ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ένα brand με ιστορία στο αυτοκίνητο, που επιθυμούσε να ξαναβρεί την online ταυτότητά του.

Το Savel Trade είναι μια  γνωστή επιχείρηση στην κατηγορία των αξεσουάρ, ανταλλακτικών και gadget αυτοκινήτων, με επιχειρηματική δράση από το 1979.

Από την πρώτη στιγμή της συνάντησης με τον πελάτη, ήρθαμε αντιμέτωποι με τα εξής προβλήματα:

  • Το 80-85% των εσόδων του e-shop προερχόταν από ένα συγκεκριμένο κανάλι. Υπήρχε δηλαδή πλήρης εξάρτηση από ένα κανάλι που λειτουργεί επί πληρωμή.
  • Δεν υπήρχε σχεδόν καμία παρουσία στην Google.
  • Υπήρχε ελάχιστη παρουσία στο Facebook, λιγότεροι από 3.000 οπαδοί χωρίς σταθερή και βάσει πλάνου ενημέρωση.
  • Το brand είχε χάσει την online ταυτότητά του. Μέσα στο E-shop υπήρχαν και διάφορα προϊόντα που δεν ανήκαν στην κατηγορία του αυτοκινήτου (πχ προϊόντα για το σπίτι, τον άνδρα, την γυναίκα).
  • Το e-shop παρουσίαζε πολύ κακούς ποιοτικούς δείκτες στα Google Analytics, χαμηλό conversion rate (κάτω από 1%) και πάρα πολύ μικρή διάρκεια επίσκεψης.
saveltrade-350X350-01
saveltrade-350X350-02
saveltrade-350X700-

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η αρχική μας ανάλυση έδειξε πως το χαμηλό conversion rate και οι κακοί ποιοτικοί δείκτες, οφείλονταν σε 2 συγκεκριμένους λόγους:

  1. Σε αρκετά προβλήματα που αντιμετώπιζε το e-shop
  2. Στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του traffic προερχόταν από 1 κανάλι. Το κανάλι αυτό προσφέρει μεν πωλήσεις, αλλά δεν προσφέρει ποιοτικούς επισκέπτες.

Τι εννοούμε με αυτό;

Ουσιαστικά οι χρήστες επισκέπτονται αυτό το κανάλι, με κύριο σκοπό τους να βρουν την πιο φθηνή προσφορά. Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν να πραγματοποιούν την αγορά τους,  με βάση τις προσφορές και όχι με βάση το brand.

ΠΩΣ

ΚΑΙ

ΓΙΑΤΙ

SEO & SEM: H ανάλυσή μας έδειξε μια πολύ σημαντική ευκαιρία αύξησης του traffic μέσα από τα οργανικά αποτελέσματα της Google, καθώς η κατηγορία ‘αξεσουάρ, ανταλλακτικά και gadget αυτοκινήτου’ είναι τεράστια, με χιλιάδες αναζητήσεις κάθε μήνα.

Google Ads: Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε κάποιες διαφημιστικές καμπάνιες στο Google Ads Search σε κατηγορίες στις οποίες ο πελάτης είχε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (αποκλειστικότητα προϊόντων, ποικιλία, ανταγωνιστικές τιμές)

Social Media & PPC: Aποφασίσαμε να διαθέσουμε ένα μέρος από το budget και συγκεκριμένα να το δαπανήσουμε τόσο σε διαφημίσεις page like, ώστε να αυξηθούν οι οπαδοί, όσο και σε διαφημίσεις pay–per–click (PPC) πάνω σε συγκεκριμένες κατηγορίες και προϊόντα, όπου ο πελάτης είχε αυξημένη κερδοφορία.

Content: Τέλος, ξεκινήσαμε καθημερινή ενημέρωση της σελίδας στο Facebook, έτσι ώστε να αυξηθεί η αλληλεπίδραση των χρηστών με το brand και να αυξηθούν και οι πωλήσεις μέσα από το συγκεκριμένο δίκτυο.

ΠΩΣ

ΚΑΙ

ΓΙΑΤΙ

SEO & SEM: H ανάλυσή μας έδειξε μια πολύ σημαντική ευκαιρία αύξησης του traffic μέσα από τα οργανικά αποτελέσματα της Google, καθώς η κατηγορία ‘αξεσουάρ, ανταλλακτικά και gadget αυτοκινήτου’ είναι τεράστια, με χιλιάδες αναζητήσεις κάθε μήνα.

Google Ads: Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε κάποιες διαφημιστικές καμπάνιες στο Google Ads Search σε κατηγορίες στις οποίες ο πελάτης είχε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (αποκλειστικότητα προϊόντων, ποικιλία, ανταγωνιστικές τιμές)

Social Media & PPC: Aποφασίσαμε να διαθέσουμε ένα μέρος από το budget και συγκεκριμένα να το δαπανήσουμε τόσο σε διαφημίσεις page like, ώστε να αυξηθούν οι οπαδοί, όσο και σε διαφημίσεις pay–per–click (PPC) πάνω σε συγκεκριμένες κατηγορίες και προϊόντα, όπου ο πελάτης είχε αυξημένη κερδοφορία.

Content: Τέλος, ξεκινήσαμε καθημερινή ενημέρωση της σελίδας στο Facebook, έτσι ώστε να αυξηθεί η αλληλεπίδραση των χρηστών με το brand και να αυξηθούν και οι πωλήσεις μέσα από το συγκεκριμένο δίκτυο.

12000 νέοι
Facebook Fans μέσα
σε 12 μήνες

500 λέξεις -φράσεις
στην πρώτη σελίδα
της Google

163,19% Αύξηση
Οργανικού Traffic

52,34 % Αύξηση
Συνολικού Traffic

42,62% Αύξηση
Conversion Rate

117% Αύξηση
Συναλλαγών

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together