Τι είναι τα Google Ads και γιατί πρέπει να τα δοκιμάσεις ΣΗΜΕΡΑ

Χρόνος: 7 λεπτά

Τι είναι τα Google Ads και γιατί πρέπει να τα δοκιμάσεις ΣΗΜΕΡΑ

Χρόνος: 7 λεπτά
 • Άννα Μαρία Μοίρα

  Λέξεις: 594

Όλες οι επιχειρήσεις, αλλά ειδικά οι μικρότερες μπορούν να επωφεληθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από μια καμπάνια PPC. Μια επιτυχημένη καμπάνια PPC μπορεί να αποφέρει κέρδη ταχύτερα από κάθε άλλη μέθοδο online προώθησης και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Το PPC είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για να προσεγγίσεις το κοινό που στοχεύεις, την σωστή στιγμή, όταν είναι δηλαδή έτοιμοι να προβούν σε μια ενέργεια και να πετύχεις conversion.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες PPC που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Οι πιο γνωστές είναι:

 • Google Ads
 • Bing Ads
 • Facebook Ads

 

Τι είναι τα Google Ads

Τα Google Ads είναι ένα από τα εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την διαδικτυακή προώθηση της επιχείρησής σου. Πρόκειται για μια υπηρεσία που αποτελεί το πιο διαδεδομένο είδος διαφήμισης στο Διαδίκτυο. O τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι σχετικά απλός και αυτός είναι ο λόγος που οι συγκεκριμένες καμπάνιες είναι τόσο δημοφιλείς.

Ας δούμε λοιπόν τα 9 οφέλη που θα έχει η επιχείρησή σου από τα Google Ads:

 1. Γρήγορα αποτελέσματα

Το Google Ads είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος για να τρέξεις μια διαφημιστική καμπάνια και να έχεις άμεσα αποτελέσματα. Αν έχεις έναν ιστότοπο, μπορείς να δημιουργήσεις γρήγορα έναν λογαριασμό Ads, να στήσεις τις διαφημίσεις σου, να τις τρέξεις στην Google και να αρχίσεις να παίρνεις traffic και πωλήσεις.

 1. Μετρήσιμα αποτελέσματα

Άλλο ένα πολύ σημαντικό όφελος είναι πως όλες σου οι ενέργειες μπορούν να μετρηθούν ξεκάθαρα. Μπορείς να μετρήσεις τα πάντα, από το κόστος, τα κέρδη, τα views, τα κλικς, τις επισκέψεις και πολλά ακόμα.

Από την στιγμή που ξεκινάει μια καμπάνια Google Ads, γνωρίζεις ακριβώς το ποσό που έχεις δαπανήσει και αν η καμπάνια είναι κερδοφόρα ή προκαλεί ζημία. Υπάρχουν πολλά reports και δείκτες , που σου παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

 1. Καμία εξάρτηση από το SEO και τις αλλαγές στους αλγόριθμους της Google

Το SEO είναι απαραίτητο για την μακροπρόθεσμη επιτυχία του ιστοτόπου σου. Χρειάζεται λοιπόν να έχεις έναν ιστότοπο που είναι βελτιστοποιημένος από άποψη SEO και ακολουθεί τα best standards και practices που ορίζει. Παρόλα αυτά, είναι γεγονός πως μόλις δημιουργήσεις κερδοφόρες καμπάνιες, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την Google και τις αλλαγές που γίνονται στους αλγόριθμους και επηρεάζουν τις κατατάξεις στα φυσικά αποτελέσματα.

 1. Στόχευση του σωστού κοινού

Όταν τρέχεις μια καμπάνια Google Ads, έχει την δυνατότητα να επιλέγεις πού και πότε θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σου, με βάση διάφορους παράγοντες όπως:

 • Λέξεις-κλειδιά
 • Τοποθεσία
 • Ιστότοπο
 • Συσκευή
 • Ώρα
 • Ημερομηνία
 • ενδιαφέροντα

Η ευελιξία που σου προσφέρει, σου επιτρέπει να τμηματοποιήσεις την αγορά και να προβάλλεις τα προϊόντα σου μπροστά στο σωστό κοινό.

 1. Επωφελείσαι από επιχειρηματικές ευκαιρίες

Ας υποθέσουμε πως εσύ πουλάς πακέτα web hosting και ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές σου είναι offline εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος. Αυτή είναι μια σπουδαία ευκαιρία για σένα να τρέξεις μια καμπάνια Google Ads και να παρουσιαστεί η επιχείρησή σου ως μια εναλλακτική στους πελάτες.

 1. Αναγνώριση του brand

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη πλατφόρμα για να στοχεύσεις λέξεις-κλειδιά που συνδέονται με τον κλάδο σου. Έτσι όταν οι χρήστες θα πραγματοποιούν μια αναζήτηση σχετική με αυτά τα keywords, θα βλέπουν συνεχώς τις διαφημίσεις σου.

Παρότι τα γενικά keywords δεν θα φέρουν περισσότερες πωλήσεις, έμμεσα βοηθούν ώστε να αναπτυχθεί το brand awareness (η αναγνωρισιμότητα και η επωνυμία της επιχείρησης).

 1. Προσελκύεις τοπικούς πελάτες

Η καμπάνια Google Ads είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για τοπικές αναζητήσεις. Οι χρήστες που πραγματοποιούν αναζήτηση από τα κινητά τους για προϊόντα ή υπηρεσίες στην περιοχή τους μπορούν να δουν τις διαφημίσεις σου, να κάνουν κλικ πάνω τους και να μάθουν πως θα έρθουν στο φυσικό σου κατάστημα ή να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί σου.

 1. Φιλικό για το budget σου

Το Google Ads δεν έχει περιορισμούς στο budget. Εσύ επιλέγεις πόσα χρήματα θα πληρώνεις ανά κλικ και πόσα χρήματα θα ξοδέψεις σε μια διαφήμιση ή σε μια καμπάνια. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, από την στιγμή που όλα είναι μετρήσιμα, μπορείς εύκολα να αναλύσεις αν το ποσό που ξοδεύεις δημιουργεί κέρδος ή απώλεια και να αποφασίσεις ανάλογα με το συμφέρον σου.

Έτσι, αν διαπιστώσεις πως μια καμπάνια είναι κερδοφόρα, μπορείς να δαπανήσεις με ασφάλεια περισσότερα χρήματα μέχρι να φτάσεις στην μέγιστη απόδοση της επένδυσής σου.

 1. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τεστάρεις τις στρατηγικές marketing για άλλα μέσα

Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να ελέγξεις ποιο product headline ή κείμενο διαφήμισης θα έχει καλύτερη απόδοση σε μια καμπάνια.

Αυτό που μπορείς εύκολα να κάνεις είναι να στήσεις διαφορετικές διαφημίσεις σε μια καμπάνια Google Ads, να τις  τρέξεις για μερικές ημέρες online και να αναλύσεις τα αποτελέσματα. Η διαφήμιση με το υψηλότερο CTR (Click Through Rate) έχει κατά πάσα πιθανότητα το πιο ελκυστικό περιεχόμενο για τους χρήστες.

 

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τις καμπάνιες Google Ads

Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο τα παραπάνω οφέλη που διάβασες, τότε πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς για τα εξής:

 • Δεν ξοδεύεις περισσότερα χρήματα στις καμπάνιες από αυτά που κερδίζεις
 • Βελτιστοποιείς τις καμπάνιες σου, γνωρίζοντας πως αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια
 • Δοκιμάζεις διάφορα σενάρια, διαφημίσεις και στρατηγικές, μέχρι να εντοπίσεις τι λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σου
 • Ελέγχεις τον ανταγωνισμό σου για να δεις τι ενέργειες κάνει. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να διαπιστώσεις πως χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές σου τις καμπάνιες τους και μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα εργαλεία για να πάρεις ιδέες που θα χρησιμοποιηθούν στις δικές σου καμπάνιες

Οι καμπάνιες Google Ads έχουν πολλά οφέλη για τις επιχειρήσεις, κυρίως επειδή μπορούν να φέρουν γρήγορα αποτελέσματα, στοχεύοντας τους σωστούς χρήστες, την κατάλληλη στιγμή.

Αν σε ενδιαφέρει να ξεκινήσεις μια επιτυχημένη και κερδοφόρα καμπάνια ή αν  τρέχεις ήδη καμπάνιες Google Ads και δεν είσαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα που παίρνεις, τότε η ομάδα της Neat & Proper σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει.


Άννα Μαρία Μοίρα
Author

Άννα Μαρία Μοίρα

Η Άννα Μαρία είναι η digital marketing specialist της ομάδας. Έχει την ευχή και την κατάρα να είναι εργασιομανής και να υπεραναλύει τα πάντα και το γνωρίζει πολύ καλά. Πέρα από αυτό όμως, είναι επίσης πολύ δημιουργική και team player. Της αρέσει να μαθαίνει και να δοκιμάζει συνεχώς καινούργια πράγματα. Μπορεί να την αγχώνουν οι κατσαρίδες, όμως δεν την αγχώνει τίποτα στην δουλειά της. Αυτό που την εμπνέει, είναι το καλό εργασιακό περιβάλλον. Εκτός δουλειάς, αυτό που την εμπνέει, είναι ο διπλός cappuccino από τα Starbucks. Η Άννα Μαρία λατρεύει τα ταξίδια. Πρακτικά δουλεύει για να ταξιδεύει. Αν την ρωτήσεις τι είναι αυτό που την χαλαρώνει, τότε θα σου απαντήσει πως ένα ζεστό μπολ ramen και το καλό conversion rate, της είναι αρκετά. Αν δεν την βρεις στην δουλειά, τότε το πιο πιθανό είναι να κάνει CrossFit, να πίνει ένα ποτό στο Τheory ή να σκέφτεται πότε θα ξαναπάει στην Νέα Υόρκη. Αυτό που δεν της αρέσει καθόλου είναι ο ατομικισμός, ο αντιεπαγγελματισμός και το συκώτι. Και τα 3 με την ίδια βαρύτητα.

Προτεινόμενα Άρθρα

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together