Εσείς ξέρετε πόσοι ασθενείς σας ψάχνουν καθημερινά στη Google;

Χρόνος: 5 λεπτά

Εσείς ξέρετε πόσοι ασθενείς σας ψάχνουν καθημερινά στη Google;

Χρόνος: 5 λεπτά
  • Θάλεια Γεωργίου

    Λέξεις: 524

Εσείς ξέρετε πόσοι ασθενείς σας ψάχνουν καθημερινά στη Google;Είστε ένας αναγνωρισμένος ιατρός αλλά ψάχνετε αποδοτικούς τρόπους για να έρθετε σε επαφή με ακόμη περισσότερους ασθενείς; Θέλετε να σας γνωρίσουν ακόμη περισσότεροι υποψήφιοι ασθενείς; Να αναπτύξετε το ιατρείο σας; Να αυξήσετε τα ραντεβού σας και τα χειρουργεία σας; Να εδραιωθείτε και στον χώρο του Διαδικτύου;

Ας μην κρυβόμαστε. Όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης της Google για να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα του και λύσεις στα προβλήματά του. Οι υποψήφιοι ασθενείς σας δεν αποτελούν εξαίρεση.

Εκατομμύρια χρήστες την χρησιμοποιούν καθημερινά για να βρουν λύση σε ένα ιατρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα:

73%[1] των χρηστών χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης πριν κλείσουν κάποιο ραντεβού με ιατρό.

Σκεφτείτε για μια στιγμή, λοιπόν, πόσους ασθενείς χάνετε καθημερινά επειδή δεν βρίσκεστε εκεί που σας αναζητούν; Εκεί που αξίζετε να βρίσκεστε.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς

Στους παρακάτω πίνακες μπορείτε να δείτε ένα πολύ μικρό μέρος των αναζητήσεων που πραγματοποιούν οι χρήστες στην Ελλάδα κάθε μήνα για 4 μεγάλες ιατρικές ειδικότητες. Οι αναζητήσεις τους αφορούν συμπτώματα, παθήσεις, θεραπείες και χειρουργικές τεχνικές.

Γενικός Χειρουργός

 

Αναζήτηση Χρήστη Αριθμός Μηνιαίων Αναζητήσεων
αιμορροΐδεσ 18100
σκωληκοειδίτιδα 12100
κυστη κοκκυγοσ 6600
χολη 5400
βουβωνοκήλη 4400
αιμα στα κοπρανα 4400
γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση 2900
διαφραγματοκήλη 2900
πετρα στα νεφρα 1900
ομφαλοκήλη 1900
δισκοκηλη 1900

 

Γυναικολόγος

 

Αναζήτηση Χρήστη Αριθμός Μηνιαίων Αναζητήσεων
ουρολοιμωξη 14800
ενδομητριωση 4400
τεστ παπ 4400
κολπιτιδα 4400
γυναικολογοσ 3600
ινομύωμα 2900
οστεοπόρωση 2900
παλινδρομη κυηση 2400
εξωσωματικη 2400
πολυκυστικέσ ωοθήκεσ 2400

 

Ορθοπεδικός

 

Αναζήτηση Χρήστη Αριθμός Μηνιαίων Αναζητήσεων
τενοντιτιδα 5400
πονοσ στη μεση 5400
ορθοπεδικοσ 3600
πονοσ στο γονατο 2900
σκολιωση 2900
ισχιαλγια 2900
αυχενικο συνδρομο 2400
ρηξη χιαστου 2400
συνδρομο καρπιαιου σωληνα 1900
τενοντιτιδα ωμου 1600

 

Πλαστικός Χειρουργός

Αναζήτηση Χρήστη Αριθμός Μηνιαίων Αναζητήσεων
κρυολιπόλυση 6600
ρινοπλαστικη 2900
μεσοθεραπεια 2900
πλαστικοσ χειρουργοσ 2400
αυξητικη στηθουσ 1900
γυναικομαστια 1900
βλεφαροπλαστικη 1600
λιποαναρροφηση 1600
κοιλιοπλαστικη 1300
πλαστικη μυτησ 1300

 

Όπως είπαμε και παραπάνω οι αναζητήσεις που συγκεντρώσαμε στους πίνακες είναι ένα πολύ μικρό δείγμα του μεγέθους της αγοράς. Για να γίνει αυτό απόλυτα κατανοητό ας δούμε το πραγματικό μέγεθος της ειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής.

Οι αναζητήσεις που συνδέονται με την συγκεκριμένη ειδικότητα ξεπερνάνε τις 820.320 αναζητήσεις. Αντίστοιχα, μπορείτε να φανταστείτε και τα μεγέθη των αναζητήσεων των υπολοίπων ειδικοτήτων. Αναζητήσεις οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν άμεσα σε εσάς και το ιατρείο σας.

Αρκεί, φυσικά να βρίσκεστε εκεί την στιγμή που σας ψάχνουν.

 

Ποιος Κερδίζει Αυτούς Τους Ασθενείς;

Η απάντηση είναι απλή:

Αυτοί που βρίσκονται στην 1η σελίδα της Google.

Οι ιστοσελίδες που έχουν καταφέρει να κατατάσσονται στα μόλις 10 αποτελέσματα της 1ης σελίδας της Google κερδίζουν το 75%[2] των αναζητήσεων που πραγματοποιούν οι χρήστες κάθε μέρα.  Αυτές οι αναζητήσεις μετατρέπονται σε επισκέψεις και οι επισκέψεις σε ραντεβού και χειρουργεία.

Εσείς γιατί δεν βρίσκεστε εκεί; 

 

Κατεβάστε σήμερα το Δωρεάν ebook & Μάθετε Πως Θα Διπλασιάσετε Τα Χειρουργεία Σας Σε 12 μήνες. 

 

Πηγές
[1] https://www.mdconnectinc.com/medical-marketing-insights/digital-marketing-stats-medical-marketers
[2] https://junto.digital/blog/seo-stats-2017/


Θάλεια Γεωργίου
Author

Θάλεια Γεωργίου

Η Θάλεια είναι πάντα έτοιμη να κάνει την δουλειά της. Θα λέγαμε πως είναι μια σοβαρή επαγγελματίας. Πολύ επαγγελματίας όμως. Αν το λεξικό είχε φωτογραφίες δίπλα από την λέξη, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έμπαινε η δική της. Στην εταιρεία κάνει SEO και καταλαβαίνεις πόσο της αρέσει αυτό που κάνει, όταν φωτίζεται το πρόσωπό της, κάθε φορά που ακούει τις φράσεις ‘keyword research’, ‘Google Update’ , ‘SEO Strategy’. Εντάξει, φωτίζεται επίσης και κάθε φορά που βλέπει γάτες είναι η αλήθεια. Ήρεμη, εκνευριστικά οργανωμένη και ψύχραιμη. Η Θάλεια λειτουργεί πάντα σε cool mode. Για να καταλάβετε, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της ακόμα και μετά το τελευταίο update της Google. Αυτό τα λέει όλα. Αν δεν είναι στο γραφείο, τότε το πιο πιθανό είναι να την βρεις έξω για μια μπύρα ή να στέλνει στους φίλους της βιντεάκια με γάτες (Ναι της αρέσουν πολύ). Η Θάλεια έχει όμως και μια άλλη πλευρά. Μπορεί να της πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να σου επιτρέψει να την δεις, αλλά όταν την δεις, γίνεται αυτόματα το αγαπημένο σου άτομο για να κάνετε μαζί διάλειμμα για τσιγάρο. Αυτό που δεν της αρέσει καθόλου, είναι να μην βρίσκεται ο πελάτης στην πρώτη θέση των οργανικών αποτελεσμάτων. Αλλά καθόλου όμως.

Προτεινόμενα Άρθρα

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together