5+1 λάθη που διώχνουν τους ασθενείς από το website σας

Χρόνος: 8 λεπτά

5+1 λάθη που διώχνουν τους ασθενείς από το website σας

Χρόνος: 8 λεπτά
 • Γιώργος Γεωργίου

  Λέξεις: 631

Σας λέμε τις πιο συνηθισμένες ‘παθήσεις’ που αντιμετωπίζει το website σας και πως μπορείτε να τις ‘θεραπεύσετε’, για την βέλτιστη υγεία του ιστοτόπου, αλλά και της πρακτικής σας.

 

Ένας γιατρός, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, χρειάζεται να εμπνέει εμπιστοσύνη στους χρήστες που επισκέπτονται τον ιστότοπό του. Η σκληρή αλήθεια όμως, είναι πως υπάρχουν πολλά λάθη, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν την πρώτη εντύπωση και οι δυνητικοί ασθενείς, μπορεί να καταλήξουν να αισθάνονται το ακριβώς αντίθετο.

 

Αυτό που χρειάζεται να αντιληφθείτε εξαρχής, είναι πως το website σας, είναι ουσιαστικά η πρώτη εντύπωση που θα δημιουργήσετε στους χρήστες. Δεν είναι κρίμα να είναι και η τελευταία; 

 

Αν σκεφτείτε πως το 77% των ασθενών, πραγματοποιούν online έρευνα, πριν κλείσουν ένα ραντεβού με κάποιον γιατρό, αντιλαμβάνεστε πως αν δεν τους αρέσει αυτό που θα δουν, θα αναζητήσουν κάποιον άλλο και εσείς θα έχετε χάσει υποψήφιους ασθενείς.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα 6 λάθη που μπορεί να κάνετε κι εσείς στον ιστότοπό σας και πως μπορείτε να τα διορθώσετε.

 

 1. Δεν δίνετε προσοχή στο design

Αν το σκεφτείτε λίγο, όποιος αναζητά έναν γιατρό, ουσιαστικά προσδοκά  να συναντήσει ένα υγιές και αποστειρωμένο περιβάλλον. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για το website σας. Όσο κι αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα, στην πραγματικότητα δεν ταιριάζουν σε έναν ιατρικό ιστότοπο.

Ως εκ τούτου, το design του ιστοτόπου σας θα πρέπει να έχει ένα ‘καθαρό’ template. Όλες οι παραλλαγές του πράσινου, του μπλε και του ιώδους σε συνδυασμό με το λευκό, είναι η χρωματική παλέτα, που προτιμούν να βλέπουν  οι χρήστες σε μια ιατρική ιστοσελίδα.

 

 1. Δεν παρέχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

 

Όταν οι ασθενείς επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, το πρώτο πράγμα που αναζητούν, είναι μερικές βασικές πληροφορίες για εσάς. Δηλαδή, ποιοι είστε, τι κάνετε, τι εξειδίκευση έχετε και που βρίσκεστε. Αν δεν μπορούν να βρουν αυτές τις πληροφορίες αυτόματα, τότε είναι σίγουρο πως θα αναζητήσουν κάποιον άλλο γιατρό.

Άλλωστε, πρέπει να γνωρίζετε πως το 55% των χρηστών, παραμένουν για λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα σε έναν ιστότοπο, πριν κάνουν ένα κλικ και φύγουν.

Βεβαιωθείτε λοιπόν πως οι ακόλουθες πληροφορίες αναγράφονται ξεκάθαρα στην αρχική σας σελίδα:

 

 • Το όνομά σας, φωτογραφία σας και ένα σύντομο βιογραφικό με link προς το ολοκληρωμένο
 • Στοιχεία επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου και της φυσικής διεύθυνσης του ιατρείου)
 • Link το οποίο παραπέμπει σε μια φόρμα επικοινωνίας
 • Πληροφορίες σχετικά με την ειδικότητά σας, τις υπηρεσίες που παρέχετε και τις παθήσεις που αντιμετωπίζετε
 • Φωτογραφίες από το ιατρείο σας
 • Ένα προσωπικό σας μήνυμα
 • Άρθρα και videos από εμφανίσεις και συνεργασίες σας καθώς αυξάνουν την αξιοπιστία
 • Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε να συμπεριλάβετε κριτικές και σχόλια από υπάρχοντες ασθενείς, όπου αυτό είναι δυνατό

 

Δείτε εδώ την αρχική σελίδα που έχουμε δημιουργήσει για τον Γενικό Χειρουργό Γεώργιο Σάμπαλη

 

 1. Ο ιστότοπος δεν είναι βελτιστοποιημένος για τις κινητές συσκευές

Στην σημερινή εποχή, σχεδόν κάθε άτομο έχει ένα smartphone. Οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούν διάφορες αναζητήσεις, ενώ πηγαίνουν στην δουλειά τους ή επιστέφοντας από αυτή. Αυτή είναι η στιγμή που μπορεί να πέσουν πάνω στον ιστότοπό σας.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, περίπου το 60% των επισκεπτών σας, προέρχονται από κινητές συσκευές. Αν ο ιστότοπός σας λοιπόν, δεν είναι βελτιστοποιημένος για τις κινητές συσκευές, χάνετε μια τεράστια ευκαιρία να προσελκύσετε νέους ασθενείς.

Είναι κρίσιμης σημασίας λοιπόν, το design του ιστοτόπου σας να εμφανίζεται τέλεια στην οθόνη κάθε μεγέθους.

 

 1. Δεν έχετε αντιληφθεί την σημασία του SEO

Ο σκοπός του ιστοτόπου σας, είναι να προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους ασθενείς. Σκεφτείτε όμως το εξής απλό. Αν δεν μπορούν οι χρήστες να σας βρουν στην πρώτη σελίδα ή ακόμα καλύτερα, στην πρώτη θέση των αποτελεσμάτων, πού θα σας βρουν;

 

Ελπίζω να μην έχετε την ψευδαίσθηση πως υπάρχει κανένας χρήστης που θα ψάξει στην 2η σελίδα της Google. Γιατί φαντάζομαι πως ούτε εσείς δεν το κάνετε.

 

Εδώ ακριβώς έρχεται να σας βοηθήσει η υπηρεσία του SEO (Search Engine Optimization). Οι βέλτιστες πρακτικές του SEO, εξασφαλίζουν ότι τόσο η Google, όσο και οι χρήστες, θα μπορούν να σας εντοπίσουν, όταν πραγματοποιούν αναζητήσεις σχετικές με τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Αν ο ιστότοπός σας δεν είναι ενημερωμένος με τις τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές του SEO, μπορεί αυτή την στιγμή που μιλάμε, να χάνετε πάρα πολλούς ασθενείς.

Αναλυτικές πληροφορίες για το SEO μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

 

 1. Δεν χρησιμοποιείτε απλή και κατανοητή γλώσσα

Άλλο ένα πολύ συνηθισμένο λάθος στις ιατρικές σελίδες, είναι ο δυσνόητος τρόπος γραφής. Πολλά ιατρικά sites χρησιμοποιούν υπερβολικά περίπλοκη γλώσσα ή κάνουν υπερβολική χρήση ιατρικών όρων, χωρίς να τις εξηγούν με απλά λόγια στους χρήστες.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να χρησιμοποιείτε λέξεις και φράσεις για να περιγράψετε μια ασθένεια ή μια πάθηση που αντιμετωπίζει ο χρήστης, με τρόπο που είναι απόλυτα κατανοητός και σαφής σε αυτόν.

 

Δείτε εδώ Ιατρικό Περιεχόμενο που έχουμε δημιουργήσει για τον Γυναικολόγο e-anastasakis.gr

 

 1. Δεν χρησιμοποιείτε calls to action

Αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι στέλνετε τους χρήστες στον ιστότοπό σας για κάποιο λόγο. Θέλετε να τους προτρέψετε να προβούν σε μια ενέργεια. Είτε αυτή είναι να κλείσουν έναν ραντεβού ή να έρθουν σε επικοινωνία μαζί σας.

Αυτός είναι ο σκοπός των λεγόμενων calls to action. Είναι ουσιαστικά η προτροπή σας προς τους χρήστες, για να προχωρήσουν σε μια επιθυμητή ενέργεια. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως χρησιμοποιείται σαφή calls to action, τα οποία υποδεικνύουν ξεκάθαρα στον χρήστη αυτό που θέλετε να κάνει.

Χρησιμοποιήστε στοιχεία που τον βοηθούν να ολοκληρώσει την επιθυμητή ενέργεια, όπως για παράδειγμα ένα κουμπί που μπορεί να κάνει κλικ για να κλείσει ένα ραντεβού ή μια φόρμα που μπορεί να συμπληρώσει.

Ενδεχομένως να σας φαίνεται περιττό αυτό, αλλά οι χρήστες δεν θα μπουν στην διαδικασία να ψάξουν, προκειμένου να ανακαλύψουν τον τρόπο που μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί σας. Γι’ αυτό και είναι τόσο αποδοτική η καθοδήγησή τους. Δείτε παράδειγμα από call to Action που έχουμε δημιουργήσει σε πελάτη μας:

 

Θέλετε να αυξήσετε το πελατολόγιό σας, αλλά δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με το website σας;

 

Η ομάδα της Neat & Proper είναι εδώ για να σας λύσει αυτό το πρόβλημα. Ελάτε σήμερα σε επικοινωνία μαζί μας και ας συνεργαστούμε για να σας προσφέρουμε αυτό που πραγματικά αξίζετε.


Γιώργος Γεωργίου
Author

Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος είναι το ‘μεγάλο αφεντικό’ της εταιρείας. Εμείς βέβαια τον φωνάζουμε ‘Ηγέτη’, γιατί ευτυχώς, σε αντίθεση με τους περισσότερους CEO, έχει χιούμορ και ξέρει να κάνει πλάκα. Όταν πρέπει όμως. Είναι ο άνθρωπος που μας εμπνέει σταθερά, μας αγχώνει που και που και δεν έχει ησυχία. Κάθε νέα του ιδέα, είναι μια αφορμή για να πεταχτεί από το γραφείο του και να τρέξει να την μοιραστεί μαζί μας. Ο Γιώργος είναι καθαρόαιμη digital ράτσα και ασχολείται με αυτό, περισσότερο από μια 10ετία. Έχει μεγάλη γνώση στο SEO και αν δεν πιστεύετε εμάς, τότε έχει γράψει και το αντίστοιχο βιβλίο για να το αποδείξει. Το πάθος του είναι να μελετάει στατιστικά και να πειραματίζεται, με οτιδήποτε θα καταφέρει να βελτιώσει το conversion rate. Αν δεν τον βρεις στην εταιρεία, τότε σίγουρα θα τον βρεις να διαβάζει ένα βιβλίο κάπου ή δεν θα τον βρεις καθόλου, επειδή θα είναι σε κάποιο ταξίδι και θα εξερευνεί καινούργια μέρη.

Προτεινόμενα Άρθρα

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together