3 + 1 κανάλια για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας

Χρόνος: 8 λεπτά

3 + 1 κανάλια για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας

Χρόνος: 8 λεπτά
  • Γιώργος Γεωργίου

    Λέξεις: 670

Ζούμε στην εποχή όπου τα πάντα γίνονται online. Έτσι λοιπόν κι εσείς έχετε κατασκευάσει ένα e-shop, για να πουλήσετε τα προϊόντα σας. Πολύ ωραία μέχρι εδώ.

Γνωρίζετε όμως πως θα δημιουργήσετε μια πελατειακή βάση; Τον τρόπο για να προσεγγίζετε σταθερά τους πελάτες σας; Έχετε κάποια συγκεκριμένη στρατηγική για να αυξήσετε την κερδοφορία σας;

 

Βλέπετε όσο καλό και να είναι το eshop σας, από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών, ώστε να τους φέρετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να τους μετατρέψετε σε πελάτες. Είναι σαν ένα κατάστημα χωμένο μέσα σε κάποιο στενό που χρειάζεται διαφήμιση για να μάθε ο κόσμος που βρίσκεται.

 

Πως θα το πετύχετε αυτό; Αξιοποιώντας τα online κανάλια του digital marketing.

 

Παρακάτω θα δούμε τα 4 κανάλια που χρειάζεστε, για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας.

 

SEO

 

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης ενός ιστοτόπου, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητάς (traffic) του μέσα από τα φυσικά αποτελέσματα της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης.

Ας δούμε ένα σχετικό παράδειγμα. Έστω ότι έχετε ένα eshop με παπούτσια, οπότε σίγουρα σας ενδιαφέρουν λέξεις όπως «παπούτσια», «αθλητικά παπούτσια», «γυναικεία παπούτσια» «γόβες» κλπ.

Οι συγκεκριμένες λέξεις – φράσεις, σύμφωνα με την Google, αναζητούνται από χιλιάδες χρήστες κάθε μήνα όπως φαίνεται παρακάτω:

 

Ακολουθώντας μια σωστή SEO στρατηγική, το e-shop σας μπορεί να εμφανίζεται για χιλιάδες λέξεις & φράσεις απολύτως σχετικές με τα προϊόντα σας, και κατ’ επέκταση να επιλέγεται από χρήστες αυξάνοντας, έτσι, την επισκεψιμότητά του.

 

 

Η αξιοποίηση ενός καναλιού όπως είναι το SEO είναι μια φανταστική ευκαιρία, για να αυξήσετε σταθερά το traffic σας και να προσελκύσετε υποψήφιους πελάτες που αναζητούν προϊόντα σαν τα δικά σας!

Το 93% των online εμπειριών ξεκινάει από την μηχανή αναζήτησης ενώ το 66,5% των χρηστών κάνουν κλικ στα οργανικά αποτελέσματα.

Όπως θα διαπιστώσετε και από τα παραπάνω στατιστικά, τα οργανικά αποτελέσματα είναι το κανάλι που προτιμούν και εμπιστεύονται περισσότερο οι χρήστες. Γι’ αυτό και το SEΟ είναι τόσο αποδοτικό.

Επιπλέον, με το SEO, άπαξ και εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα, η θέση σας παραμένει σχετικά σταθερή. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν πραγματοποιείτε παράλληλα διαφημιστικές ενέργειες και τις διακόψετε, θα σας μείνει ένα σημαντικό ποσοστό επισκεψιμότητας, το οποίο θα φέρνει συνεχώς νέους πελάτες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το SEO; Κατεβάστε το δωρεάν ebook μας εδώ.

Δείτε παρακάτω την πραγματική δύναμη του SEO μέσα από το case ενός πελάτη μας.

PPC

 

Τα πιο γνωστά PPC κανάλια είναι το Google Ads και το Facebook Ads. Αν πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στην Google, θα παρατηρήσετε πως τα πρώτα ή τελευταία αποτελέσματα που εμφανίζονται, έχουν ένα σήμα που λέει «Ad».  Αυτά είναι Google Ads.

Τα Google Ads είναι ξεχωριστές κατατάξεις από τα οργανικά αποτελέσματα και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε διαφημίσεις, ακριβώς πάνω στο κοινό που σας ενδιαφέρει.

Τα Google Ads είναι ένα πολύ αποδοτικό paid κανάλι που σας επιτρέπει να εμφανιστείτε στην Google μέσω διαφημίσεων, όταν οι χρήστες πληκτρολογήσουν μια λέξη ή φράση που έχετε στοχεύσει (πχ: «Γυναικεία φορέματα» ή  «όργανα γυμναστικής»). Ακριβώς δηλαδή την στιγμή που αναζητούν προϊόντα παρόμοια με τα δικά σας!

Διαβάστε το άρθρο: Τι είναι τα Google Ads και γιατί πρέπει να τα ξεκινήσεις σήμερα

Πάμε τώρα στα Facebook Ads. Εδώ τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά, μιας και το Facebook, είναι μια πλατφόρμα που στηρίζεται στο περιεχόμενο. Μέσω των Facebook Ads μπορείτε με διαφημίσεις  να στοχεύσετε χρήστες ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την περιοχή που μένουν, τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειες τους.

Αυτό μεταφράζεται σε απόλυτη ακρίβεια στόχευσης κοινού  και αν προσθέσουμε και τις πολλές διαφορετικές μορφές διαφημίσεων που προσφέρει η πλατφόρμα του facebook, τα αποτελέσματα σε πωλήσεις μπορεί να είναι θεαματικά

 

Email marketing

 

Το email marketing είναι αδιαμφισβήτητα το κανάλι το οποίο εκμεταλλεύονται όλα τα επιτυχημένα e-shops. Γιατί;  Eίναι πειστικό, προσωπικό, φέρνει σπουδαία αποτελέσματα και βοηθά ιδιαίτερα στην αύξηση των επαναλαμβανόμενων πωλήσεων.

H λογική του είναι σχετικά απλή και βασίζεται στην αποστολή emails για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών.  Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το email marketing για να αναπτύξετε σχέσεις με τους υπάρχοντες πελάτες σας και να απευθυνθείτε σε νέους υποψήφιους οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στο newsletter σας αξιοποιώντας διάφορα automations που προσφέρουν πολλές πλατφόρμες αποστολής email.

Το email marketing σας επιτρέπει να ενημερώνετε τους πελάτες σας σχετικά με νέες αφίξεις, εκπτώσεις, προσφορές κλπ και σας δίνει την δυνατότητα να στέλνετε customized emails σε συγκεκριμένα segments της λίστας σας(πχ άνδρες, γυναίκες, πελάτες, κλπ). Αποτελεί μία από τις πιο οικονομικές και αποδοτικές τεχνικές  αύξησης πωλήσεων με απόδοση που μπορεί να φτάσει έως και 1 προς 40.

 

Re-targeting

 

Το re-targeting είναι πανίσχυρο και αποτελεί μια σπουδαία στρατηγική marketing, που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Τι ακριβώς είναι το re-targeting; Eίναι η τεχνική marketing που εφαρμόζεται σε καταναλωτές που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας.

Με απλά λόγια, το re-targeting είναι ουσιαστικά διαφήμιση σε χρήστες, που έχουν ήδη επισκεφτεί τον ιστότοπό σας. Έχετε προσέξει πως όταν μπείτε σε κάποιο e-shop, αρχίζει και βλέπετε συνέχεια μπροστά σας διαφημίσεις του; Καλωσήρθατε στο re-marketing!

Παρακάτω θα δούμε ενδεικτικά, μερικές περιπτώσεις που η συγκεκριμένη τεχνική είναι εξαιρετικά αποδοτική:

 

  • view content– στοχεύοντας χρήστες που έχουν επισκεφθεί το e-shop σας, έχουν δει κάποια προϊόντα αλλά δεν έχουν αγοράσει, καταφέρνετε να παραμείνετε σε επαφή μαζί τους σε όλη την διάρκεια του customer journey, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες τελικά να αγοράσουν από εσάς
  • Εγκατάλειψη καλαθιού – Στοχεύοντας τους χρήστες που εγκατέλειψαν το καλάθι τους και δεν ολοκλήρωσαν την αγορά τους, ουσιαστικά τους υπενθυμίζετε μια αγορά που σκεφτόντουσαν να κάνουν. Η πρόθεση για αγορά υπάρχει και το re-targeting λειτουργεί σαν κίνητρο.
  • Up selling & Cross selling – Όταν ένας πελάτης έχει ήδη πραγματοποιήσει μια αγορά, είναι μια καλή ευκαιρία να του προτείνετε σχετικά προϊόντα, που μπορεί να τον ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης αγοράσει έναν εκτυπωτή, γιατί να μην του προσφέρετε χαρτί & μελάνι;

Μultichannel προσέγγιση  & στρατηγική

 

Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε, είναι ότι προκειμένου να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χρειάζεστε την σωστή στρατηγική και τον κατάλληλο συνδυασμό των πιο αποδοτικών καναλιών για την επιχείρησή σας.

 

Μην ξεχνάτε πως όλα τα online κανάλια αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοϋποστηρίζονται.

 

Αν θέλετε μια αποδοτική digital στρατηγική, που θα απογειώσει την κερδοφορία του e-shop σας, τότε ελάτε σήμερα σε επαφή με την ομάδα της Neat & Proper.


Γιώργος Γεωργίου
Author

Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος είναι το ‘μεγάλο αφεντικό’ της εταιρείας. Εμείς βέβαια τον φωνάζουμε ‘Ηγέτη’, γιατί ευτυχώς, σε αντίθεση με τους περισσότερους CEO, έχει χιούμορ και ξέρει να κάνει πλάκα. Όταν πρέπει όμως. Είναι ο άνθρωπος που μας εμπνέει σταθερά, μας αγχώνει που και που και δεν έχει ησυχία. Κάθε νέα του ιδέα, είναι μια αφορμή για να πεταχτεί από το γραφείο του και να τρέξει να την μοιραστεί μαζί μας. Ο Γιώργος είναι καθαρόαιμη digital ράτσα και ασχολείται με αυτό, περισσότερο από μια 10ετία. Έχει μεγάλη γνώση στο SEO και αν δεν πιστεύετε εμάς, τότε έχει γράψει και το αντίστοιχο βιβλίο για να το αποδείξει. Το πάθος του είναι να μελετάει στατιστικά και να πειραματίζεται, με οτιδήποτε θα καταφέρει να βελτιώσει το conversion rate. Αν δεν τον βρεις στην εταιρεία, τότε σίγουρα θα τον βρεις να διαβάζει ένα βιβλίο κάπου ή δεν θα τον βρεις καθόλου, επειδή θα είναι σε κάποιο ταξίδι και θα εξερευνεί καινούργια μέρη.

Προτεινόμενα Άρθρα

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together