Γιατί το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς του site σου

Χρόνος: 13 λεπτά

Γιατί το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς του site σου

Χρόνος: 13 λεπτά
  • Δημήτρης Πατσής

    Λέξεις: 738

Εσύ γνωρίζεις ποιο είναι το πιο βασικό συστατικό της ιστοσελίδας σου; Τι είναι αυτό που τελικά θα κάνει τον χρήστη να σε επιλέξει; Κι όμως είναι το περιεχόμενο.

Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι ο βασικός παράγοντας που κάνει την ιστοσελίδα σου να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και περνάει το σωστό μήνυμα στο μυαλό, αλλά κυρίως στην καρδιά των μελλοντικών πελατών σου μιας και όπως έχουν αποδείξει οι έρευνες, αγοράζουμε με βάση τα συναισθήματα και όχι την λογική.

 

Η επιτυχία της ιστοσελίδας σου τελικά καθορίζεται κυρίως από το περιεχόμενό της. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που την απαρτίζουν , όπως για παράδειγμα το design, τα γραφιστικά, η δομή, κλπ., είμαι μεν σημαντικά για την εικόνα σου, όμως τελικά το τελικά το κλειδί για το πορτοφόλι των πελατών σου είναι το ποιοτικό περιεχόμενο

Ίσως θα μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τα παραπάνω αν σκεφτείς το εξής:

Φαντάσου να πραγματοποιείς μια αναζήτηση στο internet σχετικά με διανομή εντύπων για το κατάστημα σου.

Κάνεις την αναζήτηση σου και ύστερα από 2-3 clicks προσγειώνεσαι σε ένα site σχετικό με αυτό που ψάχνεις. Σχεδόν αστραπιαία σκέφτεσαι, «Τι υπάρχει εδώ για εμένα;»

Αν η ιστοσελίδα δεν καταφέρει γρήγορα και ξεκάθαρα να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα…δεν θα κερδίσει δεύτερη ευκαιρία από εσένα. Θα αποχωρήσεις για το επόμενο site. Είναι τόσο εύκολο εξάλλου.

Μόλις ένα click.

Οκ, καλά έως εδώ, βρήκες κάτι που σου κέντρισε το ενδιαφέρον και κάνεις click να μάθεις περισσότερα. Ας υποθέσουμε ότι σε ενδιαφέρει η διανομή εντύπων σε εργαζομένους, καθώς έχεις επιχείρηση καφέ με δυνατότητα delivery.

Μεταβαίνεις στην αντίστοιχη ενότητα και διαβάζεις το κείμενο. Τι θέλεις να μάθεις; Πιθανότατα θέλεις να διαβάσεις:

  • Σχετικά με το πως γίνεται
  • Ποιος το ελέγχει
  • Πόσο αποδοτικό είναι
  • Τι αύξηση πελατών να περιμένεις
  • Γιατί πρέπει να τους εμπιστευθείς
  • Τι εμπειρία έχουν σε αυτό
  • Με ποιους άλλους επαγγελματίες έχουν συνεργαστεί
  • Τι παραπάνω προσφέρουν από τις άλλες εταιρείες διανομής εντύπων
  • Πως μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί τους και άλλα πολλά

 

Αν στην συγκεκριμένη ενότητα υπήρχαν μόνο 2 γραμμές κείμενο, ή το κείμενο ήταν γεμάτο λάθη, ή ήταν ένα τεράστιο κείμενο κολλημένο και δυσανάγνωστο, ποια θα ήταν η αντίδραση σου; Θα είχες θετική προδιάθεση να κάνεις δουλειά με την συγκεκριμένη εταιρεία;

Μάλλον όχι. Η εταιρεία θα έχανε μια για πάντα την ευκαιρία να γίνεις πελάτης της και εσύ απλώς θα πήγαινες αλλού.

Ίσως αυτό να είναι άδικο γιατί πολύ πιθανόν η συγκεκριμένη εταιρεία να είναι κορυφαία στην δουλειά της. Αυτό όμως δεν θα το μάθεις ποτέ. Δεν κατάφερε να στο αποδείξει την στιγμή που έπρεπε.

 

Πιστεύω τώρα έχεις αντιληφθεί πλήρως την σημασία που έχει το περιεχόμενο, το οποίο  πρέπει να ακολουθεί αβίαστα τα εξής 4 βήματα:

 

  • Να στοχεύει το κοινό σου
  • Nα δημιουργεί μια αλληλεπίδραση με τον χρήστη
  • Να απαντάει στα πιο συχνά ερωτήματα του επισκέπτη
  • Να πείθει το κοινό και να το καθοδηγεί ώστε να προβεί σε μια συγκεκριμένη ενέργεια (πχ: Να σε πάρει τηλέφωνο)

 

Μην ξεχνάς πως οι χρήστες επισκέπτονται την ιστοσελίδα σου, έχοντας μια συγκεκριμένη πρόθεση και  έναν ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό τους. Αναζητούν λύση σε κάτι συγκεκριμένο.

Η ποιότητα και η αξία του περιεχομένου σου λοιπόν, είναι ο καθοριστικός παράγοντας, για το αν ο χρήστης θα μείνει ή να φύγει.

 

Τι είναι όμως ακριβώς το περιεχόμενο;

 

Στον ψηφιακό κόσμο το περιεχόμενο δεν είναι απλά και μόνο το κείμενο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό κειμένου, γραφιστικών, βίντεο, ακόμα και ηχητικών πληροφοριών, που βρίσκονται στην ιστοσελίδα σου και απευθύνονται προς τους χρήστες.

Η συγγραφή εξειδικευμένων κειμένων, είναι αυτό που ονομάζουμε Content Writing ή Copywriting και χρησιμοποιείται συνήθως για πρoωθητικές ή διαφημιστικές ενέργειες, καθώς  και για δημιουργία πρωτότυπων κειμένων σε ιστοσελίδες.

Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε, πως το περιεχόμενο είναι το συνολικό πακέτο, το οποίο προσφέρει στον χρήστη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν. Το ποιοτικό περιεχόμενο μπορεί να αυξήσει θεαματικά την δημοτικότητα της ιστοσελίδας σου, αλλά και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Τι περιλαμβάνει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας;

 

  • Το περιεχόμενο των υποσελίδων (πχ Αρχική, σελίδες κατηγοριών, κλπ.)
  • Περιγραφές προϊόντων και υπηρεσιών
  • Πληροφορίες σχετικές με την επιχείρηση (Αbout Me, βιογραφικό)
  • Βίντεο
  • Φωτογραφίες
  • Άρθρα του blog

 

 

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το περιεχόμενο;

 

«Δεν έχει σημασία πάντα τι πουλάς. Σημασία έχει πως το πουλάς»

 

Το περιεχόμενο είναι η online εικόνα της επιχείρησης σου. Είναι ο σύμβουλος πωλήσεων που θα εξηγούσε σε έναν υποψήφιο πελάτη τις υπηρεσίες της επιχείρησής σου αν αυτός επισκεπτόταν το γραφείο σου.

Αυτά που θα «πεις» όταν ο χρήστης φθάσει στο site σου θα πρέπει να είναι χρήσιμα, αξιόπιστα και κατατοπιστικά. Το περιεχόμενο σου θα πρέπει να δημιουργεί εμπιστοσύνη προς την επιχείρηση σου και φυσικά…θα πρέπει να «πουλάει» τις υπηρεσίες σου.

Δημιουργώντας πολύτιμο, χρήσιμο και αξιόπιστο περιεχόμενο, ουσιαστικά προσφέρεις στον χρήστη όλες τι πληροφορίες που αναζητά.

Και δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ πως ο χρήστης πάντα κάτι αναζητά.

Αυτός είναι και ο λόγος που επισκέπτεται το Διαδίκτυο. Ψάχνει πως θα βελτιώσει την ζωή του  ή πως θα καταφέρει να απαλλαγεί από μια δυσάρεστη κατάσταση.

Ένας άλλος λόγος για την δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, είναι το γεγονός πως θα κάνει τον χρήστη να παραμείνει περισσότερο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα σου, άρα να έχεις και περισσότερες πιθανότητες να έρθει τελικά σε επαφή μαζί σου

 

15 συμβουλές για να απογειώσεις το  περιεχόμενο σου

 

Παρακάτω περιγράφουμε 15 μοναδικά tips, που αν τα εφαρμόσεις στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου, θα καταφέρεις να προσελκύσεις και να πείσεις σημαντικό μέρος των επισκεπτών του website του, έτσι ώστε να έρθουν τελικά σε επαφή μαζί σου.

 

Γράψε για το ιδανικό πελάτη σου:

Ποιος είναι ο ιδανικός πελάτης σου; Σχημάτισε την εικόνα του στο μυαλό του. Πάρε μια κόλλα χαρτί και γράψε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του. Πόσο χρονών είναι; Ποια είναι η οικονομική του κατάσταση; Ποιο το μορφωτικό του επίπεδο; Τι χρειάζεται από εσένα; Τι φοβάται; Πως μπορείς να του βελτιώσεις την ζωή;

Απάντησε στις πιο συχνές ερωτήσεις των πελατών σου:

Ο πελάτης σου, όπως είπαμε και νωρίτερα, αναζητά μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή επιθυμεί να βελτιώσει την ζωή του με κάποιο τρόπο. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις απορίες που έχει, όπως ακριβώς θα έκανες και αν τον είχες απέναντί σου και ήθελε να μάθει περισσότερα.

Απαντώντας λοιπόν στις ερωτήσεις που μπορεί να έχει, του δείχνεις που θα του φανεί χρήσιμο το προϊόν ή η υπηρεσία σου, πως μπορεί να το ενσωματώσει στην καθημερινότητά του και πως θα αλλάξει την ζωή του μέσα από αυτό.

Χρησιμοποίησε Call To Action σε 2-3 σημεία μέσα στο κείμενο:

Με απλά λόγια ένα call to action είναι οποιοδήποτε στοιχείο χρησιμοποιεί μια ιστοσελίδα με σκοπό να παροτρύνει τον επισκέπτη να προχωρήσει σε μια επιθυμητή ενέργεια(πχ: Να σε καλέσει στο τηλέφωνο ή να πραγματοποιήσει κάποια αγορά)

Ένα αποδοτικό call to action είναι η χρήση ειδικών μηνυμάτων ή κουμπιών σε 1-2 σημεία μέσα σε κάθε κείμενο του site σου. Δες για παράδειγμα πως χρησιμοποιεί ο πελάτης μας portaplus ένα Call to action δωρεάν βιβλίου στο τέλος του συγκεκριμένου άρθρου

Ανάφερε ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας που προσφέρεις:

Μπες στην θέση του υποψήφιου πελάτη σου. Εσύ, γιατί θα αγόραζες το προϊόν ή την υπηρεσία σου; Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλούς λόγους στο μυαλό σου. Ήρθε η ώρα να τους μοιραστείς με τους χρήστες.

Βοήθησε τον χρήστη να διαβάσει εύκολα τα κείμενα:

Τα κείμενα πρέπει να είναι ευανάγνωστα, κατανοητά και να μην μπερδεύουν ή αποπροσανατολίζουν τον χρήστη.

Θα πρέπει να είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί ο χρήστης να εστιάσει με μια γρήγορη ματιά στα σημαντικά σημεία.

Χρησιμοποίησε μεσότιτλους, μικρές παραγράφους 5-6 γραμμών το πολύ και bold στις λέξεις η φράσεις που θεωρείς σημαντικές και θέλεις ο χρήστης να τις προσέξει.

Πρόσεξε τα λάθη:

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα τυπογραφικά ή ορθογραφικά λάθη, καθώς και στα συντακτικά και γραμματικά. Τα λάθη στο περιεχόμενο μειώνουν την αξιοπιστία της επιχείρησης σου.

Χρησιμοποίησε συναίσθημα:

Το συναίσθημα πουλάει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλα τα κορυφαία brands παγκοσμίως, χρησιμοποιούν συναισθηματική γλώσσα στα κείμενα τους. Αν καταφέρεις να κάνεις τον χρήστη να ενθουσιαστεί διαβάζοντας για την υπηρεσία σου, είναι πολύ πιθανό να θελήσει να μάθει περισσότερα για εσένα και τελικά να αγοράσει.

Παράδειγμα κειμένου χωρίς συναίσθημα:

Είστε ιδιοκτήτης καταστήματος ή επιχείρησης και αναζητάτε τρόπους για να προσελκύσετε νέους πελάτες; Η διανομή φυλλαδίων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τους πελάτες σας και την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

Παράδειγμα με συναισθηματική φόρτιση:

Σίγουρα έχεις κουραστεί να ξοδεύεις χρήματα σε άσκοπες διαφημιστικές ενέργειες, σε τόσο δυσχερείς οικονομικούς καιρούς. Πιθανόν να έχεις χρησιμοποιήσει ξανά την διανομή εντύπων στο παρελθόν και να έχεις πραγματικά απογοητευτεί. Σε καταλαβαίνουμε. Έχουμε συναντήσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις με την δική σου.

Η διανομή εντύπων δεν είναι μια απλή υπόθεση. Απαιτεί εξειδίκευση και εμπειρία και είναι πραγματικά αποδοτική όταν γίνεται από ανθρώπους που έχουν μεράκι και πάθος για αυτό με το οποίο ασχολούνται.

Να αποφύγεις τις γενικότητες:

Οι γενικότητες δημιουργούν αμφιβολίες στον χρήστη και το περιεχόμενο χάνει την αξιοπιστία του. Να φροντίζεις πάντα στο περιεχόμενο σου να είσαι συγκεκριμένος.

Για παράδειγμα είναι αποδοτικότερο και πιο αξιόπιστο να πεις «Με την μέθοδο διανομής εντύπων της εταιρείας μας πετυχαίνουμε 62% υψηλότερη παραληψιμότητα και 50% μείωση κόστους » από το να αναφέρεις απλώς: «Η μέθοδος διανομής εντύπων που χρησιμοποιούμε είναι η πιο αποτελεσματική.»

Χρησιμοποίησε απλή γλώσσα γραφής:

Υπάρχει ένας κανόνας για το περιεχόμενο στο Internet: «Μίλα όσο πιο απλά γίνεται!» Να θυμάσαι ότι οι χρήστες δεν πρέπει να διαβάζουν ένα κείμενο, το οποίο είναι πολύ τεχνικό και γεμάτο με ορολογία που δεν καταλαβαίνει. Η γλώσσα πρέπει να είναι ξεκάθαρη, απλή και κατανοητή και ο τόνος φιλικός και προσεγγίσιμος.

Δώσε σημασία στις εικόνες:

Οι υψηλής ανάλυσης και όμορφες φωτογραφίες, που είναι σχετικές με το περιεχόμενο, κάνουν τα προϊόντα πιο θελκτικά και δίνουν στον χρήστη μια ξεκάθαρη εικόνα για το προϊόν που τον ενδιαφέρει.

 

Μίλα για πλεονεκτήματα και όχι για χαρακτηριστικά:

Ένας από τους μεγαλύτερους Copywriters, ο Eugene Schwartz έλεγε: «Μίλα για όλα αυτά που κάνει το προϊόν σου και όχι για αυτό που είναι».  Οι χρήστες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πλεονεκτήματα που έχει ένα προϊόν σε σχέση με την ζωή τους (θα κερδίσουν χρόνο, θα κερδίσουν χρήματα, κλπ.) παρά για τα χαρακτηριστικά του. Φυσικά αν πρόκειται για μια εφαρμογή(πχ ένα σύστημα ERP) πρέπει οπωσδήποτε να αναλύσεις και τα χαρακτηριστικά, αλλά μην αμελήσεις ποτέ να παρουσιάσεις ξεκάθαρα και τα πλεονεκτήματα.

 

Κάμψε τις αντιστάσεις του χρήστη:

Κάθε πώληση έχει εμπόδια. Κάθε χρήστης έχει συγκεκριμένες αντιστάσεις σε σχέση με την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Μην σε φοβίζει αυτό. Το περιεχόμενο σου οφείλει να απαντάει στις αμφιβολίες του χρήστη, οφείλει να είναι ξεκάθαρο σε όλα αυτά που μπορεί να τον σταματούν από την πολυπόθητη αγορά. Μερικές συχνές αντιστάσεις των χρηστών είναι:

  • Είναι ακριβό
  • Θα λειτουργήσει για την επιχείρηση μου;
  • Δεν ξέρω αν χρειάζομαι αυτήν την υπηρεσία
  • Μου φαίνεται πολύπλοκο
  • Δεν το έχω εμπιστευθεί

Ενίσχυσε την αξιοπιστία σου:

Χρησιμοποίησε δεδομένα και στατιστικά, τα οποία αποδεικνύουν τα λεγόμενα σου. Παρουσίασε κάποιο σχετικό με την υπηρεσία (Case Study) το οποίο να αποδεικνύει ότι η υπηρεσία σου πράγματι, έχει αποτέλεσμα.

Εμφάνισε τα λογότυπα πελατών που ήδη σε έχουν εμπιστευθεί και χαίρονται να συνεργάζονται μαζί σου.

Κάτι τελευταίο, οι χρήστες επηρεάζονται πολύ από τις κριτικές πελατών, που ήδη έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία(συγκεκριμένα το 90% σύμφωνα με επίσημη έρευνα). Ζήτα από τους πελάτες σου να κάνουν κάποιο σχόλιο και εμφάνισε το στην ιστοσελίδα σου. Θα βοηθήσει πολύ.

Προσδιόρισε ξεκάθαρα ποιο είναι το πρόβλημα:

Κάθε σελίδα περιεχομένου που παρουσιάζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, θα πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα στο «πρόβλημα» που σχετίζεται με αυτήν. Γιατί πρέπει να το κάνεις αυτό; Πολύ απλά, γιατί πριν την λύση, πάντα υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Δουλειά ενός επιτυχημένου περιεχομένου λοιπόν, είναι να μπορέσει να  αναδείξει αυτό το πρόβλημα και να καταφέρει να κάνει τον χρήστη να σκεφτεί: «Ναι, πράγματι, πρέπει να το λύσω άμεσα αυτό. Υπάρχει πρόβλημα».

 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να κάνεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου πραγματικά άρτιο και αποδοτικό, τότε έλα σήμερα κιόλας σε επαφή μαζί μας.


Δημήτρης Πατσής
Author

Δημήτρης Πατσής

Ο Δημήτρης είναι ο copywriter της εταιρείας. Σπούδασε Νομική, αλλά προτίμησε να το βλέπει μόνο στο Suits. Άλλωστε στην πραγματική ζωή, δεν του αρέσουν καθόλου ούτε οι χαρτοφύλακες, ούτε και τα κοστούμια. Είναι πολύ δημιουργικός από την φύση του, αλλά γκρινιάζει και λίγο όταν κάνει κάτι που δεν του αρέσει. Είναι αυτός ο άνθρωπος, που μπορεί να του πεις 10 θετικά και 1 αρνητικό και μπορείς να είσαι σίγουρος, πως θα κάνει focus σε αυτό. Οι 2 του μεγάλες αγάπες είναι ο καφές και το τσιγάρο. 3 αν υπολογίσουμε και το Instagram. Ο Δημήτρης είναι κολλημένος με το Instagram. Κάποιοι τον έχουν πει μέχρι και εμμονικό, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε ποτέ. Αν δεν ξέρεις ορθογραφία και δεν έχεις σαρκαστικό χιούμορ, τότε ξεκάθαρα δεν μπορείτε να είστε φίλοι. H σχέση του με το χιούμορ είναι αρκετά ιδιαίτερη και δεν του αρέσει να παίρνει τα πράγματα και πάρα πολύ σοβαρά. Αν δεν τον βρεις στην εταιρεία, τότε θα είναι σίγουρα κάπου και θα βλέπει σειρές ή ταινίες και θα τσεκάρει παράλληλα το Instagram. Ή θα σκέφτεται τι άλλο μπορεί να φάει. Αυτό που δεν του αρέσει καθόλου είναι η αγένεια, η έπαρση και το link building. Ευτυχώς όμως κάνει και τόσα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Προτεινόμενα Άρθρα

Πως να δημιουργήσεις την "τέλεια" about us page

Πως να δημιουργήσεις την “τέλεια” about us page

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554108746541{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554108345702{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text el_class="headmob"][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="dimitris"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]

Πως να δημιουργήσεις την "τέλεια" about us page

Γιατί η about us πρέπει να ξεχωρίζει

 

Από όλες τις σελίδες του website μιας επιχείρησης, η about us page είναι συνήθως η 2η  σελίδα με την περισσότερη επισκεψιμότητα. Η homepage είναι τυπικά η σελίδα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Πολλοί επισκέπτες, θα μεταβούν στην about us απευθείας από την αρχική σελίδα. Όταν ένας επισκέπτης λοιπόν, μεταφέρεται απευθείας από την αρχική σελίδα, στην about us, τότε αυτά είναι πολύ καλά νέα για την επιχείρησή σου.

Αναρωτιέσαι γιατί;

Είναι πολύ απλό. Ο επισκέπτης που κάνει κλικ στο link της about us, δείχνει ενδιαφέρον για την επιχείρησή σου. Αυτό δίνει σε σένα μια εξαιρετική ευκαιρία, να τον οδηγήσεις να κάνει μια ενέργεια που επιθυμείς. Σου δίνει δηλαδή την ευκαιρία να μετατρέψεις αυτόν τον χρήστη σε lead και σε πελάτη της επιχείρησης σου.

Για να καταφέρεις όμως να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες μετατροπής του χρήστη σε πελάτη, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως η about us page της επιχείρησής σου, ξεχωρίζει.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τα βασικά tips, που συνθέτουν μια τέλεια about us page, η οποία ξεχωρίζει, είναι θελκτική και μετατρέπει τους επισκέπτες σε πελάτες.

Τα tips που θα αναλύσουμε είναι τα εξής:

  • Να γνωρίζεις σε ποιον απευθύνεσαι
  • Να είσαι συγκεκριμένος
  • Δημιούργησε αξιοπιστία
  • Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, να είσαι ταπεινός
  • Δώσε προσοχή στην μορφοποίηση
  • Πες μια ιστορία και δείξε πως αυτή συνδέεται με την βελτίωση της ζωής των πελατών σου
  • Το design, οι εικόνες και τα γραφιστικά, παίζουν ρόλο
  • Χρησιμοποίησε call to action

Τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη about us

 

1.      Να ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι

 

Ας ξεκινήσουμε με τον στόχο της about us. Όπως μαρτυρά και το ίδιο της το όνομα, η about us πρέπει να εξηγεί πως η επιχείρησή σου μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες, να λύσουν τα προβλήματά τους και να καλυτερεύσουν την ζωή τους. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν την about us σαν μια ευκαιρία για να μιλήσουν για τους εαυτούς τους.

Στην πραγματικότητα όμως, μια τέλεια about us, πρέπει να εστιάζει όχι στη επιχείρηση, αλλά στους ίδιους τους χρήστες/πελάτες της. Αυτό απαιτεί έρευνα, ώστε να κατανοήσεις σε ποιον απευθύνεται η επιχείρησή σου, χρειάζεται ακόμα να καταλάβεις την γλώσσα που χρησιμοποιούν οι χρήστες και να μιλήσεις στην γλώσσα τους, ώστε να καταφέρεις να δημιουργήσεις μια ουσιαστική σύνδεση μαζί τους.

Χρειάζεται δηλαδή να εξηγήσεις όχι μόνο τι προσφέρει η επιχείρησή σου, αλλά και γιατί. Ποιες ανάγκες ή προβλήματα των χρηστών έχεις εντοπίσει; Γιατί οι χρήστες να επιλέξουν την δική σου επιχείρηση και πως θα καταφέρει να τους λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;

Πρέπει λοιπόν να θυμάσαι, πως ο πρωταρχικός στόχος της σελίδας είναι να εξηγήσει στους επισκέπτες γιατί ξεκίνησες την επιχείρησή σου. Ποιος ήταν ο στόχος σου, ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι και ποιες ανάγκες επιθυμείς να καλύψεις.

 

2.      Να είσαι συγκεκριμένος

 

Στον πυρήνα της, η about us πρέπει να εξηγεί με απόλυτη σαφήνεια τι προσφέρει η επιχείρησή σου και τι είναι αυτό που την κάνει μοναδική. Παρότι αυτό μπορεί να φαίνεται ως κάτι απλό και αυτονόητο, υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις, που έχουν αποτύχει παταγωδώς στο να γράψουν μια επιτυχημένη about us. Συμπεριλαμβανομένων ακόμα και ορισμένων μεγάλων και γνωστών επιχειρήσεων.

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 από το Nielson Norman Group, σχετικά με την χρηστικότητα (usability) της σελίδας about us, διαπιστώθηκε ότι το 19% των χρηστών δεν μπορούσε να διαπιστώσει τι είναι αυτό που κάνει μια επιχείρηση, με βάση την ίδια την about us.

 

3.      Δημιούργησε αξιοπιστία

 

«Ποιοι είναι αυτοί;» Αυτή είναι μια ερώτηση, που πολλοί επισκέπτες θα αναρωτηθούν, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα σου και φτάνοντας στην about us.  Οι χρήστες δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με σένα και την επιχείρησή σου και αναζητούν λόγους για να σε εμπιστευτούν, να σε προτιμήσουν και να συνδεθούν μαζί σου. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να δημιουργήσεις αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στην μεταξύ σας σχέση.

Για να δημιουργήσεις αξιοπιστία και εμπιστοσύνη λοιπόν, η about us πρέπει να περιλαμβάνει μοναδικά στοιχεία, όπως, ποιος ίδρυσε την εταιρία και για ποιον λόγο, αλλά και τι είναι αυτό που του δίνει κίνητρο να συνεχίζει να την διατηρεί. Πρέπει λοιπόν το ύφος σου να είναι αρκετά προσωπικό και ξεχωριστό και να μην αντιμετωπίζεις την about us σαν ένα ξύλινο και απρόσωπο κείμενο παρουσίασης.

 

4.      Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις, να είσαι ταπεινός

 

Η about us δεν είναι η σελίδα που έχει σκοπό να εντυπωσιάσει με όλα τα προσωπικά σου επιτεύγματα. Ο χρήστης δεν θα συγκινηθεί από τους θριάμβους σου. Η about us πρέπει να είναι επικεντρωμένη σε μια πιο προσωπική και ταπεινή προσέγγιση. Ουσιαστικά, μιλάς απευθείας στον χρήστη. Η βασική σου επιδίωξη είναι να ασχοληθείς πρωτίστως με τα προβλήματά του και λιγότερο με εσένα.

Μην ξεχνάς πως ο χρήστης προσπαθεί να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Αντί λοιπόν να αρχίσεις να απαριθμείς τις επαγγελματικές επιτυχίες σου, μπορείς να βοηθήσεις τον χρήστη, περιγράφοντάς του τον τρόπο με τον οποίο θα λύσεις τα προβλήματά του και να του δημιουργήσεις μια εικόνα του πως θα είναι η μεταξύ σας συνεργασία.

Μερικά tips για να το πετύχεις αυτό είναι τα εξής:

  • Χρησιμοποίησε την εισαγωγική σου πρόταση για να περιγράψεις τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χρήστης και τους στόχους του. Αυτό θα δείξει στον χρήστη πως κατανοείς πραγματικά το πρόβλημά του, ενδιαφέρεσαι για τις ανάγκες του και μπορείς να του προσφέρεις ουσιαστικές λύσεις.
  • Δεν χρειάζεται να καυχιέσαι για όλα όσα έχεις καταφέρει τόσο εσύ, όσο και η επιχείρησή σου. Μπορείς απλά να αναφέρεις τα γεγονότα, είτε αυτά είναι επαγγελματικές επιτυχίες, είτε καλές κριτικές από τους πελάτες σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τα γεγονότα.

 

5.      Δώσε προσοχή στην μορφοποίηση

 

Το κείμενο της about us πρέπει να είναι γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα. Πρέπει να είναι εύπεπτο, συμπυκνωμένο και να μιλάει στην γλώσσα του χρήστη. Η μορφοποίηση του κειμένου έχει εξέχουσα σημασία.

Οι επικεφαλίδες, οι μεσότιτλοι, αλλά και οι μικρές προτάσεις και παράγραφοι, είναι κλειδιά της επιτυχίας. Αυτό που θέλεις να αποφύγεις, είναι ο χρήστης να κουραστεί ή να βαρεθεί, διαβάζοντας ένα ατέλειωτο κείμενο, που δεν του επιτρέπει να εστιάσει σε αυτά που αναφέρεις.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις bullets για να τραβήξεις την προσοχή του χρήστη στα σημαντικά στοιχεία που θέλεις να δώσεις έμφαση και φυσικά, μην ξεχάσεις να τονίζεις με bold τις λέξεις στις οποίες θέλεις να δοθεί ιδιαίτερη σημασία.

 

6.      Πες μια ιστορία και δείξε πως αυτή συνδέεται με την βελτίωση της ζωής των πελατών σου

 

Οι ιστορίες βοηθούν τους χρήστες να συνδεθούν μαζί σου σε ένα ανθρώπινο επίπεδο. Άλλωστε η εμπιστοσύνη, όπως αναφέραμε και παραπάνω και η ανθρώπινη σύνδεση, είναι πολύ σημαντικές. Οι χρήστες θέλουν να καταλάβουν τι σημαίνει μια ενδεχόμενη συνεργασία με την επιχείρησή σου. Όπως σε όλες τις σχέσεις, έτσι και στις επαγγελματικές, υπάρχει πάντα μια διστακτικότητα και μια νευρικότητα στην αρχή.

Αναφέροντας μια ιστορία, βγαίνει προς τα έξω η ανθρώπινη πλευρά σου, κάμπτεις τις αντιστάσεις των χρηστών και αυξάνεις την πιθανότητα μετατροπής τους, σε πελάτες.  Μπορείς να αναφέρεις την ιστορία της επιχείρησής σου, πως ιδρύθηκε και πως έχει εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα. Ή, μπορείς να πεις την ιστορία ενός πελάτη. Ίσως υπήρξε μια εξαιρετική περίσταση, που η επιχείρησή σου έκανε υπερπροσπάθεια, προκειμένου να παράγει θεαματικά αποτελέσματα για έναν πελάτη.

Όταν ένας χρήστης καταφέρει να συνδεθεί μαζί σου και καταλάβει πως μέσα από την ιστορία σου, μπορεί να βελτιωθεί και η δική του ζωή, τότε είναι η στιγμή που θα αρχίσει να εμπιστεύεται τόσο εσένα, όσο και την επιχείρησή σου.

 

7.      Το design, οι εικόνες και τα γραφιστικά, παίζουν ρόλο

 

Μπορείς να προσφέρεις στους χρήστες πληροφορίες για εσένα και την επιχείρησή σου, σε πολλές διαφορετικές μορφές. Μπορείς για παράδειγμα, να συμπεριλάβεις στην about us ένα μικρό εισαγωγικό βίντεο ή φωτογραφίες των μελών της ομάδας σου.

Το οπτικό περιεχόμενο βοηθάει το κείμενο να ‘σπάει’ και να μην είναι ενιαίο, αλλά παράλληλα σου δίνει και την δυνατότητα να προσωποποιήσεις την επιχείρησή σου. Τα γραφιστικά και το design της σελίδας, παίζουν επίσης έναν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς δημιουργούν μια θελκτική και όμορφη σελίδα για τον επισκέπτη και ενισχύουν το επίπεδο επαγγελματισμού σου.

 

8.      Χρησιμοποίησε call to action

 

Όταν ο επισκέπτης δείχνει ενδιαφέρον για την επιχείρησή σου και εκδηλώνει αυτό το ενδιαφέρον, επισκεπτόμενος την about us page, αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να τον ενθαρρύνεις να πάει ένα βήμα παρακάτω. Δηλαδή, να προβεί σε μια συγκεκριμένη ενέργεια. Αυτή η παρότρυνση του χρήστη να κάνει μια ενέργεια, ονομάζεται call to action.

Μπορεί αυτή η παρότρυνση να είναι να κάνει κλικ σε περισσότερους συνδέσμους και να διαβάσει περισσότερες πληροφορίες ή μπορεί να είναι η προτροπή να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου. Όποια κι αν είναι η ενέργεια που θέλεις να κάνει ο χρήστης, το call to action είναι ένας πολύ αποδοτικός και προσωπικός τρόπος, να κατευθύνεις τον χρήστη και να τον ενθαρρύνεις να περάσει στο επόμενο βήμα της σχέσης του μαζί σου.

 

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αναφέρεις στην about us

 

Σε αυτή την ενότητα θα δούμε όλα όσα πρέπει και δεν πρέπει να αναφέρεις, δημιουργώντας την δική σου about us page.

 

·         ΠΡΕΠΕΙ – Εστίασε στις ανάγκες του χρήστη

 

Η σελίδα about us πρέπει να αφορά τόσο στον χρήστη, όσο και σε εσένα. Εξήγησε λοιπόν με σαφή τρόπο την αποστολή σου και τον τρόπο που σκοπεύεις να τον βοηθήσεις. Έχε όμως υπόψιν σου πως οι χρήστες, πέρα από λύσεις στα προβλήματα και βελτίωση της ζωής τους, ενδιαφέρονται να μάθουν και τις αξίες μιας επιχείρησης.

Έτσι λοιπόν, μην ξεχάσεις να αναφέρεις τις αξίες και τα ιδανικά που καθοδηγούν την επιχείρηση και τα άτομα που την απαρτίζουν.

 

·         ΠΡΕΠΕΙ – Να είσαι σαφής και ξεκάθαρος

 

Το να καταφέρεις να κάνεις σαφές ποιος είσαι και με τι ασχολείσαι, απλά και γρήγορα, έχει καθοριστική σημασία. Η χρήση περίπλοκων και εξειδικευμένων όρων, δεν θα εντυπωσιάσει τους χρήστες, αντιθέτως μάλιστα, θα τους μπερδέψει και θα τους απομακρύνει.

Οι χρήστες θέλουν απλά να μάθουν βασικά πράγματα. Ποιος είσαι, με τι ασχολείσαι και πως μπορείς να τους βοηθήσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

 

·         ΠΡΕΠΕΙ – Να πεις την ιστορία σου

 

Οι χρήστες αγαπούν τις ιστορίες και έχουν την δύναμη να κάνουν την επιχείρησή σου να φανεί πιο προσιτή και ανθρώπινη. Μοιράσου το δικό σου προσωπικό ταξίδι μαζί τους. Πως ξεκίνησες και πως έφτασες στο σημείο που βρίσκεσαι.

 

·         ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ – Να χρησιμοποιείς υπερθετικό βαθμό

 

Είναι πράγματι η επιχείρησή σου παγκόσμιας κλάσης, εξαιρετική, επαναστατική ή στην αιχμή της τεχνολογίας; Τότε μην χρησιμοποιήσεις ποτέ αυτές τις λέξεις που μόλις διάβασες, ακόμα κι αν ισχύουν. Μια about us που είναι φορτωμένη με υπερθετικά, μπορεί να βλάψει την αξιοπιστία σου, οπότε είναι καλύτερο να τα αποφύγεις.

 

·         ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ – Να ξεχάσεις τα calls to action

 

Ο τελικός σου στόχος είναι ο χρήστης να προβεί σε μια περεταίρω ενέργεια. Είτε να επικοινωνήσει μαζί σου, είτε να αγοράσει κάτι από την product page, είτε να συμπληρώσει μια φόρμα επικοινωνίας. Αποφάσισε ποια είναι η ενέργεια που θέλεις να κάνει ο χρήστης όταν ολοκληρώσει την ανάγνωση της about us και πρόσθεσε ένα ξεκάθαρο και προτρεπτικό call to action κουμπί.

 

·         ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ – Να μακρηγορείς χωρίς κανένα νόημα

 

Οι χρήστες δεν έχουν τον χρόνο να διαβάσουν τεράστιες ιστορίες ή ατέλειωτες λεπτομέρειες για την επιχείρησή σου, ειδικά αν διαβάζουν την about us από μια κινητή συσκευή. Φρόντισε λοιπόν το κείμενό σου να είναι σύντομο, περιεκτικό και συμπυκνωμένο και να εστιάζει στις πραγματικά σημαντικές και ουσιώδεις πληροφορίες.

 

Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω απλά βήματα και tips, θα έχεις δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη, ελκυστική και ενδιαφέρουσα about us page, η οποία θα προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους πελάτες από τους χρήστες που έχουν ήδη επισκεφθεί τον ιστότοπό σου.

 

Αν παρόλα αυτά, δεν έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς προσωπικά, τότε μπορούμε να αναλάβουμε την σελίδα σου, εμείς. Στην Neat & Proper γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο για να δημιουργήσουμε την τέλεια about us page για την επιχείρησή σου.

 

Έλα σε επαφή μαζί μας σήμερα.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552568819893{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"]
[xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552568875628{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552568825940{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:author|post_type:post|categories:53"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1547288178469{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]Athens digital agency network member badge light[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

product descriptions

Πώς τα product descriptions μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα τις πωλήσεις σου

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109182596{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554109195829{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="dimitris"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]product descriptions

 

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν το ηλεκτρονικό σου κατάστημα δεν προσελκύει πελάτες και τα προϊόντα δεν πουλάνε, η επιχείρησή σου δεν θα είναι ποτέ πραγματικά κερδοφόρα. Όσα λεφτά κι αν ξοδεύεις  στην διαφήμιση.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να αλλάξεις την εικόνα της επιχείρησής σου και παράλληλα, να αυξήσεις κατακόρυφα τις πωλήσεις σου. Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από τα product descriptions.

 

Υπάρχουν ορισμένοι ιδιοκτήτες e-shop που έχουν αντιληφθεί την τεράστια σημασία των περιγραφών προϊόντων και την χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Υπάρχουν και άλλοι που εξακολουθούν να την παραβλέπουν.

Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την πραγματική δύναμη που έχουν τα σωστά product descriptions, ούτε ξέρουν πόσο τεράστια διαφορά μπορούν να κάνουν στην αύξηση των πωλήσεων.

 

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα e-shops ακολουθούν μια από τις 3 οδούς, όσον αφορά στα product descriptions:

 

  • Υπάρχουν αυτά που δεν δίνουν απολύτως καμία σημασία στο περιεχόμενο και δεν έχουν καν περιγραφές στα προϊόντα τους

 

Σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με το προϊόν που τον ενδιαφέρει. Το μόνο που μπορεί να δει είναι η φωτογραφία. Σκέψου όμως το εξής. Αν ήσουν εσύ στην θέση του και ήθελες να αγοράσεις ένα προϊόν, δεν θα ήθελες να γνωρίζεις σημαντικές πληροφορίες για αυτό; Δεν θα ήθελες να ξέρεις τι περιέχει, που θα σου χρησιμεύσει και πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις; Θα αγόραζες ένα προϊόν για το οποίο δεν ξέρεις πρακτικά τίποτα;

Αν απάντησες όχι, τότε σκέφτηκες ακριβώς όπως θα σκεφτεί και ο χρήστης. Αφού λοιπόν δεν έχει την δυνατότητα να πάρει τις πληροφορίες που χρειάζεται από εσένα, απλά θα φύγει από την ιστοσελίδα σου και θα αναζητήσει κάποια άλλη, που μπορεί να τον ενημερώσει για αυτό που τον ενδιαφέρει.

 

  • Υπάρχουν και αυτά που κάνουν copy/paste τις περιγραφές από τις κατασκευαστικές εταιρείες και τις ανεβάζουν στην σελίδα τους

 

Σε αυτή την περίπτωση το αντιγραμμένο περιεχόμενο φαίνεται βαρετό στον χρήστη. Του δίνει την εντύπωση πως δεν έχεις κάνει καμία προσπάθεια για να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό σου.

Όταν οι χρήστες επισκέπτονται το Διαδίκτυο για να ψάξουν ένα προϊόν που ενδιαφέρονται να αγοράσουν, ψάχνουν παράλληλα και όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν σχετικά με το τι είναι αυτό το προϊόν.

Αν επισκεφθούν λοιπόν την δική σου ιστοσελίδα και παρατηρήσουν πως έχεις την ίδια copy/paste περιγραφή που βρήκαν και σε πόσα άλλα e-shops, απλά δεν θα σου δώσουν καμία σημασία. Η ιστοσελίδα σου δεν θα έχει δημιουργήσει καμία ξεχωριστή εντύπωση στους χρήστες.

 

  • Υπάρχουν όμως και αυτά που κάνουν πραγματική προσπάθεια να γράψουν μοναδικά και ελκυστικά product descriptions

 

 

Αυτά είναι τα e-shops που θα ξεχωρίσουν και θα καταλάβεις αμέσως γιατί. Αν οι περιγραφές των προϊόντων σου είναι μοναδικές, έχουν δημιουργηθεί από σένα ή από κάποιον επαγγελματία και περιέχουν ξεχωριστές, χρήσιμες και ειλικρινείς πληροφορίες, τότε αυτόματα θα γίνεις η πρώτη επιλογή του χρήστη.

Αυτό σημαίνει πως το κλικ του θα πάει στην δική σου ιστοσελίδα και κατά πάσα πιθανότητα, θα δείχνει προτίμηση σε σένα από’ δω και στο εξής. Με απλά λόγια, θα σε εμπιστευτεί για τις μοναδικές και ελκυστικές περιγραφές σου.

 

Τι είναι όμως ένα product description

 

Το product description δεν είναι τίποτα άλλο από το κείμενο που συνοδεύει ένα προϊόν προς πώληση. Είναι κυριολεκτικά η πλήρης περιγραφή του προϊόντος. Περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά του, τα προβλήματα που λύνει και άλλα οφέλη, που θα βοηθήσουν στην δημιουργία πωλήσεων.

Ο σκοπός του product description είναι να καλύπτει με σαφή και πλήρη τρόπο τις παρακάτω ερωτήσεις ενός χρήστη:

      • Τι είναι;
      • Που με βοηθάει;
      • Σε τι διαφέρει από τα άλλα;
      • Από τι είναι κατασκευασμένο και ποια είναι η προέλευσή του;
      • Πως το χρησιμοποιώ;
      • Γιατί να το αγοράσω;

 

Οι χρήστες και οι μηχανές αναζήτησης έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα φαντάζεσαι

 

Η αλήθεια είναι πως τόσο οι χρήστες, όσο και οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν το μοναδικό και λεπτομερές περιεχόμενο. Και όσο περισσότεροι χρήστες το αγαπήσουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για να κάνουν μια αγορά.

Αντίστοιχα, όσο πιο βελτιστοποιημένες είναι οι περιγραφές των προϊόντων, τόσο πιο ψηλά θα τις κατατάξει η Google στα αποτελέσματά της.

 

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί έχουν σημασία τα μοναδικά product descriptions;

 

 

Κάνε Click εδώ και δες ένα product description που έχουμε δημιουργήσει για την πελάτη μας activebody.gr

 

3 λόγοι που σου είναι απαραίτητα τα product descriptions

 

      1. Δελεάζουν τους υποψήφιους αγοραστές και πουλάνε το προϊόν

 

Μια καλογραμμένη περιγραφή ενός προϊόντος δεν περιγράφει απλά το προϊόν. Αντιθέτως, εξηγεί με σαφή τρόπο τα πλεονεκτήματα και πείθει τον χρήστη πως το συγκεκριμένο προϊόν δεν το θέλει απλά. Το χρειάζεται

 

Μην ξεχνάς πως οι χρήστες δεν είναι σε θέση να περιεργαστούν το προϊόν, ούτε να το πάρουν στα χέρια τους. Δεν μπορούν επίσης ούτε να κάνουν τις ερωτήσεις που θα σου έκαναν από κοντά στο φυσικό σου κατάστημα. Άρα το μόνο που μπορείς να κάνεις για να τους τραβήξεις την προσοχή και να τους λύσεις τις απορίες τους, είναι να τους δώσεις ολοκληρωμένα και αποδοτικά product descriptions.

 

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι πως οι χρήστες αγοράζουν με βάση το συναίσθημα. Οι αγορές τους δηλαδή είναι πιο συναισθηματικές, απ’ ότι λογικές. Πρώτα θα κάνουν μια αγορά και αφού την κάνουν, θα προσπαθήσουν να την εκλογικεύσουν.

Όσο πιο ισχυρή είναι λοιπόν η φαντασίωση του πελάτη να κρατάει το προϊόν σου στα χέρια του, τόσο πιο ισχυρή επιθυμία του δημιουργείται να το αποκτήσει και τόσο πιο πιθανό είναι να το αγοράσει.

 

      1. Εξυπηρετούν σκοπούς SEO

 

SEO σημαίνει Search Engine Optimization. Δηλαδή βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης.

Που σε αφορά εσένα αυτό; Θα καταλάβεις αμέσως τώρα.

 

Ας υποθέσουμε ότι παίρνεις copy/paste τις περιγραφές από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή και τις προσθέτεις στην συνέχεια στην δική σου σελίδα. Αυτό είναι ένα πολύ συχνό και μεγάλο λάθος, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνεις.

 

Βλέπεις στην Google δεν αρέσουν τα αντίγραφα (duplicates). Όχι μόνο δεν τις αρέσουν, αλλά τα σιχαίνεται. Και το ακόμα χειρότερο είναι πως είναι πανέξυπνη. Θα αντιληφθεί λοιπόν ότι το περιεχόμενο δεν είναι μοναδικό (γιατί γνωρίζει από ποια σελίδα προέρχεται το original περιεχόμενο) και αυτόματα θα κατεβάσει την θέση σου στις κατατάξεις της.

 

Γι’ αυτό άλλωστε έχουν τόσο μεγάλη σημασία οι μοναδικές περιγραφές προϊόντων. Καθώς όχι μόνο ανεβάζουν την θέση σου στις κατατάξεις των αποτελεσμάτων, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορούν να βρουν τα προϊόντα σου περισσότεροι χρήστες την στιγμή που τα ψάχνουν και να τα αγοράσουν.

 

      1. Δείγμα επαγγελματισμού

 

Ένα θελκτικό περιεχόμενο είναι δείγμα σοβαρότητας και επαγγελματισμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού και να κάνει την συνολική εικόνα της επιχείρησης αξιόπιστη και ολοκληρωμένη.

 

 

Πως λοιπόν δημιουργείς αποδοτικά product descriptions;

 

Ας δούμε συνοπτικά μερικά μόνο από τα στοιχεία που απαρτίζουν το τέλειο product description:

 

      • Πες αυτό που θέλεις να πεις σύντομα και περιεκτικά

 

Όταν γράφεις μια περιγραφή προϊόντος, πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου πως το σημαντικό είναι να εξηγήσεις με σαφήνεια και λεπτομέρεια το προϊόν και τι μπορεί να προσφέρει στον υποψήφιο αγοραστή σου. Πως μπορεί να κάνει την ζωή του καλύτερη.

 

Απόφυγε λοιπόν τα υπερβολικά επίθετα, που μπορεί να θεωρείς εντυπωσιακά, αλλά δεν προσφέρουν κάποια ουσιαστική πληροφορία στον χρήστη και αντί να γράφεις μακροσκελείς παραγράφους, χρησιμοποίησε bullets για να δώσεις έμφαση.

 

      • Δώσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ο χρήστης

 

Πριν ξεκινήσεις να γράφεις την περιγραφή σου, σκέψου για μια στιγμή ποιο είναι το κοινό στο οποίο στοχεύεις. Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, τι είναι αυτό που λείπει από την ζωή τους και πως μπορεί το προϊόν σου να τους αλλάξει την ζωή ή να την κάνει καλύτερη;

 

Μόλις βρεις την απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις, έχεις αυτόματα δημιουργήσει το USP (Unique Selling Proposition). Με αυτό μπορείς να προσφέρεις κάτι ξεχωριστό στον χρήστη, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και θα τον δελεάσει να το δοκιμάσει.

 

Προσπάθησε γενικά να δίνεις πάντα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν σου (πχ υλικά, τρόπος χρήσης, χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα). Μην ξεχνάς πως όσες περισσότερες απορίες καταφέρεις να λύσεις, τόσο πιο κοντά θα φέρεις τον χρήστη στο να πραγματοποιήσει την αγορά του.

 

      • Δώσε σημασία στα γραμματικά και συντακτικά λάθη

 

Μια περιγραφή προϊόντος που περιέχει ανορθόγραφες λέξεις ή δεν βγάζει νόημα, μπορεί να επηρεάσει πολύ αρνητικά τις πωλήσεις σου, αλλά και την συνολική εικόνα της επιχείρησής σου.

Βλέπεις στα μάτια του χρήστη μειώνεται η αξιοπιστία σου με αυτό τον τρόπο και δεν νιώθει πως αφιέρωσες χρόνο, ώστε να δώσεις σημασία στις λεπτομέρειες, που όπως και να το κάνεις, πάντα θα κάνουν την διαφορά.

 

Κάνε click εδώ και δες  ένα παράδειγμα αποδοτικού product description που έχουμε δημιουργήσει για τον πελάτη μας CBD Oil Shop

 

Συνοπτικά μπορούμε να πούμε πως οι χρήστες βασίζονται στις περιγραφές των προϊόντων, ώστε να διασφαλίσουν πως έχουν πάρει την σωστή απόφαση για την αγορά τους. Οπότε μια ξεκάθαρη, λεπτομερής και μοναδική περιγραφή είναι αυτή που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα τους κάνει να εμπιστευθούν, ώστε να αγοράσουν.

 

Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολη υπόθεση να γράψεις ένα αποδοτικό  product description. Αντιθέτως είναι μια δεξιότητα, που λίγοι κατέχουν. Και το ξέρουμε, γιατί στην Neat & Proper βγάζουμε το ψωμάκι μας από αυτό.

 

Μην ξεχνάς πως οι περιγραφές των προϊόντων έχουν την δύναμη να φέρουν μια τρομερή άνοδο στις πωλήσεις σου ή να τις καταστρέψουν εντελώς.

 

Γι’ αυτό επικοινώνησε μαζί μας και επίτρεψέ μας να κάνουμε για εσένα, αυτό που κάνουμε καλύτερα.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552568819893{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"]
[xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552568875628{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552568825940{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:author|post_type:post|categories:53"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1547288178469{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]Athens digital agency network member badge light[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

Γιατί το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς του site σου

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554110219720{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554110235823{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="dimitris"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]

Εσύ γνωρίζεις ποιο είναι το πιο βασικό συστατικό της ιστοσελίδας σου; Τι είναι αυτό που τελικά θα κάνει τον χρήστη να σε επιλέξει; Κι όμως είναι το περιεχόμενο.

Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι ο βασικός παράγοντας που κάνει την ιστοσελίδα σου να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και περνάει το σωστό μήνυμα στο μυαλό, αλλά κυρίως στην καρδιά των μελλοντικών πελατών σου μιας και όπως έχουν αποδείξει οι έρευνες, αγοράζουμε με βάση τα συναισθήματα και όχι την λογική. Η επιτυχία της ιστοσελίδας σου τελικά καθορίζεται κυρίως από το περιεχόμενό της. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που την απαρτίζουν , όπως για παράδειγμα το design, τα γραφιστικά, η δομή, κλπ., είμαι μεν σημαντικά για την εικόνα σου, όμως τελικά το τελικά το κλειδί για το πορτοφόλι των πελατών σου είναι το ποιοτικό περιεχόμενο

Ίσως θα μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τα παραπάνω αν σκεφτείς το εξής:

Φαντάσου να πραγματοποιείς μια αναζήτηση στο internet σχετικά με διανομή εντύπων για το κατάστημα σου.Κάνεις την αναζήτηση σου και ύστερα από 2-3 clicks προσγειώνεσαι σε ένα site σχετικό με αυτό που ψάχνεις. Σχεδόν αστραπιαία σκέφτεσαι, «Τι υπάρχει εδώ για εμένα;»Αν η ιστοσελίδα δεν καταφέρει γρήγορα και ξεκάθαρα να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα…δεν θα κερδίσει δεύτερη ευκαιρία από εσένα. Θα αποχωρήσεις για το επόμενο site. Είναι τόσο εύκολο εξάλλου.

Μόλις ένα click.

Οκ, καλά έως εδώ, βρήκες κάτι που σου κέντρισε το ενδιαφέρον και κάνεις click να μάθεις περισσότερα. Ας υποθέσουμε ότι σε ενδιαφέρει η διανομή εντύπων σε εργαζομένους, καθώς έχεις επιχείρηση καφέ με δυνατότητα delivery.Μεταβαίνεις στην αντίστοιχη ενότητα και διαβάζεις το κείμενο. Τι θέλεις να μάθεις; Πιθανότατα θέλεις να διαβάσεις:
  • Σχετικά με το πως γίνεται
  • Ποιος το ελέγχει
  • Πόσο αποδοτικό είναι
  • Τι αύξηση πελατών να περιμένεις
  • Γιατί πρέπει να τους εμπιστευθείς
  • Τι εμπειρία έχουν σε αυτό
  • Με ποιους άλλους επαγγελματίες έχουν συνεργαστεί
  • Τι παραπάνω προσφέρουν από τις άλλες εταιρείες διανομής εντύπων
  • Πως μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί τους και άλλα πολλά
 Αν στην συγκεκριμένη ενότητα υπήρχαν μόνο 2 γραμμές κείμενο, ή το κείμενο ήταν γεμάτο λάθη, ή ήταν ένα τεράστιο κείμενο κολλημένο και δυσανάγνωστο, ποια θα ήταν η αντίδραση σου; Θα είχες θετική προδιάθεση να κάνεις δουλειά με την συγκεκριμένη εταιρεία;

Μάλλον όχι. Η εταιρεία θα έχανε μια για πάντα την ευκαιρία να γίνεις πελάτης της και εσύ απλώς θα πήγαινες αλλού.

Ίσως αυτό να είναι άδικο γιατί πολύ πιθανόν η συγκεκριμένη εταιρεία να είναι κορυφαία στην δουλειά της. Αυτό όμως δεν θα το μάθεις ποτέ. Δεν κατάφερε να στο αποδείξει την στιγμή που έπρεπε. Πιστεύω τώρα έχεις αντιληφθεί πλήρως την σημασία που έχει το περιεχόμενο, το οποίο  πρέπει να ακολουθεί αβίαστα τα εξής 4 βήματα: 
  • Να στοχεύει το κοινό σου
  • Nα δημιουργεί μια αλληλεπίδραση με τον χρήστη
  • Να απαντάει στα πιο συχνά ερωτήματα του επισκέπτη
  • Να πείθει το κοινό και να το καθοδηγεί ώστε να προβεί σε μια συγκεκριμένη ενέργεια (πχ: Να σε πάρει τηλέφωνο)
 Μην ξεχνάς πως οι χρήστες επισκέπτονται την ιστοσελίδα σου, έχοντας μια συγκεκριμένη πρόθεση και  έναν ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό τους. Αναζητούν λύση σε κάτι συγκεκριμένο.Η ποιότητα και η αξία του περιεχομένου σου λοιπόν, είναι ο καθοριστικός παράγοντας, για το αν ο χρήστης θα μείνει ή να φύγει

Τι είναι όμως ακριβώς το περιεχόμενο;

 Στον ψηφιακό κόσμο το περιεχόμενο δεν είναι απλά και μόνο το κείμενο. Πρόκειται για έναν συνδυασμό κειμένου, γραφιστικών, βίντεο, ακόμα και ηχητικών πληροφοριών, που βρίσκονται στην ιστοσελίδα σου και απευθύνονται προς τους χρήστεςσυγγραφή εξειδικευμένων κειμένων, είναι αυτό που ονομάζουμε Content Writing ή Copywriting και χρησιμοποιείται συνήθως για πρoωθητικές ή διαφημιστικές ενέργειες, καθώς  και για δημιουργία πρωτότυπων κειμένων σε ιστοσελίδες.Θα μπορούσαμε δηλαδή να πούμε, πως το περιεχόμενο είναι το συνολικό πακέτο, το οποίο προσφέρει στον χρήστη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν. Το ποιοτικό περιεχόμενο μπορεί να αυξήσει θεαματικά την δημοτικότητα της ιστοσελίδας σου, αλλά και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Τι περιλαμβάνει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας;

 
  • Το περιεχόμενο των υποσελίδων (πχ Αρχική, σελίδες κατηγοριών, κλπ.)
  • Περιγραφές προϊόντων και υπηρεσιών
  • Πληροφορίες σχετικές με την επιχείρηση (Αbout Me, βιογραφικό)
  • Βίντεο
  • Φωτογραφίες
  • Άρθρα του blog
  

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το περιεχόμενο;

 

«Δεν έχει σημασία πάντα τι πουλάς. Σημασία έχει πως το πουλάς»

 Το περιεχόμενο είναι η online εικόνα της επιχείρησης σου. Είναι ο σύμβουλος πωλήσεων που θα εξηγούσε σε έναν υποψήφιο πελάτη τις υπηρεσίες της επιχείρησής σου αν αυτός επισκεπτόταν το γραφείο σου.Αυτά που θα «πεις» όταν ο χρήστης φθάσει στο site σου θα πρέπει να είναι χρήσιμα, αξιόπιστα και κατατοπιστικά. Το περιεχόμενο σου θα πρέπει να δημιουργεί εμπιστοσύνη προς την επιχείρηση σου και φυσικά…θα πρέπει να «πουλάει» τις υπηρεσίες σου.Δημιουργώντας πολύτιμο, χρήσιμο και αξιόπιστο περιεχόμενο, ουσιαστικά προσφέρεις στον χρήστη όλες τι πληροφορίες που αναζητά.Και δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ πως ο χρήστης πάντα κάτι αναζητά.Αυτός είναι και ο λόγος που επισκέπτεται το Διαδίκτυο. Ψάχνει πως θα βελτιώσει την ζωή του  ή πως θα καταφέρει να απαλλαγεί από μια δυσάρεστη κατάσταση.Ένας άλλος λόγος για την δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, είναι το γεγονός πως θα κάνει τον χρήστη να παραμείνει περισσότερο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα σου, άρα να έχεις και περισσότερες πιθανότητες να έρθει τελικά σε επαφή μαζί σου 

15 συμβουλές για να απογειώσεις το  περιεχόμενο σου

 Παρακάτω περιγράφουμε 15 μοναδικά tips, που αν τα εφαρμόσεις στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου, θα καταφέρεις να προσελκύσεις και να πείσεις σημαντικό μέρος των επισκεπτών του website του, έτσι ώστε να έρθουν τελικά σε επαφή μαζί σου. 

Γράψε για το ιδανικό πελάτη σου:

Ποιος είναι ο ιδανικός πελάτης σου; Σχημάτισε την εικόνα του στο μυαλό του. Πάρε μια κόλλα χαρτί και γράψε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του. Πόσο χρονών είναι; Ποια είναι η οικονομική του κατάσταση; Ποιο το μορφωτικό του επίπεδο; Τι χρειάζεται από εσένα; Τι φοβάται; Πως μπορείς να του βελτιώσεις την ζωή;

Απάντησε στις πιο συχνές ερωτήσεις των πελατών σου:

Ο πελάτης σου, όπως είπαμε και νωρίτερα, αναζητά μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή επιθυμεί να βελτιώσει την ζωή του με κάποιο τρόπο. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις απορίες που έχει, όπως ακριβώς θα έκανες και αν τον είχες απέναντί σου και ήθελε να μάθει περισσότερα.Απαντώντας λοιπόν στις ερωτήσεις που μπορεί να έχει, του δείχνεις που θα του φανεί χρήσιμο το προϊόν ή η υπηρεσία σου, πως μπορεί να το ενσωματώσει στην καθημερινότητά του και πως θα αλλάξει την ζωή του μέσα από αυτό.

Χρησιμοποίησε Call To Action σε 2-3 σημεία μέσα στο κείμενο:

Με απλά λόγια ένα call to action είναι οποιοδήποτε στοιχείο χρησιμοποιεί μια ιστοσελίδα με σκοπό να παροτρύνει τον επισκέπτη να προχωρήσει σε μια επιθυμητή ενέργεια(πχ: Να σε καλέσει στο τηλέφωνο ή να πραγματοποιήσει κάποια αγορά)Ένα αποδοτικό call to action είναι η χρήση ειδικών μηνυμάτων ή κουμπιών σε 1-2 σημεία μέσα σε κάθε κείμενο του site σου. Δες για παράδειγμα πως χρησιμοποιεί ο πελάτης μας portaplus ένα Call to action δωρεάν βιβλίου στο τέλος του συγκεκριμένου άρθρου

Ανάφερε ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας που προσφέρεις:

Μπες στην θέση του υποψήφιου πελάτη σου. Εσύ, γιατί θα αγόραζες το προϊόν ή την υπηρεσία σου; Είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλούς λόγους στο μυαλό σου. Ήρθε η ώρα να τους μοιραστείς με τους χρήστες.

Βοήθησε τον χρήστη να διαβάσει εύκολα τα κείμενα:

Τα κείμενα πρέπει να είναι ευανάγνωστα, κατανοητά και να μην μπερδεύουν ή αποπροσανατολίζουν τον χρήστη.Θα πρέπει να είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί ο χρήστης να εστιάσει με μια γρήγορη ματιά στα σημαντικά σημεία.Χρησιμοποίησε μεσότιτλους, μικρές παραγράφους 5-6 γραμμών το πολύ και bold στις λέξεις η φράσεις που θεωρείς σημαντικές και θέλεις ο χρήστης να τις προσέξει.

Πρόσεξε τα λάθη:

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα τυπογραφικά ή ορθογραφικά λάθη, καθώς και στα συντακτικά και γραμματικά. Τα λάθη στο περιεχόμενο μειώνουν την αξιοπιστία της επιχείρησης σου.

Χρησιμοποίησε συναίσθημα:

Το συναίσθημα πουλάει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όλα τα κορυφαία brands παγκοσμίως, χρησιμοποιούν συναισθηματική γλώσσα στα κείμενα τους. Αν καταφέρεις να κάνεις τον χρήστη να ενθουσιαστεί διαβάζοντας για την υπηρεσία σου, είναι πολύ πιθανό να θελήσει να μάθει περισσότερα για εσένα και τελικά να αγοράσει.

Παράδειγμα κειμένου χωρίς συναίσθημα:

Είστε ιδιοκτήτης καταστήματος ή επιχείρησης και αναζητάτε τρόπους για να προσελκύσετε νέους πελάτες; Η διανομή φυλλαδίων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τους πελάτες σας και την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

Παράδειγμα με συναισθηματική φόρτιση:

Σίγουρα έχεις κουραστεί να ξοδεύεις χρήματα σε άσκοπες διαφημιστικές ενέργειες, σε τόσο δυσχερείς οικονομικούς καιρούς. Πιθανόν να έχεις χρησιμοποιήσει ξανά την διανομή εντύπων στο παρελθόν και να έχεις πραγματικά απογοητευτεί. Σε καταλαβαίνουμε. Έχουμε συναντήσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις με την δική σου. Η διανομή εντύπων δεν είναι μια απλή υπόθεση. Απαιτεί εξειδίκευση και εμπειρία και είναι πραγματικά αποδοτική όταν γίνεται από ανθρώπους που έχουν μεράκι και πάθος για αυτό με το οποίο ασχολούνται.

Να αποφύγεις τις γενικότητες:

Οι γενικότητες δημιουργούν αμφιβολίες στον χρήστη και το περιεχόμενο χάνει την αξιοπιστία του. Να φροντίζεις πάντα στο περιεχόμενο σου να είσαι συγκεκριμένος.Για παράδειγμα είναι αποδοτικότερο και πιο αξιόπιστο να πεις «Με την μέθοδο διανομής εντύπων της εταιρείας μας πετυχαίνουμε 62% υψηλότερη παραληψιμότητα και 50% μείωση κόστους » από το να αναφέρεις απλώς: «Η μέθοδος διανομής εντύπων που χρησιμοποιούμε είναι η πιο αποτελεσματική.»

Χρησιμοποίησε απλή γλώσσα γραφής:

Υπάρχει ένας κανόνας για το περιεχόμενο στο Internet: «Μίλα όσο πιο απλά γίνεται!» Να θυμάσαι ότι οι χρήστες δεν πρέπει να διαβάζουν ένα κείμενο, το οποίο είναι πολύ τεχνικό και γεμάτο με ορολογία που δεν καταλαβαίνει. Η γλώσσα πρέπει να είναι ξεκάθαρη, απλή και κατανοητή και ο τόνος φιλικός και προσεγγίσιμος.

Δώσε σημασία στις εικόνες:

Οι υψηλής ανάλυσης και όμορφες φωτογραφίες, που είναι σχετικές με το περιεχόμενο, κάνουν τα προϊόντα πιο θελκτικά και δίνουν στον χρήστη μια ξεκάθαρη εικόνα για το προϊόν που τον ενδιαφέρει. 

Μίλα για πλεονεκτήματα και όχι για χαρακτηριστικά:

Ένας από τους μεγαλύτερους Copywriters, ο Eugene Schwartz έλεγε: «Μίλα για όλα αυτά που κάνει το προϊόν σου και όχι για αυτό που είναι».  Οι χρήστες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πλεονεκτήματα που έχει ένα προϊόν σε σχέση με την ζωή τους (θα κερδίσουν χρόνο, θα κερδίσουν χρήματα, κλπ.) παρά για τα χαρακτηριστικά του. Φυσικά αν πρόκειται για μια εφαρμογή(πχ ένα σύστημα ERP) πρέπει οπωσδήποτε να αναλύσεις και τα χαρακτηριστικά, αλλά μην αμελήσεις ποτέ να παρουσιάσεις ξεκάθαρα και τα πλεονεκτήματα. 

Κάμψε τις αντιστάσεις του χρήστη:

Κάθε πώληση έχει εμπόδια. Κάθε χρήστης έχει συγκεκριμένες αντιστάσεις σε σχέση με την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Μην σε φοβίζει αυτό. Το περιεχόμενο σου οφείλει να απαντάει στις αμφιβολίες του χρήστη, οφείλει να είναι ξεκάθαρο σε όλα αυτά που μπορεί να τον σταματούν από την πολυπόθητη αγορά. Μερικές συχνές αντιστάσεις των χρηστών είναι:
  • Είναι ακριβό
  • Θα λειτουργήσει για την επιχείρηση μου;
  • Δεν ξέρω αν χρειάζομαι αυτήν την υπηρεσία
  • Μου φαίνεται πολύπλοκο
  • Δεν το έχω εμπιστευθεί

Ενίσχυσε την αξιοπιστία σου:

Χρησιμοποίησε δεδομένα και στατιστικά, τα οποία αποδεικνύουν τα λεγόμενα σου. Παρουσίασε κάποιο σχετικό με την υπηρεσία (Case Study) το οποίο να αποδεικνύει ότι η υπηρεσία σου πράγματι, έχει αποτέλεσμα.Εμφάνισε τα λογότυπα πελατών που ήδη σε έχουν εμπιστευθεί και χαίρονται να συνεργάζονται μαζί σου.Κάτι τελευταίο, οι χρήστες επηρεάζονται πολύ από τις κριτικές πελατών, που ήδη έχουν χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία(συγκεκριμένα το 90% σύμφωνα με επίσημη έρευνα). Ζήτα από τους πελάτες σου να κάνουν κάποιο σχόλιο και εμφάνισε το στην ιστοσελίδα σου. Θα βοηθήσει πολύ.

Προσδιόρισε ξεκάθαρα ποιο είναι το πρόβλημα:

Κάθε σελίδα περιεχομένου που παρουσιάζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, θα πρέπει να αναφέρεται ξεκάθαρα στο «πρόβλημα» που σχετίζεται με αυτήν. Γιατί πρέπει να το κάνεις αυτό; Πολύ απλά, γιατί πριν την λύση, πάντα υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.Δουλειά ενός επιτυχημένου περιεχομένου λοιπόν, είναι να μπορέσει να  αναδείξει αυτό το πρόβλημα και να καταφέρει να κάνει τον χρήστη να σκεφτεί: «Ναι, πράγματι, πρέπει να το λύσω άμεσα αυτό. Υπάρχει πρόβλημα». Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πως μπορείς να κάνεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου πραγματικά άρτιο και αποδοτικό, τότε έλα σήμερα κιόλας σε επαφή μαζί μας.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552568819893{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552568875628{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552568825940{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:author|post_type:post|categories:53"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1547288178469{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]Athens digital agency network member badge light[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

5 λάθη στο περιεχόμενο του e-shop σου που κοστίζουν…πελάτες

[vc_row bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_mobile="mobile" ult_hide_row_mobile_large="xl_mobile" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554110595982{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" bg_type="bg_color" ult_hide_row="ult_hide_row_value" ult_hide_row_large_screen="large_screen" ult_hide_row_desktop="desktop" ult_hide_row_tablet="tablet" ult_hide_row_tablet_small="xs_tablet" el_class="container-blog" css=".vc_custom_1554110612371{padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}"][vc_column][vc_column_text][xyz-ips snippet="header"][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class="container-blogcont" css=".vc_custom_1539860423221{padding-top: 0px !important;}"][vc_column width="1/6" el_class="stickyclass" offset="vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][vc_widget_sidebar sidebar_id="dimitris"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]Όταν έχεις ένα e-shop, το κομμάτι της επικοινωνίας είναι κρίσιμης σημασίας. Όταν οι χρήστες προσπαθούν να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν ή όχι την αγορά τους από το δικό σου κατάστημα, τις περισσότερες φορές, ο καθοριστικός παράγοντας, είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνείς.Υπάρχει κάτι λοιπόν που είναι ακόμα χειρότερο και από το ανύπαρκτο περιεχόμενο. Και αυτό δεν είναι άλλο, από το κακογραμμένο περιεχόμενο.Πολλές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν τα ίδια συνηθισμένα λάθη τόσο στο περιεχόμενό τους, όσο και στις περιγραφές των προϊόντων τους (product descriptions). Για να καταφέρεις λοιπόν να αποφύγεις αυτά τα λάθη, πρέπει πρώτα να τα γνωρίζεις.Ας δούμε τα 5 πιο συχνά λάθη στο περιεχόμενο του e-shop σου, που σου κοστίζουν πελάτες και ζημιώνουν την επιχείρησή σου.

  1. Αποτυγχάνεις να δημιουργήσεις μια σύνδεση με τον υποψήφιο αγοραστή
Για να καταλάβεις την τεράστια σημασία που έχει η δημιουργία μιας σύνδεσης με τους αγοραστές, σκέψου ένα απλό παράδειγμα. Οι αγοραστές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μέχρι και 2 φορές περισσότερο για τα προϊόντα της Apple, ακριβώς επειδή θέλουν να έχουν στα χέρια τους τον εξαιρετικό σχεδιασμό και όλα τα κορυφαία προϊόντα και gadgets που έχουν συνηθίσει από αυτή την εταιρία.Φυσικά και υπάρχουν και άλλα ποιοτικά προϊόντα και μάλιστα πολύ φθηνότερα. Η Apple όμως έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σύνδεση με το αγοραστικό κοινό και να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πελάτες της.Το περιεχόμενο που χρησιμοποιεί η Apple στις περιγραφές των προϊόντων της, πραγματικά καταφέρνει να μιλήσει απευθείας στις βαθύτερες επιθυμίες των καταναλωτών. Κάθε λέξη είναι προσεκτικά επιλεγμένη, ώστε να δημιουργεί μια σύνδεση στο μυαλό του χρήστη, σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις που αναζητά από ένα προϊόν.Με λίγα λόγια, το περιεχόμενό της έχει δημιουργηθεί λαμβάνοντας υπόψιν, ακόμα και την παραμικρότερη επιθυμία και ανάγκη του αγοραστικού κοινού.Αν καταφέρεις να κάνεις κι εσύ τους αγοραστές να συνδεθούν με την επιχείρησή σου, τότε έχεις πετύχει την αρχή μιας σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης, η οποία θα οδηγήσει σε υψηλότερες πωλήσεις.
  1. Δεν εξηγούνται επαρκώς και με σαφήνεια τα οφέλη (benefits)
Μια βασική μέθοδος στο copywriting, είναι η επεξήγηση της διαφοράς μεταξύ των χαρακτηριστικών (features) και των πλεονεκτημάτων (benefits) ενός προϊόντος. To feature είναι ένα τεχνικό χαρακτηριστικό ενός προϊόντος, το benefit από την άλλη, εξηγεί τι ακριβώς θα κερδίσει ο χρήστης αγοράζοντας το προϊόν. Αυτές λοιπόν είναι 2 ξεχωριστές ιδέες, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπερδεύονται.Ας δούμε ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις καλύτερα. Ένα χαρακτηριστικό του Amazon Kindle, είναι ότι ζυγίζει λιγότερο από 170 γραμμάρια. Το όφελος που προκύπτει από αυτό το χαρακτηριστικό είναι ότι ο χρήστης μπορεί να το κρατάει άνετα, για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να κουράζεται.Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Amazon Kindle είναι ότι χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό μελάνι. Το όφελος από αυτό το χαρακτηριστικό είναι ότι προσφέρει την δυνατότητα να διαβάζεις άνετα, τόσο στο σκοτάδι, όσο και κάτω από το φως του ήλιου.Τα περισσότερα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος λοιπόν, όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν ενδιαφέρουν τους αγοραστές, παρά μόνο αν τους γίνουν σαφή τα οφέλη αυτών των χαρακτηριστικών. Οι αγοραστές πρέπει να μπορούν με ευκολία να καταλάβουν τι θα κερδίσουν αγοράζοντας το προϊόν και πως θα κάνει την ζωή τους πιο εύκολη και πιο άνετη.
  1. Δεν στοχεύεις το αγοραστικό κοινό που σε ενδιαφέρει
Είναι γεγονός πως είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις όλων των αγοραστών μέσα από ένα και μόνο προϊόν. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι και ποιες είναι οι δικές του συγκεκριμένες ανάγκες. Τι είναι αυτό που τους παρακινεί να προβούν σε μια αγορά.Το γενικευμένο και μη εστιασμένο περιεχόμενο, τις περισσότερες φορές αποτυγχάνει να δημιουργήσει μια σύνδεση με το αγοραστικό κοινό. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα σαμπουάν. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικά σαμπουάν, τα οποία στοχεύουν σε διαφορετικές ανάγκες. Άλλα είναι για λιπαρά μαλλιά, άλλα για βαμμένα μαλλιά και άλλα είναι κατά της τριχόπτωσης.Όσοι λοιπόν αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης, θα ενδιαφερθούν πολύ περισσότερο να αγοράσουν αυτό το σαμπουάν που θα τους προσφέρει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, παρά ένα κοινό σαμπουάν, που είναι για όλους τους τύπους μαλλιών. Ο λόγος είναι το σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης στοχεύει απευθείας όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.Οι περιγραφές προϊόντων τις περισσότερες φορές είναι υπερβολικά ευρείες, ακριβώς επειδή η επιχείρηση δεν έχει κατανοήσει ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Προσδιορίζοντας κάθε φορά με σαφήνεια τον ιδανικό αγοραστή και γράφοντας ειδικά για αυτόν, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα και τον αντίκτυπο που θα έχει το περιεχόμενο στο αγοραστικό κοινό.
  1. Περιγραφές προϊόντων που δεν έχουν δομή
Η δομή μιας περιγραφής προϊόντος είναι πολύ σημαντική για αυτούς που την διαβάζουν. Η περιγραφή πρέπει να ‘σπάει’ σε μικρές προτάσεις και παραγράφους και θα πρέπει να είναι σε θέση να διαβαστεί με μεγάλη ευκολία από τον χρήστη. Οι αγοραστές συνήθως τείνουν να αγνοούν τα τεράστια κείμενα, που τους κουράζουν και τους κάνουν να βαριούνται.Το κείμενο λοιπόν πρέπει να είναι εύκολο να διαβαστεί και εύκολο να αφομοιωθεί. Χρησιμοποιώντας σύντομες παραγράφους, bullets και μεσότιτλους, μπορείς να δημιουργήσεις ένα άρτια δομημένο κείμενο, το οποίο θα τραβήξει την προσοχή των αγοραστών και θα τους δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.
  1. Περιγραφές προϊόντων που δεν έχουν προσωπικότητα και είναι αδιάφορες
Είναι εξαιρετικά κοινό για τις επιχειρήσεις να πουλάνε τα ίδια προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, αυτό που μπορεί να δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην δική σου επιχείρηση, είναι να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό και μοναδικό περιεχόμενο.Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία εδώ, είναι ο τρόπος με τον οποίο πουλάς το προϊόν και αυτό είναι που θα σε κάνει να διαφοροποιηθείς από τους ανταγωνιστές. Μην φοβάσαι λοιπόν να γράψεις περιεχόμενο που έχει προσωπικότητα και μιλάει απευθείας στις ανάγκες και στις επιθυμίες του υποψήφιου αγοραστή.Οι περιγραφές των προϊόντων μπορεί να φαίνονται μικρές και ασήμαντες, αλλά στην πραγματικότητα έχουν την δύναμη να απογειώσουν ή να καταστρέψουν ένα e-shop. Άλλωστε πρέπει πάντα να έχεις υπόψιν σου πως αν το περιεχόμενο του e-shop σου δεν καταφέρνει να πείσει τους χρήστες να κάνουν κλικ και να αγοράσουν, τότε το traffic που παίρνει η ιστοσελίδα σου, δεν έχει μεγάλη σημασία.Συμπερασματικά λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως οι περιγραφές των προϊόντων είναι το πιο σημαντικό κομμάτι περιεχομένου για ένα e-shop και πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν προτεραιότητα. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να γίνεις δημιουργικός ή αν δυσκολεύεσαι, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε ένα digital agency, που μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά για σένα.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552567681904{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column width="1/6"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text][xyz-ips snippet="page-pagination"] [xyz-ips snippet="author-box"][/vc_column_text][vc_custom_heading text="Προτεινόμενα Άρθρα" font_container="tag:h1|font_size:30px|text_align:center|color:%23ed344a" google_fonts="font_family:Open%20Sans%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C800%2C800italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal" css=".vc_custom_1552567400605{padding-bottom: 30px !important;}"][/vc_column][vc_column width="1/6"][/vc_column][/vc_row][vc_row css=".vc_custom_1552567689544{background-color: #ffffff !important;}"][vc_column][na_posts_carousel excerpt="0" comment="none" catg="none" dot="false" txtclr="#000000" dateclr="#000000" descclr="#888888" settings="size:5|order_by:author|post_type:post|categories:53,48,49"][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1549476856314{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;background-color: #78d9fe !important;}"][vc_column][vc_column_text]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let's work together

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row" css=".vc_custom_1547288178469{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 20px !important;}"][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/2"][vc_single_image image="883" img_size="80x80" alignment="center"][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]Athens digital agency network member badge light[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width="stretch_row_content_no_spaces" content_placement="top"][vc_column offset="vc_hidden-lg vc_hidden-md vc_hidden-sm vc_hidden-xs"][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element="yes"][vc_column][ultimate_google_map zoom="12"][/ultimate_google_map][/vc_column][/vc_row]

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together