Πως να δημιουργήσεις την "τέλεια" about us page

Πως να δημιουργήσεις την «τέλεια» about us page

Χρόνος: 12 λεπτά

Πως να δημιουργήσεις την «τέλεια» about us page

Χρόνος: 12 λεπτά
 • Δημήτρης Πατσής

  Λέξεις: 799

Πως να δημιουργήσεις την "τέλεια" about us page

Γιατί η about us πρέπει να ξεχωρίζει

 

Από όλες τις σελίδες του website μιας επιχείρησης, η about us page είναι συνήθως η 2η  σελίδα με την περισσότερη επισκεψιμότητα. Η homepage είναι τυπικά η σελίδα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Πολλοί επισκέπτες, θα μεταβούν στην about us απευθείας από την αρχική σελίδα. Όταν ένας επισκέπτης λοιπόν, μεταφέρεται απευθείας από την αρχική σελίδα, στην about us, τότε αυτά είναι πολύ καλά νέα για την επιχείρησή σου.

Αναρωτιέσαι γιατί;

Είναι πολύ απλό. Ο επισκέπτης που κάνει κλικ στο link της about us, δείχνει ενδιαφέρον για την επιχείρησή σου. Αυτό δίνει σε σένα μια εξαιρετική ευκαιρία, να τον οδηγήσεις να κάνει μια ενέργεια που επιθυμείς. Σου δίνει δηλαδή την ευκαιρία να μετατρέψεις αυτόν τον χρήστη σε lead και σε πελάτη της επιχείρησης σου.

Για να καταφέρεις όμως να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες μετατροπής του χρήστη σε πελάτη, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως η about us page της επιχείρησής σου, ξεχωρίζει.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα βασικά tips, που συνθέτουν μια τέλεια about us page, η οποία ξεχωρίζει, είναι θελκτική και μετατρέπει τους επισκέπτες σε πελάτες.

Τα tips που θα αναλύσουμε είναι τα εξής:

 • Να γνωρίζεις σε ποιον απευθύνεσαι
 • Να είσαι συγκεκριμένος
 • Δημιούργησε αξιοπιστία
 • Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, να είσαι ταπεινός
 • Δώσε προσοχή στην μορφοποίηση
 • Πες μια ιστορία και δείξε πως αυτή συνδέεται με την βελτίωση της ζωής των πελατών σου
 • Το design, οι εικόνες και τα γραφιστικά, παίζουν ρόλο
 • Χρησιμοποίησε call to action

Τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη about us

 

1.      Να ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι

 

Ας ξεκινήσουμε με τον στόχο της about us. Όπως μαρτυρά και το ίδιο της το όνομα, η about us πρέπει να εξηγεί πως η επιχείρησή σου μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες, να λύσουν τα προβλήματά τους και να καλυτερεύσουν την ζωή τους. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν την about us σαν μια ευκαιρία για να μιλήσουν για τους εαυτούς τους.

Στην πραγματικότητα όμως, μια τέλεια about us, πρέπει να εστιάζει όχι στη επιχείρηση, αλλά στους ίδιους τους χρήστες/πελάτες της. Αυτό απαιτεί έρευνα, ώστε να κατανοήσεις σε ποιον απευθύνεται η επιχείρησή σου, χρειάζεται ακόμα να καταλάβεις την γλώσσα που χρησιμοποιούν οι χρήστες και να μιλήσεις στην γλώσσα τους, ώστε να καταφέρεις να δημιουργήσεις μια ουσιαστική σύνδεση μαζί τους.

Χρειάζεται δηλαδή να εξηγήσεις όχι μόνο τι προσφέρει η επιχείρησή σου, αλλά και γιατί. Ποιες ανάγκες ή προβλήματα των χρηστών έχεις εντοπίσει; Γιατί οι χρήστες να επιλέξουν την δική σου επιχείρηση και πως θα καταφέρει να τους λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;

Πρέπει λοιπόν να θυμάσαι, πως ο πρωταρχικός στόχος της σελίδας είναι να εξηγήσει στους επισκέπτες γιατί ξεκίνησες την επιχείρησή σου. Ποιος ήταν ο στόχος σου, ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι και ποιες ανάγκες επιθυμείς να καλύψεις.

 

2.      Να είσαι συγκεκριμένος

 

Στον πυρήνα της, η about us πρέπει να εξηγεί με απόλυτη σαφήνεια τι προσφέρει η επιχείρησή σου και τι είναι αυτό που την κάνει μοναδική. Παρότι αυτό μπορεί να φαίνεται ως κάτι απλό και αυτονόητο, υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις, που έχουν αποτύχει παταγωδώς στο να γράψουν μια επιτυχημένη about us. Συμπεριλαμβανομένων ακόμα και ορισμένων μεγάλων και γνωστών επιχειρήσεων.

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 από το Nielson Norman Group, σχετικά με την χρηστικότητα (usability) της σελίδας about us, διαπιστώθηκε ότι το 19% των χρηστών δεν μπορούσε να διαπιστώσει τι είναι αυτό που κάνει μια επιχείρηση, με βάση την ίδια την about us.

 

3.      Δημιούργησε αξιοπιστία

 

«Ποιοι είναι αυτοί;» Αυτή είναι μια ερώτηση, που πολλοί επισκέπτες θα αναρωτηθούν, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα σου και φτάνοντας στην about us.  Οι χρήστες δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με σένα και την επιχείρησή σου και αναζητούν λόγους για να σε εμπιστευτούν, να σε προτιμήσουν και να συνδεθούν μαζί σου. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να δημιουργήσεις αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στην μεταξύ σας σχέση.

Για να δημιουργήσεις αξιοπιστία και εμπιστοσύνη λοιπόν, η about us πρέπει να περιλαμβάνει μοναδικά στοιχεία, όπως, ποιος ίδρυσε την εταιρία και για ποιον λόγο, αλλά και τι είναι αυτό που του δίνει κίνητρο να συνεχίζει να την διατηρεί. Πρέπει λοιπόν το ύφος σου να είναι αρκετά προσωπικό και ξεχωριστό και να μην αντιμετωπίζεις την about us σαν ένα ξύλινο και απρόσωπο κείμενο παρουσίασης.

 

4.      Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, να είσαι ταπεινός

 

Η about us δεν είναι η σελίδα που έχει σκοπό να εντυπωσιάσει με όλα τα προσωπικά σου επιτεύγματα. Ο χρήστης δεν θα συγκινηθεί από τους θριάμβους σου. Η about us πρέπει να είναι επικεντρωμένη σε μια πιο προσωπική και ταπεινή προσέγγιση. Ουσιαστικά, μιλάς απευθείας στον χρήστη. Η βασική σου επιδίωξη είναι να ασχοληθείς πρωτίστως με τα προβλήματά του και λιγότερο με εσένα.

Μην ξεχνάς πως ο χρήστης προσπαθεί να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Αντί λοιπόν να αρχίσεις να απαριθμείς τις επαγγελματικές επιτυχίες σου, μπορείς να βοηθήσεις τον χρήστη, περιγράφοντάς του τον τρόπο με τον οποίο θα λύσεις τα προβλήματά του και να του δημιουργήσεις μια εικόνα του πως θα είναι η μεταξύ σας συνεργασία.

Μερικά tips για να το πετύχεις αυτό είναι τα εξής:

 • Χρησιμοποίησε την εισαγωγική σου πρόταση για να περιγράψεις τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χρήστης και τους στόχους του. Αυτό θα δείξει στον χρήστη πως κατανοείς πραγματικά το πρόβλημά του, ενδιαφέρεσαι για τις ανάγκες του και μπορείς να του προσφέρεις ουσιαστικές λύσεις.
 • Δεν χρειάζεται να καυχιέσαι για όλα όσα έχεις καταφέρει τόσο εσύ, όσο και η επιχείρησή σου. Μπορείς απλά να αναφέρεις τα γεγονότα, είτε αυτά είναι επαγγελματικές επιτυχίες, είτε καλές κριτικές από τους πελάτες σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τα γεγονότα.

 

5.      Δώσε προσοχή στην μορφοποίηση

 

Το κείμενο της about us πρέπει να είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Πρέπει να είναι εύπεπτο, συμπυκνωμένο και να μιλάει στην γλώσσα του χρήστη. Η μορφοποίηση του κειμένου έχει εξέχουσα σημασία.

Οι επικεφαλίδες, οι μεσότιτλοι, αλλά και οι μικρές προτάσεις και παράγραφοι, είναι κλειδιά της επιτυχίας. Αυτό που θέλεις να αποφύγεις, είναι ο χρήστης να κουραστεί ή να βαρεθεί, διαβάζοντας ένα ατέλειωτο κείμενο, που δεν του επιτρέπει να εστιάσει σε αυτά που αναφέρεις.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις bullets για να τραβήξεις την προσοχή του χρήστη στα σημαντικά στοιχεία που θέλεις να δώσεις έμφαση και φυσικά, μην ξεχάσεις να τονίζεις με bold τις λέξεις στις οποίες θέλεις να δοθεί ιδιαίτερη σημασία.

 

6.      Πες μια ιστορία και δείξε πως αυτή συνδέεται με την βελτίωση της ζωής των πελατών σου

 

Οι ιστορίες βοηθούν τους χρήστες να συνδεθούν μαζί σου σε ένα ανθρώπινο επίπεδο. Άλλωστε η εμπιστοσύνη, όπως αναφέραμε και παραπάνω και η ανθρώπινη σύνδεση, είναι πολύ σημαντικές. Οι χρήστες θέλουν να καταλάβουν τι σημαίνει μια ενδεχόμενη συνεργασία με την επιχείρησή σου. Όπως σε όλες τις σχέσεις, έτσι και στις επαγγελματικές, υπάρχει πάντα μια διστακτικότητα και μια νευρικότητα στην αρχή.

Αναφέροντας μια ιστορία, βγαίνει προς τα έξω η ανθρώπινη πλευρά σου, κάμπτεις τις αντιστάσεις των χρηστών και αυξάνεις την πιθανότητα μετατροπής τους, σε πελάτες.  Μπορείς να αναφέρεις την ιστορία της επιχείρησής σου, πως ιδρύθηκε και πως έχει εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα. Ή, μπορείς να πεις την ιστορία ενός πελάτη. Ίσως υπήρξε μια εξαιρετική περίσταση, που η επιχείρησή σου έκανε υπερπροσπάθεια, προκειμένου να παράγει θεαματικά αποτελέσματα για έναν πελάτη.

Όταν ένας χρήστης καταφέρει να συνδεθεί μαζί σου και καταλάβει πως μέσα από την ιστορία σου, μπορεί να βελτιωθεί και η δική του ζωή, τότε είναι η στιγμή που θα αρχίσει να εμπιστεύεται τόσο εσένα, όσο και την επιχείρησή σου.

 

7.      Το design, οι εικόνες και τα γραφιστικά, παίζουν ρόλο

 

Μπορείς να προσφέρεις στους χρήστες πληροφορίες για εσένα και την επιχείρησή σου, σε πολλές διαφορετικές μορφές. Μπορείς για παράδειγμα, να συμπεριλάβεις στην about us ένα μικρό εισαγωγικό βίντεο ή φωτογραφίες των μελών της ομάδας σου.

Το οπτικό περιεχόμενο βοηθάει το κείμενο να ‘σπάει’ και να μην είναι ενιαίο, αλλά παράλληλα σου δίνει και την δυνατότητα να προσωποποιήσεις την επιχείρησή σου. Τα γραφιστικά και το design της σελίδας, παίζουν επίσης έναν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς δημιουργούν μια θελκτική και όμορφη σελίδα για τον επισκέπτη και ενισχύουν το επίπεδο επαγγελματισμού σου.

 

8.      Χρησιμοποίησε call to action

 

Όταν ο επισκέπτης δείχνει ενδιαφέρον για την επιχείρησή σου και εκδηλώνει αυτό το ενδιαφέρον, επισκεπτόμενος την about us page, αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να τον ενθαρρύνεις να πάει ένα βήμα παρακάτω. Δηλαδή, να προβεί σε μια συγκεκριμένη ενέργεια. Αυτή η παρότρυνση του χρήστη να κάνει μια ενέργεια, ονομάζεται call to action.

Μπορεί αυτή η παρότρυνση να είναι να κάνει κλικ σε περισσότερους συνδέσμους και να διαβάσει περισσότερες πληροφορίες ή μπορεί να είναι η προτροπή να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου. Όποια κι αν είναι η ενέργεια που θέλεις να κάνει ο χρήστης, το call to action είναι ένας πολύ αποδοτικός και προσωπικός τρόπος, να κατευθύνεις τον χρήστη και να τον ενθαρρύνεις να περάσει στο επόμενο βήμα της σχέσης του μαζί σου.

 

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αναφέρεις στην about us

 

Σε αυτή την ενότητα θα δούμε όλα όσα πρέπει και δεν πρέπει να αναφέρεις, δημιουργώντας την δική σου about us page.

 

·         ΠΡΕΠΕΙ – Εστίασε στις ανάγκες του χρήστη

 

Η σελίδα about us πρέπει να αφορά τόσο στον χρήστη, όσο και σε εσένα. Εξήγησε λοιπόν με σαφή τρόπο την αποστολή σου και τον τρόπο που σκοπεύεις να τον βοηθήσεις. Έχε όμως υπόψιν σου πως οι χρήστες, πέρα από λύσεις στα προβλήματα και βελτίωση της ζωής τους, ενδιαφέρονται να μάθουν και τις αξίες μιας επιχείρησης.

Έτσι λοιπόν, μην ξεχάσεις να αναφέρεις τις αξίες και τα ιδανικά που καθοδηγούν την επιχείρηση και τα άτομα που την απαρτίζουν.

 

·         ΠΡΕΠΕΙ – Να είσαι σαφής και ξεκάθαρος

 

Το να καταφέρεις να κάνεις σαφές ποιος είσαι και με τι ασχολείσαι, απλά και γρήγορα, έχει καθοριστική σημασία. Η χρήση περίπλοκων και εξειδικευμένων όρων, δεν θα εντυπωσιάσει τους χρήστες, αντιθέτως μάλιστα, θα τους μπερδέψει και θα τους απομακρύνει.

Οι χρήστες θέλουν απλά να μάθουν βασικά πράγματα. Ποιος είσαι, με τι ασχολείσαι και πως μπορείς να τους βοηθήσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

 

·         ΠΡΕΠΕΙ – Να πεις την ιστορία σου

 

Οι χρήστες αγαπούν τις ιστορίες και έχουν την δύναμη να κάνουν την επιχείρησή σου να φανεί πιο προσιτή και ανθρώπινη. Μοιράσου το δικό σου προσωπικό ταξίδι μαζί τους. Πως ξεκίνησες και πως έφτασες στο σημείο που βρίσκεσαι.

 

·         ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ – Να χρησιμοποιείς υπερθετικό βαθμό

 

Είναι πράγματι η επιχείρησή σου παγκόσμιας κλάσης, εξαιρετική, επαναστατική ή στην αιχμή της τεχνολογίας; Τότε μην χρησιμοποιήσεις ποτέ αυτές τις λέξεις που μόλις διάβασες, ακόμα κι αν ισχύουν. Μια about us που είναι φορτωμένη με υπερθετικά, μπορεί να βλάψει την αξιοπιστία σου, οπότε είναι καλύτερο να τα αποφύγεις.

 

·         ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ – Να ξεχάσεις τα calls to action

 

Ο τελικός σου στόχος είναι ο χρήστης να προβεί σε μια περεταίρω ενέργεια. Είτε να επικοινωνήσει μαζί σου, είτε να αγοράσει κάτι από την product page, είτε να συμπληρώσει μια φόρμα επικοινωνίας. Αποφάσισε ποια είναι η ενέργεια που θέλεις να κάνει ο χρήστης όταν ολοκληρώσει την ανάγνωση της about us και πρόσθεσε ένα ξεκάθαρο και προτρεπτικό call to action κουμπί.

 

·         ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ – Να μακρηγορείς χωρίς κανένα νόημα

 

Οι χρήστες δεν έχουν τον χρόνο να διαβάσουν τεράστιες ιστορίες ή ατέλειωτες λεπτομέρειες για την επιχείρησή σου, ειδικά αν διαβάζουν την about us από μια κινητή συσκευή. Φρόντισε λοιπόν το κείμενό σου να είναι σύντομο, περιεκτικό και συμπυκνωμένο και να εστιάζει στις πραγματικά σημαντικές και ουσιώδεις πληροφορίες.

 

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω απλά βήματα και tips, θα έχεις δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη, ελκυστική και ενδιαφέρουσα about us page, η οποία θα προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους πελάτες από τους χρήστες που έχουν ήδη επισκεφθεί τον ιστότοπό σου.

 

Αν παρόλα αυτά, δεν έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς προσωπικά, τότε μπορούμε να αναλάβουμε την σελίδα σου, εμείς. Στην Neat & Proper γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο για να δημιουργήσουμε την τέλεια about us page για την επιχείρησή σου.

 

Έλα σε επαφή μαζί μας σήμερα.

 

 


Δημήτρης Πατσής
Author

Δημήτρης Πατσής

Ο Δημήτρης είναι ο copywriter της εταιρείας. Σπούδασε Νομική, αλλά προτίμησε να το βλέπει μόνο στο Suits. Άλλωστε στην πραγματική ζωή, δεν του αρέσουν καθόλου ούτε οι χαρτοφύλακες, ούτε και τα κοστούμια. Είναι πολύ δημιουργικός από την φύση του, αλλά γκρινιάζει και λίγο όταν κάνει κάτι που δεν του αρέσει. Είναι αυτός ο άνθρωπος, που μπορεί να του πεις 10 θετικά και 1 αρνητικό και μπορείς να είσαι σίγουρος, πως θα κάνει focus σε αυτό. Οι 2 του μεγάλες αγάπες είναι ο καφές και το τσιγάρο. 3 αν υπολογίσουμε και το Instagram. Ο Δημήτρης είναι κολλημένος με το Instagram. Κάποιοι τον έχουν πει μέχρι και εμμονικό, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε ποτέ. Αν δεν ξέρεις ορθογραφία και δεν έχεις σαρκαστικό χιούμορ, τότε ξεκάθαρα δεν μπορείτε να είστε φίλοι. H σχέση του με το χιούμορ είναι αρκετά ιδιαίτερη και δεν του αρέσει να παίρνει τα πράγματα και πάρα πολύ σοβαρά. Αν δεν τον βρεις στην εταιρεία, τότε θα είναι σίγουρα κάπου και θα βλέπει σειρές ή ταινίες και θα τσεκάρει παράλληλα το Instagram. Ή θα σκέφτεται τι άλλο μπορεί να φάει. Αυτό που δεν του αρέσει καθόλου είναι η αγένεια, η έπαρση και το link building. Ευτυχώς όμως κάνει και τόσα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Προτεινόμενα Άρθρα

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together