Πως Θα διπλασιάσετε μέσα σε 3 μήνες Τα Περιστατικά σας Μέσω Google Ads

Χρόνος: 6 λεπτά

Πως Θα διπλασιάσετε μέσα σε 3 μήνες Τα Περιστατικά σας Μέσω Google Ads

Χρόνος: 6 λεπτά
  • Γιώργος Γεωργίου

    Λέξεις: 581

Το 80% των υποψηφίων ασθενών σας ψάχνει λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, πραγματοποιώντας μια αναζήτηση στην Google. Μάθετε από αυτό το σύντομο άρθρο, τον αποτελεσματικότερο τρόπο να φθάσουν από την μηχανή αναζήτησης της Google, στην πόρτα του ιατρείου σας.

 

Σημαντικά στοιχεία για τους υποψήφιους ασθενείς σας

 

Σχεδόν κάθε άνθρωπος χρησιμοποιεί το Internet καθημερινά. Οι στατιστικές μελέτες δείχνουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών, αξιοποιεί τις μηχανές αναζήτησης και συγκεκριμένα, την μηχανή αναζήτησης της Google.

 

Τι σχέση έχει όμως αυτό με την ειδικότητα σας;  Απόλυτη!

 

Στον κλάδο της υγείας, η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Κάθε λεπτό που περνάει, κάποιος χρήστης αναζητά στην Google πληροφορίες, αναφορικά με κάποιο σύμπτωμα, μια πάθηση, την κατάλληλη θεραπεία ή έναν εξειδικευμένο γιατρό. Μόνο στην Αμερική, οι αναζητήσεις που αφορούν την ιατρική κατηγορία, μέσα σε 12 μήνες, ήταν 28 δισεκατομμύρια.

Παγκοσμίως, το 81% των ασθενών, αναζητούν τον γιατρό τους στο Internet. Το ίδιο ισχύει και για την χώρα μας. Για αυτό εξάλλου, ιστοσελίδες όπως το www.doctoranytime.gr γνωρίζουν τέτοια επιτυχία. Το ερώτημα δεν είναι το αν οι ασθενείς σας αναζητούν online.

 

Το πραγματικό ερώτημα είναι που βρίσκεστε εσείς όταν σας αναζητούν;

 

Τι είναι τα Google Ads Με Απλά Λόγια

 

Με τον όρο Google Ads αναφερόμαστε στις διαφημίσεις που εμφανίζονται όταν κάποιος χρήστης πραγματοποιήσει μια αναζήτηση στην Google. Εσείς έχετε παρατηρήσει αυτές τις διαφημίσεις; Ας δούμε που ακριβώς εμφανίζονται.

Στην παρακάτω εικόνα όπως μπορείτε να δείτε, έχουμε πληκτρολογήσει στην Google την φράση “Πέτρα Στην Χολή”. Τα αποτελέσματα που είναι μέσα στο κόκκινο πλαίσιο είναι διαφημίσεις της Google, ενώ τα αποτελέσματα που είναι μέσα στο πράσινο, είναι τα λεγόμενα φυσικά αποτελέσματα που σχετίζονται με μια άλλη υπηρεσία, με όνομα SEO.

Πως όμως μπορείτε να εμφανιστείτε στα πληρωμένα αποτελέσματα της Google (Google Ads);

 

Στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλό. Όλα ξεκινούν με ένα ερώτημα!  Ένα ερώτημα που πραγματοποιεί στην Google κάποιος χρήστης, όπως εσείς.

 

Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν;

 

Όταν ο χρήστης πληκτρολογήσει μια φράση στην Google, για παράδειγμα «Ακμή Αντιμετώπιση», έχετε την ευκαιρία να εμφανίσετε το μήνυμα σας ακριβώς μπροστά του. Αυτό γίνεται με το λεγόμενο ad (διαφήμιση).

Αφού λοιπόν, εμφανιστείτε ακριβώς μπροστά στον χρήστη, με μια διαφήμιση απολύτως σχετική με αυτό που ψάχνει, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες ο χρήστης να κάνει click στην διαφήμιση και να μπει στην ιστοσελίδα σας.

Ο χρήστης λοιπόν θα περιηγηθεί στην ιστοσελίδα σας, θα διαβάσει για το σύμπτωμα ή την πάθηση που τον απασχολεί, θα εξετάσει ενδεχομένως το βιογραφικό και την εξειδίκευση σας και θα αποφασίσει αν θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας.

 

Υπάρχουν καλές πιθανότητες ο συγκεκριμένος χρήστης να γίνει πελάτης σας δεν συμφωνείτε;

 

Η πραγματικότητα είναι ότι πραγματοποιούνται εκατοντάδες αναζητήσεις που σχετίζονται με την ειδικότητα σας ΚΑΘΕ ημέρα. Όλοι αυτοί οι χρήστες αναζητούν βοήθεια σε κάτι που αντιμετωπίζουν. Θέλουν να ενημερωθούν και τελικά να επιλέξουν τον ειδικό που θα απευθυνθούν.

 

Γιατί να μην είστε εσείς αυτός;

 

Τα 3 στάδια των διαφημίσεων Google Ads

Στόχευση Διαφήμιση Ιστοσελίδα
Πραγματοποιούμε έρευνα και επιλέγουμε λέξεις και φράσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι ασθενείς, την στιγμή που αναζητούν τις υπηρεσίες σας.

Οι διαφημίσεις σας θα εμφανίζονται μόνο για αυτές τις λέξεις & φράσεις, ενώ έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε σε ποιες περιοχές της Ελλάδας, ποιες μέρες και ώρες και σε ποιες ηλικίες θα εμφανίσετε το μήνυμα σας

Δημιουργούμε ξεχωριστές διαφημίσεις για κάθε λέξη ή φράση που σας ενδιαφέρει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι εμφανίζεστε με ένα σωστό, ελκυστικό και στοχευμένο μήνυμα, στον σωστό χρήστη την κατάλληλη στιγμή. Οι υποψήφιοι ασθενείς σας, κάνουν «κλικ» στην διαφήμιση και μεταβαίνουν στην ιστοσελίδα σας, συνήθως στην αντίστοιχη κατηγορία, αναφορικά με την αναζήτηση που πραγματοποίησαν.

Αυτό που ο χρήστης θα συναντήσει στην ιστοσελίδα σας (design,περιεχόμενο, κλπ.) διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να έρθει σε επαφή μαζί σας.

 

Σίγουρα τα παραπάνω στάδια είναι απλοποιημένα για τις ανάγκες αυτού του άρθρου, αλλά συνολικά αυτή είναι η βασική λογική και πιστέψτε μας, είναι πολύ αποδοτική.

Αξιοποιώντας τα παραπάνω 3 στάδια, μπορείτε να δημιουργήσετε αποτελεσματικές Google Ads καμπάνιες και να οδηγείτε καθημερινά, εκατοντάδες νέους υποψηφίους ασθενείς στην ιστοσελίδα σας και σε ένα ποσοστό, στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου σας.

 

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των διαφημίσεων Google Ads και την εμπειρία ενός εξειδικευμένου Digital Agency, μπορείτε άμεσα να εμφανίζεστε μπροστά στα μάτια ενεργών χρηστών που αναζητούν έναν ιατρό σαν και εσάς.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη ευκαιρία ανάπτυξης του πελατολογίου σας, που οι ανταγωνιστές ήδη αξιοποιούν.

 

Εσείς θα μείνετε εκτός παιχνιδιού;


Γιώργος Γεωργίου
Author

Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος είναι το ‘μεγάλο αφεντικό’ της εταιρείας. Εμείς βέβαια τον φωνάζουμε ‘Ηγέτη’, γιατί ευτυχώς, σε αντίθεση με τους περισσότερους CEO, έχει χιούμορ και ξέρει να κάνει πλάκα. Όταν πρέπει όμως. Είναι ο άνθρωπος που μας εμπνέει σταθερά, μας αγχώνει που και που και δεν έχει ησυχία. Κάθε νέα του ιδέα, είναι μια αφορμή για να πεταχτεί από το γραφείο του και να τρέξει να την μοιραστεί μαζί μας. Ο Γιώργος είναι καθαρόαιμη digital ράτσα και ασχολείται με αυτό, περισσότερο από μια 10ετία. Έχει μεγάλη γνώση στο SEO και αν δεν πιστεύετε εμάς, τότε έχει γράψει και το αντίστοιχο βιβλίο για να το αποδείξει. Το πάθος του είναι να μελετάει στατιστικά και να πειραματίζεται, με οτιδήποτε θα καταφέρει να βελτιώσει το conversion rate. Αν δεν τον βρεις στην εταιρεία, τότε σίγουρα θα τον βρεις να διαβάζει ένα βιβλίο κάπου ή δεν θα τον βρεις καθόλου, επειδή θα είναι σε κάποιο ταξίδι και θα εξερευνεί καινούργια μέρη.

Προτεινόμενα Άρθρα

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together