουν για εσάς; Επίσης, συνδυάζονται σωστά μεταξύ τους; Συμπληρώνουν το ένα το άλλο; 

Reviews

 Γνωρίζετε ότι το 80% των χρηστών εμπιστεύονται τα reviews, σαν να είναι προσωπικές συστάσεις; Εσείς έχετε reviews; Και αν ναι, είναι θετικά ή αρνητικά; 

Επένδυση σε κανάλια με υψηλό conversion rate, που δημιουργούν επαναλαμβανόμενους πελάτες

 Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τέτοιου καναλιού, είναι το email marketing. Παγκοσμίως, το 64% των επιχειρήσεων, θεωρούν το email marketing, ως το πιο αποδοτικό κανάλι marketing. Εσείς το αξιοποιείτε; Περισσότερα tips για το πως θα αυξήσετε την κερδοφορία του eshop σας και θα πετύχετε customer retention, θα βρείτε στον ολοκληρωμένο οδηγό εδώ.[/vc_column_text][vc_btn title="Κατεβάστε Τον Δωρεάν Οδηγό" color="danger" align="center" link="url:https%3A%2F%2Fneatnproper.com%2Fgiati-to-e-shop-moy-den-poylaei%2F||target:%20_blank|"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570317520{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570355327{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570362006{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:author|post_type:post|categories:51"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together