Πώς το SEO μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις του e-shop σας (& την κερδοφορία του)

Χρόνος: 4 λεπτά

Πώς το SEO μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις του e-shop σας (& την κερδοφορία του)

Χρόνος: 4 λεπτά
  • Θάλεια Γεωργίου

    Λέξεις: 578

Κάθε e-shop για να μπορέσει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί χρειάζεται πωλήσεις. Αυτό προϋποθέτει να εμφανίζεται στην μηχανή αναζήτησης της Google για λέξεις – φράσεις σχετικές με τα προϊόντα του. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεστε το SEO.

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας κι ενδεχομένως έχετε ήδη στο πλάνο προώθησής σας κάποιους από αυτούς. Αν σκεφτούμε, όμως, ότι το 93% [1]των online εμπειριών ξεκινάει από την μηχανή αναζήτησης, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για ένα e-shop να εμφανίζεται στα αποτελέσματά της.

Το να απορρίπτετε αυτήν την προοπτική ή να στηρίζεστε αποκλειστικά στα paid αποτελέσματα (Google Ads) είναι σαν να αφαιρείτε από το e-shop σας την ευκαιρία να αποτελέσει μέρος αυτών των online εμπειριών. Το e-shop σας χρειάζεται SEO για να βγει στο προσκήνιο, καθιστώντας το με αυτόν τον τρόπο περισσότερο ανταγωνιστικό.

Διαβάστε: SEO: Τι Είναι & Γιατί Το E-Shop Σας Το Χρειάζεται.

Το οργανικά αποτελέσματα κερδίζουν τα περισσότερα κλικς

Οι χρήστες δείχνουν ότι προτιμούν τα οργανικά/φυσικά αποτελέσματα καθώς το 65% των αναζητήσεων καταλήγει σε κλικ σε αυτά. Ας δούμε για παράδειγμα τη φράση «αθλητικα παπουτσια» η οποία συγκεντρώνει σύμφωνα με το επίσημο εργαλείο της Google (Google Keyword Planner) 22.200 αναζητήσεις. Από αυτές, το 65%, δηλαδή οι 14430 αναζητήσεις, θα μετατραπούν σε επισκέψεις στα e-shop τα οποία κατατάσσονται στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

Be Present, Become the Winner

Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι με το SEO μπορείτε να στοχεύσετε σε χιλιάδες λέξεις – φράσεις οι οποίες είναι απολύτως σχετικές με τα προϊόντα σας και κατ’ επέκταση να κερδίζετε χιλιάδες στοχευμένους επισκέπτες κάθε μήνα. Από αυτούς σημαντικό ποσοστό θα μετατραπεί σε πελάτες σας, επιτυγχάνοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος του στόχου πωλήσεών σας.

Το SEO έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο είναι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα που προσφέρει σε σύγκριση με άλλα κανάλια.

Πόσες πωλήσεις μπορεί να μου προσφέρει το SEO;

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε τα μηνιαία αποτελέσματα του SEO μέσα από στοιχεία πελατών μας.  Πραγματικών, δηλαδή, e-shop, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.  

Case No1

Πωλήσεις: 171

Τζίρος: 9,318.38€

Case No2

Πωλήσεις: 244

Τζίρος: 5,627.20€

 

Case No3

Πωλήσεις: 387

Τζίρος: 21,945.16€

 

Case No4

Πωλήσεις: 484

Τζίρος: 17,896.06€

Are you ready?

 

 

Αν είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα, στην Neat & Proper γνωρίζουμε καλά τον τρόπο.


Θάλεια Γεωργίου
Author

Θάλεια Γεωργίου

Η Θάλεια είναι πάντα έτοιμη να κάνει την δουλειά της. Θα λέγαμε πως είναι μια σοβαρή επαγγελματίας. Πολύ επαγγελματίας όμως. Αν το λεξικό είχε φωτογραφίες δίπλα από την λέξη, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έμπαινε η δική της. Στην εταιρεία κάνει SEO και καταλαβαίνεις πόσο της αρέσει αυτό που κάνει, όταν φωτίζεται το πρόσωπό της, κάθε φορά που ακούει τις φράσεις ‘keyword research’, ‘Google Update’ , ‘SEO Strategy’. Εντάξει, φωτίζεται επίσης και κάθε φορά που βλέπει γάτες είναι η αλήθεια. Ήρεμη, εκνευριστικά οργανωμένη και ψύχραιμη. Η Θάλεια λειτουργεί πάντα σε cool mode. Για να καταλάβετε, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της ακόμα και μετά το τελευταίο update της Google. Αυτό τα λέει όλα. Αν δεν είναι στο γραφείο, τότε το πιο πιθανό είναι να την βρεις έξω για μια μπύρα ή να στέλνει στους φίλους της βιντεάκια με γάτες (Ναι της αρέσουν πολύ). Η Θάλεια έχει όμως και μια άλλη πλευρά. Μπορεί να της πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να σου επιτρέψει να την δεις, αλλά όταν την δεις, γίνεται αυτόματα το αγαπημένο σου άτομο για να κάνετε μαζί διάλειμμα για τσιγάρο. Αυτό που δεν της αρέσει καθόλου, είναι να μην βρίσκεται ο πελάτης στην πρώτη θέση των οργανικών αποτελεσμάτων. Αλλά καθόλου όμως.

Προτεινόμενα Άρθρα

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together