Τι Είναι SEO?

Χρόνος: 18 λεπτά

Τι Είναι SEO?

Χρόνος: 18 λεπτά
 • Θάλεια Γεωργίου

  Λέξεις: 1007

Τι σημαίνει SEO; Αυτή είναι μια από τις συχνότερες απορίες των πελατών μας. Με πολύ απλά λόγια, το SEO είναι η πρακτική που σας επιτρέπει να αυξήσετε ποσοτικά και ποιοτικά την επισκεψιμότητα του site σας, μέσα από τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

 

1.      Τι είναι το SEO

Τo SEO (όπως συνηθίζουμε να το λέμε στα ελληνικά σεο) είναι ουσιαστικά τα αρχικά από το Search Engine Optimization το οποίο μεταφράζεται ως “Βελτιστοποίηση για την μηχανή αναζήτησης”.

Ουσιαστικά το SEO είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων & e-shop ως προς τις λέξεις/φράσεις/κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν και έχουν άμεση σχέση με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα μας, με σκοπό την κατάταξη αυτών σε υψηλότερες θέσεις, στα φυσικά αποτελέσματά μια μηχανής αναζήτησης (όπως η Google).

Συνοπτικά, είναι η ‘ανακαίνιση’ μιας ιστοσελίδας ή ενός e-shop, ώστε να είναι λειτουργική, εύχρηστη και ελκυστική προς τον χρήστη και τις μηχανές αναζήτησης.

Έστω, για παράδειγμα, ότι έχεις ένα e-shop με λευκά είδη σπιτιού και είδη διακόσμησης. Το SEO σου δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζεσαι στην πρώτη σελίδα της Google για αναζητήσεις σχετικές με την κατηγορία σας: π.χ. λευκα ειδη.

Με αυτόν τον τρόπο αυτοί οι χρήστες μετατρέπονται σε επισκέπτες στο e-shop σου και μέρος αυτών σε πελάτες σου!

 

2.      Γιατί πρέπει να επενδύσει μια επιχείρηση στο SEO

Αν αναλογιστούμε πως το 84% των παγκόσμιων αναζητήσεων πραγματοποιούνται στη Google, δικαίως θεωρείται η πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης στον πλανήτη. Αυτό αναπόφευκτα, σημαίνει  πως είναι και το σημείο, στο οποίο κάθε επιχείρηση θέλει να εμφανίζεται.

Με ποσοστό χρήσης 84% παγκοσμίως για οποιαδήποτε αναζήτηση, θα έλεγε κανείς πως η Google είναι η πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης στον πλανήτη. Είναι άρα και το σημείο στο οποίο κάθε επιχείρηση θέλει να έχει παρουσία.

Το SEO μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε είδους ιστότοπο. Από ένα e-shop, μια επιχειρηματική ιστοσελίδα, ένα blog ακόμη κι ένα site ιατρου!

 

Medical SEO:

 

Το πρώτο πράγμα που κάνει το 89% των υποψήφιων ασθενών  είναι να αναζητήσει στο Internet την πάθησή του με βάση τα συμπτώματα (π.χ πόνος στην κοιλιά). Επιπλέον, το 77% των ανθρώπων που ψάχνουν ιατρό, στρέφονται στη Google για την εύρεση του. Τέλος, από τις δισεκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στη Google, 1 στις 20 αφορά ιατρικό θέμα.

Λαμβάνοντας λοιπόν σοβαρά υπόψιν τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε τη σημαντικότητα της παρουσίας του ιατρικού site στα αποτελέσματα της Google και τη σημαντική ευκαιρία που προκύπτει καθώς μεγάλο μέρος των παραπάνω αναζητήσεων μπορεί να μετατραπεί σε επίσκεψη/ραντεβού στο ιατρείο σας.

 

Ecommerce:

 

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα λειτουργίας ενός e-shop μετά την κατασκευή του, θα έπρεπε να είναι η SEO βελτιστοποίηση.

Γιατί;

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους!

Με το 93% των online εμπειριών να ξεκινάει από τη μηχανή αναζήτησης της Google καταλαβαίνουμε ότι η εμφάνιση στα αποτελέσματά της αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία. Μιλώντας όμως για τα αποτελέσματα δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στα πληρωμένα (στις διαφημίσεις της Google).

 

 

Και πάλι οι αριθμοί μας απαντούν.

Η εμφάνιση ενός e-shop στα οργανικά αποτελέσματα, διασφαλίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών της Google θα το προτιμήσει. Για την ακρίβεια, υπολογίζεται πως το 65% των αναζητήσεων καταλήγει σε click στα οργανικά/φυσικά αποτελέσματα και όχι στις διαφημίσεις.

Με λίγα λόγια το 65% των αναζητήσεων που αφορούν το e-shop σου θα καταλήξουν σε ένα από τα οργανικά αποτελέσματα που θα εμφανίσει η Google. Αυτό σημαίνει ότι για να έχεις πρόσβαση στον μεγαλύτερο όγκο του traffic που σε ενδιαφέρει, πρέπει να εμφανίζεσαι ψηλά στη Google.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση ενος Online Pet Shop.  Μια από τις βασικές σχετικές αναζητήσεις είναι η λέξη σκυλοτροφές με 1600 αναζητήσεις. Άρα το 65% των 1600 χρηστών- οι 1040 δηλαδή- θα επιλέξουν ένα από τα πρώτα οργανικά αποτελέσματα που θα εμφανίσει στην πρώτη σελίδα της η Google.

Μέρος αυτού του traffic μπορεί να καταλήξει στο δικό σου e-shop!

 

Business site ή b2b:

 

 

 

Ζούμε στην εποχή, όπου η ψηφιακή τεχνολογία και το Διαδίκτυο έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Ένα από τα πιο προφανή οφέλη ενός business site, είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να σας βρίσκουν online και να έρχονται εύκολα σε επαφή μαζί σας. Η ύπαρξη ενός αποδοτικού ιστότοπου, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε πωλήσεις, που δεν θα είχατε κάνει διαφορετικά.

Φυσικά οι αριθμοί κι εδώ είναι εντυπωσιακοί. Το 90% των B2B πελατών χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης για να βρουν την επιχείρηση που παράγει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν.

Επιπλέον το 73% της συνολικής επισκεψιμότητας των B2B επιχειρήσεων προέρχεται από τα οργανικά αποτελέσματα και το 55% των online εσόδων οφείλεται επίσης στο traffic των οργανικών αποτελεσμάτων.

Γιατί λοιπόν είναι κρίσιμη η εφαρμογή μιας B2B SEO στρατηγικής;

 

Βασικό χαρακτηριστικό της B2B αγοράς είναι το μεγάλο customer Journey. Οι υποψήφιοι πελάτες, περνούν από πολλά και διαφορετικά στάδια πραγματοποιώντας αντίστοιχες αναζητήσεις οι οποίες τελικά θα τους οδηγήσουν στην επιλογή  ενός συνεργάτη.

 

3.      Πώς λειτουργεί το SEO – Η  Μηχανή αναζήτησης της  Google

 

Η μηχανή αναζήτησης Google εκτελεί τρεις πρωταρχικές λειτουργίες:

 

Crawl:

Η διαδικασία στην οποία η μηχανή αναζήτησης με αυτοματοποιημένα προγράμματα (γνωστά κι ως crawlers ή spiders) σαρώνει τον ιστό για να βρει νέο και ενημερωμένο περιεχόμενο, ακολουθώντας τα URLs. Το περιεχόμενο μπορεί να ποικίλει – μπορεί να είναι μια ιστοσελίδα, μια εικόνα, ένα βίντεο, ένα PDF κ.λπ.

Το Googlebot (crawler) ξεκινά με τη λήψη μερικών ιστοσελίδων και στη συνέχεια ακολουθεί τους συνδέσμους σε αυτές τις ιστοσελίδες για να βρει νέες διευθύνσεις URL. Μέσα από αυτό το μονοπάτι συνδέσμων, το πρόγραμμα ανίχνευσης μπορεί να βρει νέο περιεχόμενο και να το προσθέσει στο ευρετήριο της Google – μια τεράστια βάση δεδομένων με διευθύνσεις URL.

 

Index:

Το περιεχόμενο που προκύπτει από τη διαδικασία ανίχνευσης, αποθηκεύεται και οργανώνεται στο ευρετήριο αναζήτησης. Από τη στιγμή που μια σελίδα βρίσκεται στο ευρετήριο, είναι υποψήφια να εμφανίζεται ως αποτέλεσμα σε σχετική αναζήτηση.

 

Rank:

Μόλις λάβει η μηχανή αναζήτησης την εντολή μας (λέξη ή φράση που αναζητάμε), oι αλγόριθμοι της Google ανατρέχουν στην τεράστια βάση δεδομένων της και επιλέγουν με συγκεκριμένα κριτήρια τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στον χρήστη με σειρά σχετικότητας, το οποίο σημαίνει ότι η πρόθεση του χρήστη είναι πιθανότερο να εκπληρωθεί με τα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας της Google.

Για να αποφασίσει η Google ποιες από τις εκατομμύρια ιστοσελίδες που υπάρχουν θα εμφανιστούν στην 1η σελίδα για κάθε αναζήτηση του χρήστη, λαμβάνει υπόψιν της πάνω από 200 παράγοντες (e.g. ταχύτητα, ασφάλεια, backlinks, περιεχόμενο, internal links).

Για να μπορέσει λοιπόν μια ιστοσελίδα να πληροί τα κριτήρια της Google ώστε να εμφανίζεται πρώτη στα αποτελέσματα αναζήτησης, χρειάζεται οπωσδήποτε το SEO.

 

4. Τα βήματα για επιτυχημένο SEO

 

 • Keyword Research

To Keyword Research  αποτελεί μια μεγάλη έρευνα η οποία έχει ως στόχο να εντοπίσει όλα τα keywords ( λέξεις/φράσεις) που χρησιμοποιούν οι χρήστες αναζητώντας προϊόντα/υπηρεσίες σχετικές με την αγορά στην οποία ανήκει το site προς βελτιστοποίηση. Πολύ σημαντικό σημείο αυτής της ανάλυσης είναι η αποκωδικοποίηση αυτών των αναζητήσεων εντοπίζοντας την πρόθεση που “κρύβουν” λαμβάνοντάς το υπόψιν στον σχεδιασμό της στρατηγικής.

Αν για παράδειγμα η πρόσθεση του χρήστη είναι να βρει πληροφορίες για κάτι (πχ μέλι ιδιότητες)  αλλά όχι να αγοράσει άμεσα τότε,  ένα keyword μπορεί να το στοχεύσουμε σε ένα blog post αντί την κατηγορία ενός e-shop.

 

 • Market & Competitors Analysis

Η έρευνα αγοράς και η ανάλυση ανταγωνιστών είναι απαραίτητη για να δημιουργήσουμε τη SEO στρατηγική μας. Μελετώντας ποιοι εμφανίζονται για τις αναζητήσεις που μας ενδιαφέρουν αποκτάμε μια ξεκάθαρη της αγοράς, του μεγέθους της & των χαρακτηριστικών των ανταγωνιστών μας απαντώντας σε ερωτήματα όπως:

 • Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές – βασικοί αντίπαλοί μας
 • Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος  της αγοράς
 • Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά των ανταγωνιστών
 • Ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές μας ;

 

 • Status

Το status ενος ιστότοπου είναι ουσιαστικά οι κατατάξεις που έχει ένα site (σε ποιές θέσεις εμφανίζεται στη Google και για ποιά keywords) και η δυναμική του. Για να μπορέσουμε λοιπόν να προχωρήσουμε στη βελτιστοποίηση του, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το τρέχον status του ιστότοπου.

 

 • Strategy

Αφου συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, ακολουθεί ένα από τα πιο καίρια βήματα του SEO: η στρατηγική!

Εδώ  θα πρέπει να αναφερθεί ότι το βήμα αυτό αποτελεί μελανό σημείο στο digital marketing της Ελλάδας το 2020, καθώς λίγοι αντιλαμβάνονται την πραγματική αξία μιας καλώς σχεδιασμένης SEO στρατηγικής για την επίτευξη του στόχου.

Στη Neat με γνώμονα τα data & τους στόχους της επιχείρησής σου, προχωράμε στη δημιουργία μιας SEO καμπάνιας “κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου”.

 

 • On-site SEO

 

On-site βελτιστοποίηση είναι το σύνολο ενεργειών  που γίνονται σε έναν ιστότοπο (e-shop ή ιστοσελίδα) που αποσκοπούν στην βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας ώστε το περιεχόμενο της να είναι ποιοτικό και προσπελάσιμο από τον αλγόριθμο της Google και ταυτόχρονα χρήσιμο,  πλήρες και ελκυστικό για τον χρήστη.

Κάποιες βασικές ενέργειες είναι:

 • Σχεδιασμός δομής/ κατηγοριοποίησης
 • Ανάπτυξη μοναδικών και βελτιστοποιημένων meta elements (Title Tags & Description Tags)
 • Ανάπτυξη μοναδικών και βελτιστοποιημένων κειμένων κατηγοριών
 • Στρατηγικό Interlinking (εσωτερικοί σύνδεσμοι)
 • URL Optimisation

 

Το συστατικό επιτυχίας για την ανάπτυξη των παραπάνω, έγκειται στην σωστή εφαρμογή των data που έχουμε συγκεντρώσει από το Keyword Research και το Competitor Analysis.

 

 • Technical Audits

Κομβικό στάδιο στην βελτιστοποίηση ενός site είναι και το technical audit (με ειδικά εργαλεία και hands on ελέγχους) με στόχο να εντοπιστούν και να διορθωθούν όλα τα τεχνικά θέματα που παρουσιάζει.

 

 • Off-site SEO

 

Σημαντικός παράγοντας για να αποκτήσουμε κατατάξεις στη Google είναι επίσης και η δυναμική του site μας. Για να μπορέσουμε όμως να αυξήσουμε τη δυναμική του site μας είναι απαραίτητη η ενίσχυση του από  άλλα sites με υψηλό  authority & relevancy.

Αν για παράδειγμα έχουμε ένα e-shop με γυναικεία ρούχα, θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό (και φυσικό) να λαμβάνουμε links από portals & blogs τα οποία σχετίζονται με τη μόδα. Το πόσα links είναι αρκετά και από που πρέπει να προέρχονται είναι ένα αρκετά  περίπλοκο κομμάτι και όπως θα έλεγε και ο John Mueller,  Senior Webmaster Trends Analyst της Google:  “Εξαρτάται!”

 

 • Έλεγχοι Απόδοσης

Το SEO δεν θα ήταν το performance κανάλι που είναι, αν τα αποτελέσματα του δεν ήταν μετρήσιμα. Κάθε SEO department που σέβεται τον εαυτό του, έχει στην κατοχή του τα κατάλληλα εργαλεία (και φυσικά την εμπειρία) ώστε να παρακολουθεί την πορεία των SEO ενεργειών, να ερμηνεύει κατάλληλα τα δεδομένα και φυσικά να αναπροσαρμόζει όπου χρειάζεται την στρατηγική του!

 

5. Πόσο χρόνο απαιτεί το SEO;

Ο χρόνος που χρειάζεται το SEO για να αποδώσει αποτελεί πολλές φορές εμπόδιο για τους επιχειρηματίες οι οποίες συνήθως θέλουν άμεσα αποτελέσματα.

Όπως περιγράψαμε και παραπάνω το SEO αποτελείται από πολλά στάδια τα οποία εξελίσσονται συνεχώς όπως και ο αλγόριθμος της Google. Για να μπορέσει μια σελίδα να φτάσει στις πρώτες θέσεις της Google χρειάζεται στοχευμένη στρατηγική – άρα εξειδικευμένους SEO experts-  και χρόνο για να αποδώσουν οι ενέργειες.

Συνήθως τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα φαίνονται μετά από 6 μήνες, ανάλογα φυσικά και με το status ενός site & τον ανταγωνισμό της κατηγορίας. Το SEO αποτελεί μία επένδυση η οποία μπορεί να “αργεί” να αποδώσει αλλά τα αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει σε μια επιχείρηση αξίζουν την αναμονή.

 

6. Είναι το SEO κερδοφόρο & πως μετριέται η απόδοση του;

 

Γιατί το SEO είναι αναμφισβήτητα κερδοφόρο: διότι στοχεύει στο intent του χρήστη. Κάνει τα σωστά βήματα ώστε να διασφαλίσει στο site μας μια clickable θέση την στιγμή που ο χρήστης το επιθυμεί. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνει στατιστικά το ποσοστό επισκεπτών στο site μας και κατ’ επέκταση το ποσοστό των πελατών. Στατιστικά όπως τα παρακάτω αποδεικνύουν ότι η αύξηση του τζίρου μέσω της αύξησης του traffic που προκύπτει από το SEO είναι μετρήσιμο γεγονός!

 • Το 40% κατά μέσο όρο των εσόδων των επιχειρήσεων δημιουργείται από οργανική αναζήτηση.
 • Το 57% των επιχειρηματιών δηλώνουν ότι το SEO αποφέρει περισσότερους πελάτες για την επιχείρησή τους από οποιαδήποτε άλλη τακτική marketing.

Επιπλέον πολλές έρευνες αποδεικνύουν την υπεροχή των οργανικών αναζητήσεων σε σχέση με άλλα online κανάλια αγορών καθώς και τη σημαντικότητα των πρώτων θέσεων στα οργανικά αποτελέσματα.

 

Στο διάγραμμα παρατηρούμε την ποσοστιαία υπεροχή του SEO ως κανάλι απόδοσης σε σχέση με άλλα.

 

Στο παραπάνω διάγραμμα διαπιστώνουμε τον καθοριστικό ρόλο της θέσης στα αποτελέσματα της Google για την απόκτηση click.

Το SEO πέρα από το να αυξάνει το ποσό που επενδύουμε σε αυτό, αποτελεί επένδυση και σε βάθος χρόνου καθώς δεν είναι απλά ένα σύνολο ενεργειών που απαιτεί χρόνο αλλά έχει και διάρκεια στο χρόνο.

7. Οι “Κανόνες” του SEO

Για την σχεδίαση και την εφαρμογή της Search Engine Βελτιστοποίησης, υπάρχουν πολλές τεχνικές παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όπως:

 • Google Guidelines
 • Unique content
 • Ορθή χρήση keywords
 • Ποιοτικά links και πολλά άλλα

Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εφαρμόσει τις τεχνικές του SEO.

Υπάρχει επίσης διαρκής εξέλιξη, με ραγδαία ταχύτητα και συνεχόμενα updates, τα οποία γεννούν κινδύνους αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης. Για να μπορέσει κάποιος να παρακολουθεί και να κατανοεί τα παραπάνω και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσω του SEO (κέρδος), πρέπει να είναι εξειδικευμένος σε αυτό.

Plus: Όσο δεν το “κάνεις εσύ το κάνουν οι ανταγωνιστές σου”, όσο διστάζεις, κάποιος άλλος εμφανίζεται μπροστά στον υποψήφιο πελάτη σου και εσύ χάνεις την ευκαιρία ανάπτυξης της επιχείρησης με ένα τρόπο πραγματικά κερδοφόρο.

 

8. Old school SEO VS Neat & Proper

Παρ’οτι μπορούμε να αναγνωρίσουμε μια σχετική εξοικείωση με την υπηρεσία του SEO ως κομμάτι του Digital Marketing, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ακόμα εκτελείται με ξύλινο κι απαρχαιωμένο τρόπο. Επι το πλείστον οι ενέργειες SEO που γίνονται είναι “by the book” (πολύ βασικές) και  δεν ακολουθούν κάποια στρατηγική ξεχνώντας ότι απαιτείται δημιουργικότητα, συνεχής ενημέρωση και φυσικά ευρηματικότητα για να έχουμε απόδοση απο το SEO.

To SEO απευθύνεται στους χρήστες του Internet αλλά και στον αλγόριθμο μιας μηχανής αναζήτησης η οποία διατηρεί ένα πέπλο μυστηρίου στα κριτήρια με τα οποία αξιολογεί μια σελίδα και συνεχώς γίνεται πιο “έξυπνη” και “καχύποπτη”. Με λίγα λόγια δεν αρκεί η απλοϊκή εφαρμογή των SEO οδηγιών. Απαιτείται αυθεντικότητα στην παραγωγή περιεχομένου αλλά και στα links που επιλέγουμε-κερδίζουμε για την ιστοσελίδα μας και φυσικά στοχευμένη στρατηγική!

Στη Neat & Proper, αφήνουμε τα αποτελέσματα να μιλήσουν από μόνα τους. Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας και τα εκατοντάδες επιτυχημένα cases, έχουμε καταφέρει να δώσουμε σε πολλές επιχειρήσεις, τη θέση που πραγματικά αξίζουν στη Google.

To γεγονός ότι θέτουμε πάντα μετρήσιμους, ρεαλιστικούς και επιτεύξιμους στόχους, σε συνδυασμό με την ολιστική προσέγγιση που ακολουθούμε, είναι αυτά που μας έχουν κρατήσει απόλυτα αφοSEOμένους σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά.

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του καναλιού των οργανικών αναζητήσεων αρκετά νωρίτερα από τους υπόλοιπους, επενδύσαμε ουσιαστικά στην κατάρτιση και την εξειδίκευση στο συγκεκριμένο field. Με αποτέλεσμα ήδη να προπορευόμαστε σε εμπειρία και γνώση και να μας διακρίνει ακόμα το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός για το SEO και την ραγδαία εξέλιξη που παρατηρείται στην πορεία του.

 

9. SEO με 50 ευρώ / μήνα – SEO με άμεσα αποτελέσματα. Κατασκευή & SEO μαζί. Που είναι η παγίδα σε όλα αυτά;

 

 

Όπως εξηγήσαμε παραπάνω η υλοποίηση των στόχων μιας ολοκληρωμένης SEO στρατηγικής είναι κερδοφόρα αλλά και χρονοβόρα.  Συγκεκριμένα η σωστή έρευνα πριν την βελτιστοποίηση, η παραγωγή και η εφαρμογή βελτιστοποιημένου περιεχομένου, καθώς και το rank-άρισμα της ιστοσελίδας σε υψηλές κατατάξεις είναι μια διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες για να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που απαιτείται για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, θα ήταν αδύνατον και πλασματικό να στοιχίσει τόσο λίγο και ταυτόχρονα να δούμε αμέσως τα αποτελέσματά του.

Μαζί με την σύγχυση για το κόστος που θα έπρεπε να έχει το SEO και το διάστημα στο οποίο θα έπρεπε να αποδίδει, αρκετοί συγχέουν τη SEO υπηρεσία με την κατασκευή ενος site. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι τεχνικές γνώσεις των developers που ειδικεύονται στην ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι διαφορετικές από τις τεχνικές γνώσεις των SEO experts που ειδικεύονται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο αλγόριθμος της Google και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να επωφεληθεί μια ιστοσελίδα απο τις οργανικές αναζητήσεις.

 

10. Πως θα αξιολογήσετε μια εταιρεία που σας προτείνει SEO

Σήμερα το SEO στην Ελλάδα παραμένει ένα μυστήριο του digital marketing. Καθώς είναι μια τεχνική υπηρεσία την οποία λίγοι επαγγελματίες του κλάδου γνωρίζουν στον πυρήνα της, δεν έχει καλλιεργηθεί σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους SEO experts και τους επιχειρηματίες ώστε να διαδωθεί στην αγορά που απευθύνεται.

Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική, όπου το SEO φαίνεται να αποτελεί υπηρεσία την οποία οι επαγγελματίες εκτελούν με expertise και οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν ως δομικό κομμάτι της digital παρουσίας στην ηλεκτρονική αγορά.

 • Ζητήστε στόχους
 • Δείτε πραγματικά Cases

Για να εκτιμήσετε την λειτουργία του SEO και να κατανοήσετε την κερδοφόρα απόδοση του, είναι σημαντικό η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε να σας ενημερώνει με διαφάνεια σε τακτικό χρονικό διάστημα για την πρόοδο του site και την απόδοση του καναλιού. Ακόμα πιο σημαντικό είναι η εταιρεία να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποτελεσμάτων και να ανταποκρίνεται με ευρηματικότητα στα κερδοφόρα και μη.

 

Μετά από όλα τα παραπάνω, αυτό που αξίζει να θυμάσαι είναι το εξής:

Είναι πολύ μετρημένα τα agencies που διαθέτουν πραγματική εξειδίκευση στο κομμάτι του SEO. Και ακόμα λιγότερα, αυτά που εξακολουθούν να δείχνουν τον ίδιο ενθουσιασμό για τη δουλειά τους.

Στη Neat & Proper, διαθέτουμε πολυετή εξειδίκευση πάνω στο SEO και ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση σε κάθε πελάτη μας. Θέτοντας πάντα μετρήσιμους στόχους, φέρνουμε πραγματικά αποτελέσματα, που κάνουν τη διαφορά.

Για εμάς το SEO είναι πολλά περισσότερα από ένα αποδοτικό κανάλι του digital marketing. Είναι ένας μαραθώνιος, που τον “τρέχουν” μόνο αυτοί που μπορούν να αντέξουν. Και εμείς, προπονούμαστε εδώ και πολλά χρόνια για αυτό τον μαραθώνιο.


Θάλεια Γεωργίου
Author

Θάλεια Γεωργίου

Η Θάλεια είναι πάντα έτοιμη να κάνει την δουλειά της. Θα λέγαμε πως είναι μια σοβαρή επαγγελματίας. Πολύ επαγγελματίας όμως. Αν το λεξικό είχε φωτογραφίες δίπλα από την λέξη, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έμπαινε η δική της. Στην εταιρεία κάνει SEO και καταλαβαίνεις πόσο της αρέσει αυτό που κάνει, όταν φωτίζεται το πρόσωπό της, κάθε φορά που ακούει τις φράσεις ‘keyword research’, ‘Google Update’ , ‘SEO Strategy’. Εντάξει, φωτίζεται επίσης και κάθε φορά που βλέπει γάτες είναι η αλήθεια. Ήρεμη, εκνευριστικά οργανωμένη και ψύχραιμη. Η Θάλεια λειτουργεί πάντα σε cool mode. Για να καταλάβετε, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της ακόμα και μετά το τελευταίο update της Google. Αυτό τα λέει όλα. Αν δεν είναι στο γραφείο, τότε το πιο πιθανό είναι να την βρεις έξω για μια μπύρα ή να στέλνει στους φίλους της βιντεάκια με γάτες (Ναι της αρέσουν πολύ). Η Θάλεια έχει όμως και μια άλλη πλευρά. Μπορεί να της πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να σου επιτρέψει να την δεις, αλλά όταν την δεις, γίνεται αυτόματα το αγαπημένο σου άτομο για να κάνετε μαζί διάλειμμα για τσιγάρο. Αυτό που δεν της αρέσει καθόλου, είναι να μην βρίσκεται ο πελάτης στην πρώτη θέση των οργανικών αποτελεσμάτων. Αλλά καθόλου όμως.

Προτεινόμενα Άρθρα

Τι Είναι SEO?

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109396760{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109415607{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="thalia"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]Τι σημαίνει SEO; Αυτή είναι μια από τις συχνότερες απορίες των πελατών μας. Με πολύ απλά λόγια, το SEO είναι η πρακτική που σας επιτρέπει να αυξήσετε ποσοτικά και ποιοτικά την επισκεψιμότητα του site σας, μέσα από τα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. 

1.      Τι είναι το SEO

Τo SEO (όπως συνηθίζουμε να το λέμε στα ελληνικά σεο) είναι ουσιαστικά τα αρχικά από το Search Engine Optimization το οποίο μεταφράζεται ως “Βελτιστοποίηση για την μηχανή αναζήτησης”.Ουσιαστικά το SEO είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων & e-shop ως προς τις λέξεις/φράσεις/κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν και έχουν άμεση σχέση με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα μας, με σκοπό την κατάταξη αυτών σε υψηλότερες θέσεις, στα φυσικά αποτελέσματά μια μηχανής αναζήτησης (όπως η Google). Συνοπτικά, είναι η ‘ανακαίνιση’ μιας ιστοσελίδας ή ενός e-shop, ώστε να είναι λειτουργική, εύχρηστη και ελκυστική προς τον χρήστη και τις μηχανές αναζήτησης.Έστω, για παράδειγμα, ότι έχεις ένα e-shop με λευκά είδη σπιτιού και είδη διακόσμησης. Το SEO σου δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζεσαι στην πρώτη σελίδα της Google για αναζητήσεις σχετικές με την κατηγορία σας: π.χ. λευκα ειδη.Με αυτόν τον τρόπο αυτοί οι χρήστες μετατρέπονται σε επισκέπτες στο e-shop σου και μέρος αυτών σε πελάτες σου! 

2.      Γιατί πρέπει να επενδύσει μια επιχείρηση στο SEO

Αν αναλογιστούμε πως το 84% των παγκόσμιων αναζητήσεων πραγματοποιούνται στη Google, δικαίως θεωρείται η πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης στον πλανήτη. Αυτό αναπόφευκτα, σημαίνει  πως είναι και το σημείο, στο οποίο κάθε επιχείρηση θέλει να εμφανίζεται.Με ποσοστό χρήσης 84% παγκοσμίως για οποιαδήποτε αναζήτηση, θα έλεγε κανείς πως η Google είναι η πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης στον πλανήτη. Είναι άρα και το σημείο στο οποίο κάθε επιχείρηση θέλει να έχει παρουσία.Το SEO μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε είδους ιστότοπο. Από ένα e-shop, μια επιχειρηματική ιστοσελίδα, ένα blog ακόμη κι ένα site ιατρου! Medical SEO: Το πρώτο πράγμα που κάνει το 89% των υποψήφιων ασθενών  είναι να αναζητήσει στο Internet την πάθησή του με βάση τα συμπτώματα (π.χ πόνος στην κοιλιά). Επιπλέον, το 77% των ανθρώπων που ψάχνουν ιατρό, στρέφονται στη Google για την εύρεση του. Τέλος, από τις δισεκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στη Google, 1 στις 20 αφορά ιατρικό θέμα.Λαμβάνοντας λοιπόν σοβαρά υπόψιν τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε τη σημαντικότητα της παρουσίας του ιατρικού site στα αποτελέσματα της Google και τη σημαντική ευκαιρία που προκύπτει καθώς μεγάλο μέρος των παραπάνω αναζητήσεων μπορεί να μετατραπεί σε επίσκεψη/ραντεβού στο ιατρείο σας. Ecommerce: Ένα από τα σημαντικότερα βήματα λειτουργίας ενός e-shop μετά την κατασκευή του, θα έπρεπε να είναι η SEO βελτιστοποίηση.Γιατί; Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους!Με το 93% των online εμπειριών να ξεκινάει από τη μηχανή αναζήτησης της Google καταλαβαίνουμε ότι η εμφάνιση στα αποτελέσματά της αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία. Μιλώντας όμως για τα αποτελέσματα δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στα πληρωμένα (στις διαφημίσεις της Google).  Και πάλι οι αριθμοί μας απαντούν.Η εμφάνιση ενός e-shop στα οργανικά αποτελέσματα, διασφαλίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών της Google θα το προτιμήσει. Για την ακρίβεια, υπολογίζεται πως το 65% των αναζητήσεων καταλήγει σε click στα οργανικά/φυσικά αποτελέσματα και όχι στις διαφημίσεις.Με λίγα λόγια το 65% των αναζητήσεων που αφορούν το e-shop σου θα καταλήξουν σε ένα από τα οργανικά αποτελέσματα που θα εμφανίσει η Google. Αυτό σημαίνει ότι για να έχεις πρόσβαση στον μεγαλύτερο όγκο του traffic που σε ενδιαφέρει, πρέπει να εμφανίζεσαι ψηλά στη Google.Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση ενος Online Pet Shop.  Μια από τις βασικές σχετικές αναζητήσεις είναι η λέξη σκυλοτροφές με 1600 αναζητήσεις. Άρα το 65% των 1600 χρηστών- οι 1040 δηλαδή- θα επιλέξουν ένα από τα πρώτα οργανικά αποτελέσματα που θα εμφανίσει στην πρώτη σελίδα της η Google.Μέρος αυτού του traffic μπορεί να καταλήξει στο δικό σου e-shop! Business site ή b2b:   Ζούμε στην εποχή, όπου η ψηφιακή τεχνολογία και το Διαδίκτυο έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Ένα από τα πιο προφανή οφέλη ενός business site, είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να σας βρίσκουν online και να έρχονται εύκολα σε επαφή μαζί σας. Η ύπαρξη ενός αποδοτικού ιστότοπου, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε πωλήσεις, που δεν θα είχατε κάνει διαφορετικά.Φυσικά οι αριθμοί κι εδώ είναι εντυπωσιακοί. Το 90% των B2B πελατών χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης για να βρουν την επιχείρηση που παράγει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν.Επιπλέον το 73% της συνολικής επισκεψιμότητας των B2B επιχειρήσεων προέρχεται από τα οργανικά αποτελέσματα και το 55% των online εσόδων οφείλεται επίσης στο traffic των οργανικών αποτελεσμάτων.Γιατί λοιπόν είναι κρίσιμη η εφαρμογή μιας B2B SEO στρατηγικής; Βασικό χαρακτηριστικό της B2B αγοράς είναι το μεγάλο customer Journey. Οι υποψήφιοι πελάτες, περνούν από πολλά και διαφορετικά στάδια πραγματοποιώντας αντίστοιχες αναζητήσεις οι οποίες τελικά θα τους οδηγήσουν στην επιλογή  ενός συνεργάτη. 

3.      Πώς λειτουργεί το SEO – Η  Μηχανή αναζήτησης της  Google

 Η μηχανή αναζήτησης Google εκτελεί τρεις πρωταρχικές λειτουργίες: Crawl:Η διαδικασία στην οποία η μηχανή αναζήτησης με αυτοματοποιημένα προγράμματα (γνωστά κι ως crawlers ή spiders) σαρώνει τον ιστό για να βρει νέο και ενημερωμένο περιεχόμενο, ακολουθώντας τα URLs. Το περιεχόμενο μπορεί να ποικίλει - μπορεί να είναι μια ιστοσελίδα, μια εικόνα, ένα βίντεο, ένα PDF κ.λπ.Το Googlebot (crawler) ξεκινά με τη λήψη μερικών ιστοσελίδων και στη συνέχεια ακολουθεί τους συνδέσμους σε αυτές τις ιστοσελίδες για να βρει νέες διευθύνσεις URL. Μέσα από αυτό το μονοπάτι συνδέσμων, το πρόγραμμα ανίχνευσης μπορεί να βρει νέο περιεχόμενο και να το προσθέσει στο ευρετήριο της Google - μια τεράστια βάση δεδομένων με διευθύνσεις URL. Index: Το περιεχόμενο που προκύπτει από τη διαδικασία ανίχνευσης, αποθηκεύεται και οργανώνεται στο ευρετήριο αναζήτησης. Από τη στιγμή που μια σελίδα βρίσκεται στο ευρετήριο, είναι υποψήφια να εμφανίζεται ως αποτέλεσμα σε σχετική αναζήτηση. Rank:Μόλις λάβει η μηχανή αναζήτησης την εντολή μας (λέξη ή φράση που αναζητάμε), oι αλγόριθμοι της Google ανατρέχουν στην τεράστια βάση δεδομένων της και επιλέγουν με συγκεκριμένα κριτήρια τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στον χρήστη με σειρά σχετικότητας, το οποίο σημαίνει ότι η πρόθεση του χρήστη είναι πιθανότερο να εκπληρωθεί με τα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας της Google.Για να αποφασίσει η Google ποιες από τις εκατομμύρια ιστοσελίδες που υπάρχουν θα εμφανιστούν στην 1η σελίδα για κάθε αναζήτηση του χρήστη, λαμβάνει υπόψιν της πάνω από 200 παράγοντες (e.g. ταχύτητα, ασφάλεια, backlinks, περιεχόμενο, internal links).Για να μπορέσει λοιπόν μια ιστοσελίδα να πληροί τα κριτήρια της Google ώστε να εμφανίζεται πρώτη στα αποτελέσματα αναζήτησης, χρειάζεται οπωσδήποτε το SEO. 

4. Τα βήματα για επιτυχημένο SEO

 
 • Keyword Research
To Keyword Research  αποτελεί μια μεγάλη έρευνα η οποία έχει ως στόχο να εντοπίσει όλα τα keywords ( λέξεις/φράσεις) που χρησιμοποιούν οι χρήστες αναζητώντας προϊόντα/υπηρεσίες σχετικές με την αγορά στην οποία ανήκει το site προς βελτιστοποίηση. Πολύ σημαντικό σημείο αυτής της ανάλυσης είναι η αποκωδικοποίηση αυτών των αναζητήσεων εντοπίζοντας την πρόθεση που “κρύβουν” λαμβάνοντάς το υπόψιν στον σχεδιασμό της στρατηγικής.Αν για παράδειγμα η πρόσθεση του χρήστη είναι να βρει πληροφορίες για κάτι (πχ μέλι ιδιότητες)  αλλά όχι να αγοράσει άμεσα τότε,  ένα keyword μπορεί να το στοχεύσουμε σε ένα blog post αντί την κατηγορία ενός e-shop. 
 • Market & Competitors Analysis
Η έρευνα αγοράς και η ανάλυση ανταγωνιστών είναι απαραίτητη για να δημιουργήσουμε τη SEO στρατηγική μας. Μελετώντας ποιοι εμφανίζονται για τις αναζητήσεις που μας ενδιαφέρουν αποκτάμε μια ξεκάθαρη της αγοράς, του μεγέθους της & των χαρακτηριστικών των ανταγωνιστών μας απαντώντας σε ερωτήματα όπως:
 • Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές - βασικοί αντίπαλοί μας
 • Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος  της αγοράς
 • Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά των ανταγωνιστών
 • Ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές μας ;
 
 • Status
Το status ενος ιστότοπου είναι ουσιαστικά οι κατατάξεις που έχει ένα site (σε ποιές θέσεις εμφανίζεται στη Google και για ποιά keywords) και η δυναμική του. Για να μπορέσουμε λοιπόν να προχωρήσουμε στη βελτιστοποίηση του, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το τρέχον status του ιστότοπου. 
 • Strategy
Αφου συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, ακολουθεί ένα από τα πιο καίρια βήματα του SEO: η στρατηγική!Εδώ  θα πρέπει να αναφερθεί ότι το βήμα αυτό αποτελεί μελανό σημείο στο digital marketing της Ελλάδας το 2020, καθώς λίγοι αντιλαμβάνονται την πραγματική αξία μιας καλώς σχεδιασμένης SEO στρατηγικής για την επίτευξη του στόχου.Στη Neat με γνώμονα τα data & τους στόχους της επιχείρησής σου, προχωράμε στη δημιουργία μιας SEO καμπάνιας “κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου”. 
 • On-site SEO
 On-site βελτιστοποίηση είναι το σύνολο ενεργειών  που γίνονται σε έναν ιστότοπο (e-shop ή ιστοσελίδα) που αποσκοπούν στην βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας ώστε το περιεχόμενο της να είναι ποιοτικό και προσπελάσιμο από τον αλγόριθμο της Google και ταυτόχρονα χρήσιμο,  πλήρες και ελκυστικό για τον χρήστη.Κάποιες βασικές ενέργειες είναι:
 • Σχεδιασμός δομής/ κατηγοριοποίησης
 • Ανάπτυξη μοναδικών και βελτιστοποιημένων meta elements (Title Tags & Description Tags)
 • Ανάπτυξη μοναδικών και βελτιστοποιημένων κειμένων κατηγοριών
 • Στρατηγικό Interlinking (εσωτερικοί σύνδεσμοι)
 • URL Optimisation
 Το συστατικό επιτυχίας για την ανάπτυξη των παραπάνω, έγκειται στην σωστή εφαρμογή των data που έχουμε συγκεντρώσει από το Keyword Research και το Competitor Analysis. 
 • Technical Audits
Κομβικό στάδιο στην βελτιστοποίηση ενός site είναι και το technical audit (με ειδικά εργαλεία και hands on ελέγχους) με στόχο να εντοπιστούν και να διορθωθούν όλα τα τεχνικά θέματα που παρουσιάζει. 
 • Off-site SEO
 Σημαντικός παράγοντας για να αποκτήσουμε κατατάξεις στη Google είναι επίσης και η δυναμική του site μας. Για να μπορέσουμε όμως να αυξήσουμε τη δυναμική του site μας είναι απαραίτητη η ενίσχυση του από  άλλα sites με υψηλό  authority & relevancy.Αν για παράδειγμα έχουμε ένα e-shop με γυναικεία ρούχα, θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό (και φυσικό) να λαμβάνουμε links από portals & blogs τα οποία σχετίζονται με τη μόδα. Το πόσα links είναι αρκετά και από που πρέπει να προέρχονται είναι ένα αρκετά  περίπλοκο κομμάτι και όπως θα έλεγε και ο John Mueller,  Senior Webmaster Trends Analyst της Google:  “Εξαρτάται!” 
 • Έλεγχοι Απόδοσης
Το SEO δεν θα ήταν το performance κανάλι που είναι, αν τα αποτελέσματα του δεν ήταν μετρήσιμα. Κάθε SEO department που σέβεται τον εαυτό του, έχει στην κατοχή του τα κατάλληλα εργαλεία (και φυσικά την εμπειρία) ώστε να παρακολουθεί την πορεία των SEO ενεργειών, να ερμηνεύει κατάλληλα τα δεδομένα και φυσικά να αναπροσαρμόζει όπου χρειάζεται την στρατηγική του! 

5. Πόσο χρόνο απαιτεί το SEO;

Ο χρόνος που χρειάζεται το SEO για να αποδώσει αποτελεί πολλές φορές εμπόδιο για τους επιχειρηματίες οι οποίες συνήθως θέλουν άμεσα αποτελέσματα.Όπως περιγράψαμε και παραπάνω το SEO αποτελείται από πολλά στάδια τα οποία εξελίσσονται συνεχώς όπως και ο αλγόριθμος της Google. Για να μπορέσει μια σελίδα να φτάσει στις πρώτες θέσεις της Google χρειάζεται στοχευμένη στρατηγική - άρα εξειδικευμένους SEO experts-  και χρόνο για να αποδώσουν οι ενέργειες.Συνήθως τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα φαίνονται μετά από 6 μήνες, ανάλογα φυσικά και με το status ενός site & τον ανταγωνισμό της κατηγορίας. Το SEO αποτελεί μία επένδυση η οποία μπορεί να “αργεί” να αποδώσει αλλά τα αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει σε μια επιχείρηση αξίζουν την αναμονή. 

6. Είναι το SEO κερδοφόρο & πως μετριέται η απόδοση του;

 Γιατί το SEO είναι αναμφισβήτητα κερδοφόρο: διότι στοχεύει στο intent του χρήστη. Κάνει τα σωστά βήματα ώστε να διασφαλίσει στο site μας μια clickable θέση την στιγμή που ο χρήστης το επιθυμεί. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνει στατιστικά το ποσοστό επισκεπτών στο site μας και κατ’ επέκταση το ποσοστό των πελατών. Στατιστικά όπως τα παρακάτω αποδεικνύουν ότι η αύξηση του τζίρου μέσω της αύξησης του traffic που προκύπτει από το SEO είναι μετρήσιμο γεγονός!
 • Το 40% κατά μέσο όρο των εσόδων των επιχειρήσεων δημιουργείται από οργανική αναζήτηση.
 • Το 57% των επιχειρηματιών δηλώνουν ότι το SEO αποφέρει περισσότερους πελάτες για την επιχείρησή τους από οποιαδήποτε άλλη τακτική marketing.
Επιπλέον πολλές έρευνες αποδεικνύουν την υπεροχή των οργανικών αναζητήσεων σε σχέση με άλλα online κανάλια αγορών καθώς και τη σημαντικότητα των πρώτων θέσεων στα οργανικά αποτελέσματα. Στο διάγραμμα παρατηρούμε την ποσοστιαία υπεροχή του SEO ως κανάλι απόδοσης σε σχέση με άλλα.  Στο παραπάνω διάγραμμα διαπιστώνουμε τον καθοριστικό ρόλο της θέσης στα αποτελέσματα της Google για την απόκτηση click.Το SEO πέρα από το να αυξάνει το ποσό που επενδύουμε σε αυτό, αποτελεί επένδυση και σε βάθος χρόνου καθώς δεν είναι απλά ένα σύνολο ενεργειών που απαιτεί χρόνο αλλά έχει και διάρκεια στο χρόνο.

7. Οι “Κανόνες” του SEO

Για την σχεδίαση και την εφαρμογή της Search Engine Βελτιστοποίησης, υπάρχουν πολλές τεχνικές παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όπως:
 • Google Guidelines
 • Unique content
 • Ορθή χρήση keywords
 • Ποιοτικά links και πολλά άλλα
Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εφαρμόσει τις τεχνικές του SEO.Υπάρχει επίσης διαρκής εξέλιξη, με ραγδαία ταχύτητα και συνεχόμενα updates, τα οποία γεννούν κινδύνους αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης. Για να μπορέσει κάποιος να παρακολουθεί και να κατανοεί τα παραπάνω και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσω του SEO (κέρδος), πρέπει να είναι εξειδικευμένος σε αυτό.Plus: Όσο δεν το “κάνεις εσύ το κάνουν οι ανταγωνιστές σου”, όσο διστάζεις, κάποιος άλλος εμφανίζεται μπροστά στον υποψήφιο πελάτη σου και εσύ χάνεις την ευκαιρία ανάπτυξης της επιχείρησης με ένα τρόπο πραγματικά κερδοφόρο. 

8. Old school SEO VS Neat & Proper

Παρ’οτι μπορούμε να αναγνωρίσουμε μια σχετική εξοικείωση με την υπηρεσία του SEO ως κομμάτι του Digital Marketing, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ακόμα εκτελείται με ξύλινο κι απαρχαιωμένο τρόπο. Επι το πλείστον οι ενέργειες SEO που γίνονται είναι “by the book” (πολύ βασικές) και  δεν ακολουθούν κάποια στρατηγική ξεχνώντας ότι απαιτείται δημιουργικότητα, συνεχής ενημέρωση και φυσικά ευρηματικότητα για να έχουμε απόδοση απο το SEO.To SEO απευθύνεται στους χρήστες του Internet αλλά και στον αλγόριθμο μιας μηχανής αναζήτησης η οποία διατηρεί ένα πέπλο μυστηρίου στα κριτήρια με τα οποία αξιολογεί μια σελίδα και συνεχώς γίνεται πιο “έξυπνη” και “καχύποπτη”. Με λίγα λόγια δεν αρκεί η απλοϊκή εφαρμογή των SEO οδηγιών. Απαιτείται αυθεντικότητα στην παραγωγή περιεχομένου αλλά και στα links που επιλέγουμε-κερδίζουμε για την ιστοσελίδα μας και φυσικά στοχευμένη στρατηγική!Στη Neat & Proper, αφήνουμε τα αποτελέσματα να μιλήσουν από μόνα τους. Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας και τα εκατοντάδες επιτυχημένα cases, έχουμε καταφέρει να δώσουμε σε πολλές επιχειρήσεις, τη θέση που πραγματικά αξίζουν στη Google.To γεγονός ότι θέτουμε πάντα μετρήσιμους, ρεαλιστικούς και επιτεύξιμους στόχους, σε συνδυασμό με την ολιστική προσέγγιση που ακολουθούμε, είναι αυτά που μας έχουν κρατήσει απόλυτα αφοSEOμένους σε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά.Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του καναλιού των οργανικών αναζητήσεων αρκετά νωρίτερα από τους υπόλοιπους, επενδύσαμε ουσιαστικά στην κατάρτιση και την εξειδίκευση στο συγκεκριμένο field. Με αποτέλεσμα ήδη να προπορευόμαστε σε εμπειρία και γνώση και να μας διακρίνει ακόμα το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός για το SEO και την ραγδαία εξέλιξη που παρατηρείται στην πορεία του. 

9. SEO με 50 ευρώ / μήνα – SEO με άμεσα αποτελέσματα. Κατασκευή & SEO μαζί. Που είναι η παγίδα σε όλα αυτά;

  Όπως εξηγήσαμε παραπάνω η υλοποίηση των στόχων μιας ολοκληρωμένης SEO στρατηγικής είναι κερδοφόρα αλλά και χρονοβόρα.  Συγκεκριμένα η σωστή έρευνα πριν την βελτιστοποίηση, η παραγωγή και η εφαρμογή βελτιστοποιημένου περιεχομένου, καθώς και το rank-άρισμα της ιστοσελίδας σε υψηλές κατατάξεις είναι μια διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες για να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που απαιτείται για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, θα ήταν αδύνατον και πλασματικό να στοιχίσει τόσο λίγο και ταυτόχρονα να δούμε αμέσως τα αποτελέσματά του. Μαζί με την σύγχυση για το κόστος που θα έπρεπε να έχει το SEO και το διάστημα στο οποίο θα έπρεπε να αποδίδει, αρκετοί συγχέουν τη SEO υπηρεσία με την κατασκευή ενος site. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι τεχνικές γνώσεις των developers που ειδικεύονται στην ανάπτυξη ιστοσελίδων είναι διαφορετικές από τις τεχνικές γνώσεις των SEO experts που ειδικεύονται στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο αλγόριθμος της Google και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να επωφεληθεί μια ιστοσελίδα απο τις οργανικές αναζητήσεις. 

10. Πως θα αξιολογήσετε μια εταιρεία που σας προτείνει SEO

Σήμερα το SEO στην Ελλάδα παραμένει ένα μυστήριο του digital marketing. Καθώς είναι μια τεχνική υπηρεσία την οποία λίγοι επαγγελματίες του κλάδου γνωρίζουν στον πυρήνα της, δεν έχει καλλιεργηθεί σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους SEO experts και τους επιχειρηματίες ώστε να διαδωθεί στην αγορά που απευθύνεται.Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική, όπου το SEO φαίνεται να αποτελεί υπηρεσία την οποία οι επαγγελματίες εκτελούν με expertise και οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν ως δομικό κομμάτι της digital παρουσίας στην ηλεκτρονική αγορά.
 • Ζητήστε στόχους
 • Δείτε πραγματικά Cases
Για να εκτιμήσετε την λειτουργία του SEO και να κατανοήσετε την κερδοφόρα απόδοση του, είναι σημαντικό η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε να σας ενημερώνει με διαφάνεια σε τακτικό χρονικό διάστημα για την πρόοδο του site και την απόδοση του καναλιού. Ακόμα πιο σημαντικό είναι η εταιρεία να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποτελεσμάτων και να ανταποκρίνεται με ευρηματικότητα στα κερδοφόρα και μη. Μετά από όλα τα παραπάνω, αυτό που αξίζει να θυμάσαι είναι το εξής:Είναι πολύ μετρημένα τα agencies που διαθέτουν πραγματική εξειδίκευση στο κομμάτι του SEO. Και ακόμα λιγότερα, αυτά που εξακολουθούν να δείχνουν τον ίδιο ενθουσιασμό για τη δουλειά τους.Στη Neat & Proper, διαθέτουμε πολυετή εξειδίκευση πάνω στο SEO και ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση σε κάθε πελάτη μας. Θέτοντας πάντα μετρήσιμους στόχους, φέρνουμε πραγματικά αποτελέσματα, που κάνουν τη διαφορά.Για εμάς το SEO είναι πολλά περισσότερα από ένα αποδοτικό κανάλι του digital marketing. Είναι ένας μαραθώνιος, που τον “τρέχουν” μόνο αυτοί που μπορούν να αντέξουν. Και εμείς, προπονούμαστε εδώ και πολλά χρόνια για αυτό τον μαραθώνιο.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570184029{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570225331{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570231853{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:rand|post_type:post|categories:48"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

5 αλήθειες που πρέπει να μάθετε για το SEO πριν επιλέξετε εταιρεία.

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109396760{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109415607{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="thalia"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]Το SEO είναι ένα πολύ αποδοτικό κανάλι, αρκεί φυσικά, να γίνει σωστά ώστε να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι το SEO δεν αποδίδει καθώς έχουν κάνει «προσπάθειες» στο παρελθόν χωρίς κανένα αποτέλεσμα.Τι είδους προσπάθειες όμως ήταν αυτές και από ποιον; Η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας η οποία θα αποτελέσει έναν μακροχρόνιο συνεργάτη είναι μια πολύπλοκη υπόθεση και άρρηκτα συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα.Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για 5 βασικά κριτήρια τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψιν αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τις παγίδες που υπάρχουν. 

SEO & Κόστος: Let’s Talk About Money

 «Τελικά πόσο κοστίζει να κάνεις SEO;», είναι σίγουρα ένα ερώτημα (ίσως και το πρώτο) που τριγυρνάει στο μυαλό σας. Η απάντηση σε αυτό είναι «Εξαρτάται!». Το κόστος από μόνο του δεν μπορεί να είναι κριτήριο. Ποτέ μια τιμή από μόνη της δεν αρκεί καθώς θα πρέπει ληφθούν υπόψιν τα υπόλοιπα στοιχεία της εξίσωσης. Το σημαντικότερο είναι να σκεφτείτε την απόδοση της επένδυσης.Το ίδιο ισχύει και για το SEO. Εμείς, σε κάθε SEO Campaign θέτουμε συγκεκριμένους στόχους. Θα πρέπει, επομένως, να κρίνετε το πραγματικό όφελος για την επιχείρησή σας από την επένδυση που πρόκειται να κάνετε. Έχουμε ακούσει πολλές φορές για SEO με 100€/μήνα. Τι ενέργειες γίνονται (αν γίνονται); Είναι πράγματι αποδοτικές; Μήπως βλάπτουν το site σας; Έχουν το αποτέλεσμα που θα μπορούσατε να έχετε με ένα ποιοτικό SEO;Με βεβαιότητα μπορούμε να σας πούμε πως όχι. Ένα ποιοτικό SEO είναι αλληλένδετο με έρευνα, στρατηγική, στοχευμένες ενέργειες που έχουν κόστος και πολλές εργατοώρες. Όλα αυτά δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν με τόσο λίγα χρήματα.

Αναρωτηθείτε, λοιπόν: "Πού επενδύετε τα 100€ που δίνετε;"

Theory Vs Hands On Εμπειρία

 Υπάρχουν πολλοί που ονομάζουν τους εαυτούς τους SEO Experts. Πόσοι από αυτούς είναι στην πραγματικότητα Experts; Το να έχεις θεωρητική γνώση πάνω στο SEO είναι σχετικά απλό – υπάρχουν όλες οι πληροφορίες online. Αν δεν έχεις «λερώσει» τα χέρια σου έχοντας επιτύχει πραγματικά αποτελέσματα δεν μπορείς να αυτοαποκαλείσαι expert. Μόνο μέσω της πρακτικής εφαρμογής μπορείς να δεις τι αποδίδει και τι όχι.Είναι τελείως διαφορετικό να εφαρμόζεις κάτι που έχεις διαβάσει σε ένα forum και τελείως διαφορετικό να εφαρμόζεις κάτι που έχεις δει ότι αποδίδει άλλες 100 φορές. Στα τελευταία 8 χρόνια εμπειρίας μας, οι SEO Experts της εταιρείας μας έχουν «λερώσει» πολύ τα χέρια τους επιτυγχάνοντας αποτελέσματα σε περισσότερα από 500 SEO Projects. Έχουμε καταφέρει να φέρουμε στην 1η σελίδα επιχειρήσεις που ανήκουν σχεδόν σε κάθε επαγγελματική κατηγορία για τα ανταγωνιστικότερα keywords.  Αν δεν μας πιστεύετε μπορείς να δείτε μερικά SEO Cases εδώ.

Προσοχή στα «Επιτυχημένα Cases»

 Μελετώντας τα Success Stories μίας εταιρείας είναι πολύ σημαντικό να δώσετε την πρέπουσα σημασία στα αποτελέσματα. Πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου τα αποτελέσματα είναι τελείως αόριστα ή χωρίς ιδιαίτερη αξία όπως για παράδειγμα ότι το e-shop πλέον εμφανίζεται στην 1η θέση για την αναζήτηση του ίδιου του site (!) όπως για παράδειγμα enapolykaloeshop.gr ή για φράσεις οι οποίες δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικές ή δεν τις ψάχνουν οι χρήστες. 

Ο ρόλος του brand

 Το να επιτύχεις να εμφανίσεις στην 1η σελίδα ένα e-shop ή μία ιστοσελίδα η οποία έχει ήδη πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα είναι πολύ πιο εύκολο από το να καταφέρεις να εμφανίσεις ένα άσημο brand ανάμεσα στα top results.H Google λαμβάνει υπόψιν της τις αναζητήσεις των χρηστών, τις αναζητήσεις ενός brand και πολλούς ακόμη παράγοντες που συνδέονται με το brand awareness. Για αυτό και συνήθως τα μεγάλα brands βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στην 1η σελίδα.Η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις είναι πολύ μεγαλύτερη όταν προσπαθείς να εμφανιστείς ανάμεσα στους κολοσσούς κάθε κατηγορίας. 

Συμφωνία & Δέσμευση: What & When?

 Κλείνοντας μια συμφωνία θα πρέπει να έχετε σαφή εικόνα των αποτελεσμάτων & της απόδοσης που θα επιτευχθούν . Πολλές εταιρείες αναφέρουν αόριστα ότι θα βελτιώσουν τα οργανικά αποτελέσματα. Αντίθετα, για εμάς το SEO είναι συγκεκριμένο, μετρήσιμο και θέλουμε οι πελάτες να αξιολογούν την απόδοση του κάθε στιγμή.Μία ακόμη παράμετρος είναι ο χρόνος. Το SEO δεν λειτουργεί από την μία στιγμή στην άλλη & εξαρτάται πάρα πολύ, ανάμεσα σε άλλα, από την δύναμη του site, το σημείο εκκίνησης, το brand και φυσικά τον ανταγωνισμό. Σας λέμε λοιπόν με ειλικρίνεια ότι αν κάποιος σας υποσχεθεί άμεσα αποτελέσματα μπορεί να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ιστοσελίδα σας. 

Τελικά τι να επιλέξετε;

 Πολλοί θα σκεφτούν «Οκ, θα πάρω ένα οικονομικά SEO. Τι έχω άλλωστε να χάσω;». Η απάντηση είναι «Πολλά». Δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα επενδύσετε αλλά είναι πολύ πιθανό να βλάψετε την ιστοσελίδα σας, να χάσετε κατατάξεις & επισκεψιμότητα αλλά κυρίως έσοδα από ένα κανάλι που θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί.Το ποιοτικό SEO, δεν είναι ακριβό. Τουλάχιστον όχι αν το συγκρίνουμε με το μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος. Τότε αντίθετα, είναι οικονομικό και μάλιστα πιο οικονομικό από άλλα διαφημιστικά κανάλια. 

Είστε έτοιμοι για το σωστό SEO βήμα; Επικοινωνήστε μαζί μας.

 [/vc_column_text][vc_btn title="Επικοινωνήστε μαζί μας" color="danger" align="center" link="url:https%3A%2F%2Fneatnproper.com%2Fcontact%2F|title:Contact|target:%20_blank|"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570184029{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570225331{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570231853{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:rand|post_type:post|categories:48"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

Brighton SEO Recap: Όλα όσα παρακολουθήσαμε για το παρόν & το μέλλον του SEO

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109396760{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109415607{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="thalia"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]Για όσες και όσους δεν το γνωρίζουν, το Brighton SEO είναι ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια SEO στον κόσμο. Χιλιάδες experts από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το παραθαλάσσιο Brighton για να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις & να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στο SEO.Βρέθηκα εκεί για 1η φορά, παρακολούθησα όσες περισσότερες ομιλίες μπορούσα καθώς πολλές πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και συζήτησα με πολλούς SEO Experts από όλο τον κόσμο. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας τα σημαντικότερα σημεία στα οποία όλοι οι SEO Experts θα πρέπει να δώσουμε ακόμη περισσότερη βαρύτητα.  

Need For Speed

 Δεν νομίζω ότι υπάρχει SEO Expert που να μην έχει αντιμετωπίσει την παρακάτω ή μια παραπλήσια εικόνα στο Page Speed Insights: Όλοι γνωρίζουμε ότι η ταχύτητα ενός ιστοτόπου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στο «άγρυπνο βλέμμα» των bots όσο και στα μάτια του χρήστη. Συζητώντας με SEO Experts στο συνέδριο, όλοι συμφωνήσαμε ότι η βελτίωση της ταχύτητας «έδειξε» βελτίωση σε Rankings.

Let’s Do It!

Φυσικά υπήρξαν ομιλίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα & παρακάτω μοιράζομαι μαζί σας τα βασικότερα στοιχεία.
 • Βρείτε και αφαιρέστε κώδικα ο οποίος δεν είναι απαραίτητος
 • Βάλτε σε προτεραιότητα τον κώδικα που είναι απαραίτητος για να φορτώσει το above-the-fold περιεχόμενο
 • Μειώστε τo μέγεθος των εικόνων με χρήση εργαλείων όπως TinyPNG, Compressor.io and ImageOptim
 • Χρησιμοποιήστε Progressive JPEG
 • Minify CSS & Javascript
 • Προτιμήστε Dedicated Server ή CDN
 Φυσικά για πολλά από τα παραπάνω θα χρειαστεί να «λερώσετε» τα χέρια σας και να βουτήξετε στα άδυτα του κώδικα. Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε την βοήθεια ενός έμπειρου developer. 

Rich Results & featured Snippets: Friend Or Enemy?

 Τι άλλο θα κάνει πια αυτή η «δαιμόνια» Google με τα αποτελέσματά της; Δεν έφτανε η αύξηση του αριθμού των Ads; Έχουμε τώρα και τα featured Snippets;Πόσα ακόμη clicks θα «χάνουμε»;Μπορείς να κατακτήσεις την θέση “0”;Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που μας έρχονται στο μυαλό. Οι ομιλίες στο Brighton SEO και τα Case Studies που μας παρουσίασαν δείχνουν μια σαφή απάντηση:Friend, when they are used right!Γιατί;
 • Τα Rich Results & τα featured Snippets οδηγούν σε αύξηση του CTR
 • Τα Rich Results σημειώνουν καλύτερο bounce rate
 • Τα Rich Results έχουν υψηλότερο time on site
 • Το conversion rate των rich results είναι υψηλότερο σε σχέση με τα standard results

Που να δώσετε προσοχή:

 
 • Κατανοήστε το user intent μέσω των αποτελεσμάτων της Google
 • Μην χάνετε άσκοπα χρόνο σε αναζητήσεις οι οποίες δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε clicks
 • Στοχεύστε σε featured snippets με βάση το intent που θα ωφελήσει την επιχείρησή σας
 • Δώστε σημασία στα headlines ώστε να είναι ελκυστικά για τους χρήστες
 • Μην ξεχνάτε την εμφάνιση των αποτελεσμάτων στις mobile συσκευές
 

Content + SEO= BFFs

 Όσο τετριμμένο κι αν μας φαίνεται είναι δεδομένο ότι SEO & Content πάνε μαζί. Σε δύο συγκεκριμένες ομιλίες που παρακολούθησα για το content μεγάλη έμφαση δόθηκε στην σωστή ανάλυση του ανταγωνισμού αλλά και στην γνώση του current Status του δικού μας content. 

Mind The (Content) Gap Analysis

Με τον όρο content gap analysis αναφερόμαστε στην διαδικασία με τον οποία εντοπίζουμε ευκαιρίες περιεχομένου οι οποίες θα μπορέσουν να μας οδηγήσουν στην επιθυμητή κατάσταση στην οποία θέλουμε να βρεθούμε. Μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να είναι να κάνουμε rank στην 1η σελίδα για μια λέξη φράση απολύτως σχετική με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του site που διαχειριζόμαστε.Τα παραπάνω κενά ( gaps) μπορούν να συμπληρωθούν με δύο τρόπους:
 • Βελτιστοποίηση του υπάρχοντος περιεχομένου
 • Δημιουργία νέου περιεχομένου
 

Steps to Success

 
 • Αποκτήστε πλήρη εικόνα των αποτελεσμάτων που έχετε αυτήν την στιγμή μέσω Google Search Console
 • Πραγματοποιήστε αναλυτικό keyword research για τα keywords που σας ενδιαφέρουν
 • Συνδυάστε τα παραπάνω αποτελέσματα ώστε να γνωρίζετε το search volume & το πραγματικό status
 • Ξεκαθαρίστε τα αποτελέσματα βάσει search intent, keyword difficulty & link difficulty. Αν ο όγκος των αποτελεσμάτων είναι πολύ μεγάλος θα χρειαστείτε σαφώς κάποιο σχετικό εργαλείο.
 • Εντοπίστε τις ευκαιρίες θέτοντας προτεραιότητες
 • Δημιουργήστε περιεχόμενο ή ανανεώστε το υπάρχον με βάση τις παραπάνω ευκαιρίες
 

John Mueller has all the answers

Για το τέλος του συνεδρίου μας άφησαν κάτι πολύ ενδιαφέρον. Το Keynote Q&A Session με τον Webmaster Trends Analyst της Google, John Mueller. Οι περισσότεροι από εσάς θα τον γνωρίζετε από τις πολλές απαντήσεις που δίνει μέσω Twitter. Όσοι δεν τον γνωρίζετε, μέσω του παρακάτω video θα σχηματίσετε μια πολύ καλή εικόνα για εκείνον.Οι ερωτήσεις της Hannah Smith ήταν πραγματικά to the point, οπότε enjoy:

That’s all folks!

  [/vc_column_text][vc_btn title="Επικοινωνήστε μαζί μας" color="danger" align="center" link="url:https%3A%2F%2Fneatnproper.com%2Fcontact%2F|title:Contact|target:%20_blank|"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570184029{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570225331{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570231853{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:rand|post_type:post|categories:48"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

Πώς το SEO μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις του e-shop σας (& την κερδοφορία του)

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109396760{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109415607{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="thalia"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]

Κάθε e-shop για να μπορέσει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χρειάζεται πωλήσεις. Αυτό προϋποθέτει να εμφανίζεται στην μηχανή αναζήτησης της Google για λέξεις – φράσεις σχετικές με τα προϊόντα του. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεστε το SEO.

 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας κι ενδεχομένως έχετε ήδη στο πλάνο προώθησής σας κάποιους από αυτούς. Αν σκεφτούμε, όμως, ότι το 93% [1]των online εμπειριών ξεκινάει από την μηχανή αναζήτησης, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για ένα e-shop να εμφανίζεται στα αποτελέσματά της.Το να απορρίπτετε αυτήν την προοπτική ή να στηρίζεστε αποκλειστικά στα paid αποτελέσματα (Google Ads) είναι σαν να αφαιρείτε από το e-shop σας την ευκαιρία να αποτελέσει μέρος αυτών των online εμπειριών. Το e-shop σας χρειάζεται SEO για να βγει στο προσκήνιο, καθιστώντας το με αυτόν τον τρόπο περισσότερο ανταγωνιστικό.Διαβάστε: SEO: Τι Είναι & Γιατί Το E-Shop Σας Το Χρειάζεται.

Το οργανικά αποτελέσματα κερδίζουν τα περισσότερα κλικς

Οι χρήστες δείχνουν ότι προτιμούν τα οργανικά/φυσικά αποτελέσματα καθώς το 65% των αναζητήσεων καταλήγει σε κλικ σε αυτά. Ας δούμε για παράδειγμα τη φράση «αθλητικα παπουτσια» η οποία συγκεντρώνει σύμφωνα με το επίσημο εργαλείο της Google (Google Keyword Planner) 22.200 αναζητήσεις. Από αυτές, το 65%, δηλαδή οι 14430 αναζητήσεις, θα μετατραπούν σε επισκέψεις στα e-shop τα οποία κατατάσσονται στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

Be Present, Become the Winner

Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι με το SEO μπορείτε να στοχεύσετε σε χιλιάδες λέξεις – φράσεις οι οποίες είναι απολύτως σχετικές με τα προϊόντα σας και κατ’ επέκταση να κερδίζετε χιλιάδες στοχευμένους επισκέπτες κάθε μήνα. Από αυτούς σημαντικό ποσοστό θα μετατραπεί σε πελάτες σας, επιτυγχάνοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος του στόχου πωλήσεών σας.Το SEO έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο είναι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα που προσφέρει σε σύγκριση με άλλα κανάλια.

Πόσες πωλήσεις μπορεί να μου προσφέρει το SEO;

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε τα μηνιαία αποτελέσματα του SEO μέσα από στοιχεία πελατών μας.  Πραγματικών, δηλαδή, e-shop, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.  

Case No1

Πωλήσεις: 171Τζίρος: 9,318.38€

Case No2

Πωλήσεις: 244Τζίρος: 5,627.20€ 

Case No3

Πωλήσεις: 387Τζίρος: 21,945.16€ 

Case No4

Πωλήσεις: 484Τζίρος: 17,896.06€

Are you ready?

 
 

Αν είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα, στην Neat & Proper γνωρίζουμε καλά τον τρόπο.

[/vc_column_text][vc_btn title="Επικοινωνήστε μαζί μας" color="danger" align="center" link="url:https%3A%2F%2Fneatnproper.com%2Fcontact%2F|title:Contact|target:%20_blank|"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570184029{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570225331{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570231853{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:rand|post_type:post|categories:48"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

SEO: Τι Είναι & Γιατί Το E-Shop Σας Το Χρειάζεται

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109396760{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109415607{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="thalia"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text] 

Το 32%[1] της επισκεψιμότητας των επιτυχημένων e-shop παγκοσμίως προέρχεται από τα οργανικά αποτελέσματα. Παρά το μεγάλο αυτό ποσοστό, πολλοί επιχειρηματίες τείνουν να μην δίνουν τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό το κανάλι.

 

Πόσο μεγάλη σημασία έχει, τελικά, για ένα e-shop να εμφανίζεται στα οργανικά αποτελέσματα της Google;

 Στόχος σας είναι σίγουρα οι πωλήσεις και είναι πολύ πιθανό να είστε αρκετά εξοικειωμένοι με τις διαφημίσεις στα Social Media και ενδεχομένως τα Google Ads. Μπορεί, μάλιστα να επενδύετε αρκετά μεγάλο budget σε αυτά και στην περίπτωση που τα «τρέχετε» σωστά το κόστος ανά πώληση μπορεί να είναι ικανοποιητικό και εντός των στόχων που έχετε ορίσει (αν φυσικά έχετε ορίσει).

Sell, Sell, Sell. Oh Wait!

Πολλοί ιδιοκτήτες e-shop όμως «ξεχνούν» την δύναμη των φυσικών αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. Ξέρετε αυτά τα αποτελέσματα στα οποία κάνουμε κλικ καθημερινά ψάχνοντας απαντήσεις  στην Google.Όσο κι αν τα χρησιμοποιούμε οι ίδιοι, λανθασμένα πιστεύουμε ότι δεν τα χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη του e-shop μας. Ότι οι υποψήφιοι πελάτες μας δεν ψάχνουν στην Google.
 Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Πώς θα βρεθεί το e-shop σας στα οργανικά/φυσικά αποτελέσματα αναζήτησης;

 Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βρεθεί ένα e-shop στην 1η σελίδα των φυσικών αποτελεσμάτων αναζήτησης ονομάζεται SEO ( Search Engine Optimization). Με απλά λόγια το SEO είναι ο μαγικός τρόπος με τον οποίο το e-shop σας θα εμφανίζεται στην 1η σελίδα για αναζητήσεις απόλυτα σχετικές με τα προϊόντα του e-shop σας. Οι χρήστες θα κάνουν κλικ και ως αποτέλεσμα θα αυξηθεί η επισκεψιμότητά του.

It’s Magic!

Μπορεί αστειευόμενοι να είπαμε ότι το SEO είναι ένας μαγικός τρόπος, στην πραγματικότητα όμως είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί ειδικές γνώσεις που μόνο ένας S.E.O Expert μπορεί να κατέχει. Οι ενέργειες που απαιτούνται μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες:
 • On-site SEO: Βελτιστοποιήσεις που πραγματοποιούνται στο e-shop ώστε η Google να το «διαβάζει» καλύτερα & να μπορέσει να το κατατάξει υψηλότερα στα αποτελέσματα της. Οι ενέργειες αυτές αφορούν τόσο κάποια τεχνικά σημεία του e-shop όσο και το περιεχόμενό του.
 • Off-site SEO: Ενέργειες οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός του e-shop κι έχουν ως στόχο την αύξηση της δυναμικής & της εξωστρέφειάς του, όπως για παράδειγμα η απόκτηση ποιοτικών συνδέσμων από σχετικές ιστοσελίδες ή άλλα e-shop.
 

Γιατί το χρειάζεσαι;

 

Δώστε ένα χεράκι στους υποψήφιους πελάτες σας να σας βρουν

 Καθημερινά πραγματοποιούνται παγκοσμίως πάνω από 3,5 δις[1] αναζητήσεις στην Google. Μεγάλο μέρος αυτών των αναζητήσεων σχετίζονται με τα προϊόντα που προσφέρετε. Άλλωστε το 93%[2] των online εμπειριών ξεκινάει από την μηχανή αναζήτησης.Οι υποψήφιοι πελάτες σας αναζητούν στην Google να αγοράσουν παπούτσια, ρούχα, έπιπλα, τροφή για την γάτα τους, συμπληρώματα διατροφής και ό,τι άλλο έχουν ανάγκη. Αναζητούν προϊόντα ακριβώς σαν τα δικά σας. Αυτές οι αναζητήσεις μπορούν να μετατραπούν σε επισκέπτες στο e-shop σας.

Περισσότεροι επισκέπτες, περισσότερες πωλήσεις.

 Όπως είπαμε και παραπάνω χρειάζεστε επισκέπτες στο e-shop σας γιατί πολύ απλά μέρος των επισκεπτών μετατρέπονται σε πελάτες. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Έστω ότι έχετε ένα e-shop με ρούχα. Η λέξη «ρουχα» συγκεντρώνει 14.800 αναζητήσεις τον μήνα.Από αυτές τις αναζητήσεις το 66,5% [3](9.842 αναζητήσεις) καταλήγει σε κάποιο οργανικό αποτέλεσμα και ειδικά στην 1η σελίδα (95% [4]των χρηστών δεν μεταβαίνουν στην 2η σελίδα).Αν υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στην 1η θέση, τότε το 30% (2.952) περίπου των παραπάνω αναζητήσεων θα οδηγήσουν σε κλικ στο e-shop σας  (θα γίνουν δηλαδή επισκέπτες) .Αν το μέσο Conversion Rate του e-shop σας είναι 1,5% θα έχετε 44 πωλήσεις (2.952επισκέπτες X 1,5% Conversion Rate ) .

Από 1 μόλις λέξη.

Σκεφτείτε ότι μια SEO καμπάνια περιλαμβάνει πάρα πολλές λέξεις και όχι μόνο μία.Το παραπάνω παράδειγμα είναι σαφώς απλουστευμένο και η 1η θέση στα αποτελέσματα δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, ειδικά αν έχετε να ανταγωνιστείτε πολύ ισχυρά e-shops. Η ουσία, όμως, παραμένει. Τα κλικς που θα λάβετε από τα φυσικά αποτελέσματα μπορούν να μετατραπούν σε πωλήσεις και μάλιστα με μικρότερο κόστος/πώληση.

Λειτουργεί με back up γεννήτρια

 Σε αντίθεση με άλλα διαφημιστικά κανάλια στα οποία αν «βγάλεις την πρίζα» παύεις να εμφανίζεσαι, το SEO είναι ξεκάθαρα πιο σταθερό. Από τη στιγμή που ένα e-shop αποκτήσει κατατάξεις στην 1η σελίδα ο χρόνος που απαιτείται για βρεθεί εκτός είναι αρκετά μεγάλος. Εκτός, φυσικά αν η Google αποφασίσει να κάνει ένα γερό update και αναταράξει τα αποτελέσματα της.Αλλά, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση αν έχετε δίπλα σας έναν έμπειρο SEO Expert το e-shop σας μπορεί να βγει «αλώβητο». Η ακόμη κι αν περάσει η σφαίρα, λέμε ΑΝ, θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να το επαναφέρει.

Δηλαδή δεν μπορώ να έχω e-shop και να μην κάνω SEO;

 Φυσικά και μπορείτε. Αντίστοιχα μπορείτε να έχετε e-shop και να δέχεστε μόνο πληρωμή με αντικαταβολή (Not Good). Η ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι αν θέλετε πραγματικά ένα επιτυχημένο e-shop.Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε στοιχεία οργανικής επισκεψιμότητας ενός κορυφαίου e-shop στην κατηγορία του σε 3μηνη βάση.Όπως μπορείτε να δείτε το 41,97% της συνολικής επισκεψιμότητάς του προέρχεται από τα οργανικά αποτελέσματα.Αντίστοιχα μπορείτε να δείτε ένα μέσο μηνιαίο τζίρο από τα οργανικά αποτελέσματα:

Give SEO A Chance

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το SEO μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας του e-shop σας, της αναγνωρισιμότητάς του, των πωλήσεων και του τζίρου του.

Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα;

Εμείς είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε το e-shop σας.

 
Statistics
[1] http://www.internetlivestats.com/
[2] https://www.wolfgangdigital.com/blog/benchmarking-google-analytics-traffic-search/
[3] https://sparktoro.com/blog/google-ctr-in-2018-paid-organic-no-click-searches/
[4] https://chitika.com/2013/06/07/the-value-of-google-result-positioning-2/
[1] https://www.semrush.com/blog/how-leading-e-commerce-companies-drive-traffic-to-their-websites/
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570184029{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552570225331{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552570231853{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:rand|post_type:post|categories:48"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1560795621199{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together