Όπως ο ιατρικός κλάδος εξελίσσεται διαρκώς, έτσι και οι ασθενείς έχουν εξελίξει τον τρόπο με τον οποίο αναζητούν, βρίσκουν και εμπιστεύονται τον ιατρό που θα απευθυνθούν. Παρακάτω θα μάθετε τη σημασία που έχει το ιατρικό marketing και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε, για να αυξήσετε άμεσα το πελατολόγιο του ιατρείου σας.

floating-2
floating-1

Τι είναι το
ιατρικό marketing και γιατί είναι διαφορετικό;

Αρχικά, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο ιατρικό marketing. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μορφή digital marketing, που αξιοποιεί πολλές από τις ίδιες αρχές του παραδοσιακού marketing, αλλά τις εφαρμόζει στον ιατρικό τομέα.

Το ιατρικό marketing λοιπόν, είναι ένα σύνολο online ενεργειών, που έχουν σαν στόχο τους να προσελκύσουν υποψήφιους ασθενείς. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κανάλια που συνθέτουν μια επιτυχημένη στρατηγική ιατρικού marketing και στη συνέχεια, θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε την αξία καθενός από αυτά.

Ποια είναι όμως η διαφορά του από το marketing σε άλλους κλάδους;

Η διαφορά εντοπίζεται στο εξής: Στην περίπτωση του ιατρικού marketing έχουμε έναν ασθενή, ο οποίος αναζητά βοήθεια και ουσιαστικά λύση, για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την υγεία και την ζωή του.

Αυτό αποτελεί ένα λεπτό ζήτημα, το οποίο χρειάζεται ευαισθησία και κατανόηση. Έννοιες όπως εμπιστοσύνη, εξειδίκευση, εμπειρία, αυθεντία και σωστή πληροφόρηση, παίζουν πολύ σημαντικό έως και κρίσιμο ρόλο, για την τελική απόφαση του ασθενή.

800×5805

Το ταξίδι του ασθενή

Αν δεν καταφέρετε να κατανοήσετε το ταξίδι του σημερινού ασθενή και να ακολουθήσετε την πορεία του, δεν θα καταφέρετε να τον οδηγήσετε βήμα – βήμα, μέχρι την πόρτα του ιατρείου σας.

Σήμερα, οι ασθενείς έχουν κυριολεκτικά αμέτρητες επιλογές, μιας και ακόμα και ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η επιλογή ενός ιατρού, γίνεται online. Ο κάθε ασθενής όμως ψάχνει μέσα από πολλά διαφορετικά κανάλια και με διαφορετικά κριτήρια.

Μπορεί για παράδειγμα ένας ασθενής να ξεκινήσει την αναζήτησή του από την Google και μετά να πάει στο Facebook ή μπορεί να επιστρέψει στην Google και να μπει σε ένα έγκριτο ιατρικό site και να διαβάσει ένα άρθρο.

Μόλις δει ποιος το υπογράφει, μπορεί να πραγματοποιήση αναζήτηση στην Google με το όνομα του ιατρού, να ψάξει τις αναφορές που υπάρχουν για αυτόν, να επισκεφθεί το website του, να εξετάσει αν έχει reviews και αν αυτά είναι θετικά ή αρνητικά. Όλα αυτά λοιπόν μαζί, σε λιγότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, θα επηρεάσουν την τελική του απόφαση.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά, είναι πως η επιτυχημένη online παρουσία σας κρίνεται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι λειτουργούν συνεργατικά, συνθέτοντας την τελική σας εικόνα. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος, για τον οποίο είναι απαραίτητο να έχετε μια ολοκληρωμένη στρατηγική ιατρικού marketing.

77%

των χρηστών

χρησιμοποιούν μια μηχανή αναζήτησης πριν κλείσουν ραντεβού με έναν ιατρό

5%

όλων των αναζητήσεων

της Google σχετίζονται με θέματα υγείας

70%

των χρηστών

επιλέγουν μόνο τα φυσικά αποτελέσματα

41%

των ασθενών

υποστηρίζει ότι τα Social Media επηρεάζουν την επιλογή γιατρού

77%

των ασθενών

διαβάζουν online αξιολογήσεις ως το πρώτο βήμα για να βρουν νέο γιατρό

84%

των χρηστών

εμπιστεύονται τις online αξιολογήσεις όσο μια προσωπική σύσταση

1 – 6

online reviews

είναι αρκετά για να σχηματίσει ένας χρήστης γνώμη σχετικά με εσάς και την πρακτική σας

50%

πραγματοποιούνται από κινητές συσκευές

στις 100 δισεκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στη Google

Γιατί χρειάζεστε ένα agency με πραγματική εξειδίκευση;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το ιατρικό marketing διαφοροποιείται σε σχέση με το marketing σε άλλους κλάδους. Οι ασθενείς ερευνούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, οπότε μεμονωμένα στοιχεία, όπως μια επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια ή ένα όμορφο website, δεν αρκούν. Χρειάζεται μια ολιστική στρατηγική, η οποία ασχολείται συνολικά με όλη την εικόνα ενός ιατρού.

Πιστεύουμε πως χρειάζεται μια εξειδικευμένη ομάδα, για να ασχοληθεί με ένα τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο, όπως το ιατρικό marketing. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεστε ένα agency με πραγματική εξειδίκευση. Γιατί όλο αυτό που περιγράφουμε το έχει ξανακάνει και το έχει δει να αποδίδει στην πράξη.

Τα 5 προαπαιτούμενα για μια επιτυχημένα παρουσία

timeline_pre_loader

Αποδοτική ιατρική ιστοσελίδα

Το website σας αποτελεί την «πρώτη εντύπωση» που θα σχηματίσουν οι υποψήφιοι ασθενείς για εσάς. Γι΄αυτό λοιπόν και η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι καλαίσθητη, φιλική προς τους χρήστες, γρήγορη, να εμφανίζεται σωστά σε κινητά και tablets και να παρέχει χρήσιμο περιεχόμενο, με κατανοητό τρόπο.

Παρουσία στη Google

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρει ένας χρήστης μια ιστοσελίδα, είναι μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Αυτό σημαίνει πως η δική σας ιστοσελίδα, πρέπει να εμφανίζεται στην 1η σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων, αν θέλετε να σας βρουν οι υποψήφιοι ασθενείς σας.

Διαδικτυακή (online) φήμη /Διαχείριση διαδικτυακής (online) φήμης

Η διαχείριση της διαδικτυακής σας φήμης απαιτεί μια πολυκαναλική προσέγγιση και ένα πλήθος αρκετών, αλλά και ποιοτικών ενεργειών. Το χτίσιμο της online εικόνας σας χρειάζεται χρόνο, γιατί αν κάποιος ξεκινήσει από το μηδέν, θα πρέπει να γίνουν πολλές ενέργειες για να αποκτήσει μια ισχυρή online παρουσία και ένα αντίστοιχο προφίλ.

Ορθή προβολή στα social

Οι υποψήφιοι ασθενείς σας βρίσκονται καθημερινά στα social media, τα θεωρούν σημαντικά και αλληλοεπιδρούν. Αυτό σημαίνει ότι εσείς δεν μπορείτε να μην βρίσκετε εκεί. Επομένως εάν κάποιος χρήστης ψάξει την social page σας θα πρέπει να βρει μια προσεγμένη σελίδα, με καλά εικαστικά, χρήσιμο υλικό και τακτική ενημέρωση.

Υπηρεσίες

null

Κατασκευή website

Η κατασκευή ενός εύχρηστου, αποδοτικού και ενημερωτικού website,
το οποίο αφήνει τις καλύτερες
δυνατές εντυπώσεις στους επισκέπτες,
αποτελεί ξεκάθαρη προτεραιότητα.
Γιατί μην ξεχνάτε πως η ιστοσελίδα σας,
είναι μια άμεση αντανάκλαση του
επαγγελματικού σας προφίλ.

null

Βελτιστοποίηση website

Όταν μιλάμε για βελτιστοποίηση του website, αυτό περιλαμβάνει τα πάντα. Από τη συνολική εμπειρία του χρήστη (user experience), την ταχύτητα, την βέλτιστη κατηγοριοποίηση του menu, την σωστή εμφάνιση του website σε κινητές συσκευές και tablets, τα ξεκάθαρα και εμφανή CTAs και φυσικά, το κατανοητό, χρήσιμο και μοναδικό περιεχόμενο.

null

SEO

Oι περισσότεροι υποψήφιοι ασθενείς
σας - συγκεκριμένα το 77% από
αυτούς, χρησιμοποιούν την Google
για να βρουν γιατρό για το πρόβλημα
που αντιμετωπίζουν.
Είναι απαραίτητο
λοιπόν για σημαντικές φράσεις της
κατηγορίας σας,
να εμφανίζεστε
στα αποτελέσματα των σχετικών
αναζητήσεών τους.

null

Copywriting

Είναι πολύ σημαντικό η ιστοσελίδα σας να περιέχει απλά,
κατανοητά και Βελτιστοποιημένα
-για την Google- κείμενα,
με σαφή δομή, που θα απαντούν σε όλα τα ερωτήματα που έχουν οι υποψήφιοι ασθενείς σας. Οι πολύπλοκοι όροι και η εξειδικευμένη ορολογία μπερδέψουν τους χρήστες με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα σας.

null

Google Ads

Όταν ένας χρήστης πληκτρολογήσει μια φράση στην Google, έχετε την ευκαιρία να εμφανιστείτε ακριβώς μπροστά του με μια διαφήμιση που είναι απόλυτα σχετική με την αναζήτησή του.
Αφού λοιπόν εμφανιστείτε μπροστά του, έχετε πολύ μεγάλες πιθανότητες να κερδίσετε το πολυπόθητο κλικ και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας.

null

Social Media Marketing

Σχεδιάζουμε για εσάς μια
αποδοτική και επαγγελματική παρουσία
στα Social κανάλια.
Αναλαμβάνουμε
από το
Consulting και το strategy
έως την πλήρη διαχείριση, με την κατασκευή εικαστικών,
την συγγραφή περιεχομένου
και τον σχεδιασμό
επιτυχημένων διαφημιστικών
ενεργειών.

null

Video Marketing

Η χρήση Video παρουσιάζει συνεχή αυξητική τάση. Όλο και περισσότεροι γιατροί αξιοποιούν κανάλια όπως το Youtube για να επικοινωνήσουν με τους υποψηφίους ασθενείς τους και να αναφερθούν σε θέματα που τους απασχολούν. Στις υπηρεσίες μας περιλαμβάνονται από τον Σχεδιασμό της θεματολογίας, έως την δημιουργία και επεξεργασία των videos.

Γιατί η Neat & Proper είναι ο επόμενος στρατηγικός σας συνεργάτης

  • Εμπειρία και εξειδίκευση στον ιατρικό κλάδο, που απαριθμεί δεκάδες επιτυχημένα ιατρικά cases
  • Boutique agency – Εστιάζουμε στον κάθε πελάτη και στις εξατομικευμένες ανάγκες του, παρέχοντας μόνο υπηρεσίες στις οποίες διαθέτουμε πραγματική εξειδίκευση
  • Performance oriented – Δουλεύουμε μαζί σας, με απώτερο σκοπό, να πάρετε πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, που θα σας βοηθούν να αυξήσετε έμπρακτα το πελατολόγιό σας
  • Ολιστική προσέγγιση – Πιστεύουμε ακράδαντα ότι για να δουλέψει αποδοτικά μια καμπάνια, χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση, όπου όλα τα κανάλια θα αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, προσφέροντάς σας μια τέλεια παρουσία

Δείτε Τα Αποτελέσματα Που Έχουμε Πετύχει

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάζουμε μια επιτυχημένη στρατηγική αύξησης των περιστατικών σας