“Web design is not just about creating pretty layouts. It’s about understanding the marketing challenge behind your business.” ― Mohamed Saad

Γνωρίζεις ότι έχεις ελάχιστα δευτερόλεπτα να πείσεις έναν επισκέπτη να παραμείνει στην ιστοσελίδα σου;  Γνωρίζεις ότι το design, η δομή και το περιεχόμενο (κείμενα) της ιστοσελίδας σου παίζουν καθοριστικό ρόλο για το αν ένας χρήστης θα αποφασίσει ότι θέλει εσείς να είστε η εταιρεία που θα συνεργαστεί;

Σήμερα με την πληθώρα επιλογών που έχουν οι υποψήφιοι πελάτες σου, δεν αρκεί να έχεις απλά μια ιστοσελίδα. Πρέπει να έχεις ένα site το οποίο να είναι προϊόν προσεκτικής μελέτης και σχεδιασμού από μια ομάδα η οποία κάνει πολλά περισσότερα από μια απλή κατασκευή. Δημιουργεί αποδοτικά site που από τα χρώματα και την διάταξη των στοιχείων έως τα κείμενα κάθε υποσελίδας έχει έναν απλό σκοπό:

Να κατευθύνουν τον χρήστη σωστά, έως την στιγμή που θα αποφασίσει να έρθει σε επαφή μαζί σου!

Ας έρθουμε σε επαφή

Στη Neat & Proper δημιουργούμε μαζί σου την online εικόνα της επιχείρησής σου. Μια ιστοσελίδα με την  δικής σου ταυτότητα που σκοπό έχει να προσφέρει στον χρήστη τις πληροφορίες που ψάχνει γρήγορα και με κατάλληλο τρόπο ώστε να νιώσει ότι βρίσκεται στο σωστό μέρος. Να νιώσει ότι η επιχείρησή σου είναι αυτή που θα του δώσει την λύση που έψαχνε.

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να το πετύχουμε είναι αυστηρά καθορισμένη:

Μελέτη της αγοράς στόχου/κοινού στόχου

Μελέτη Ανταγωνισμού

Καταγραφή αναγκών

Παρουσίαση ολοκληρωμένης πρότασης

Καθορισμός Δομής/Κατηγοριοποίησης

Σχεδιασμός Δομής Βασικών Υποσελίδων

Review & Διορθώσεις

Συγκέντρωση και προσθήκη Υλικού

Υλοποίηση ιστοτόπου

Review & Testing

Launch

Οι 12 πυλώνες μιας αποδοτικής ιστοσελίδας:

 1. Έρευνα και ανάλυση ανταγωνιστικών sites:

Το να γνωρίζεις καλά την επιχείρησή σου σημαίνει ότι γνωρίζεις καλά και τους ανταγωνιστές σου.  Μερικά από τα ερωτήματα που είναι απαραίτητο να απαντηθούν είναι:

 • Ποια λογική ακολουθούν τα sites των ανταγωνιστών σου από άποψη design;
 • Πώς προωθούν τις υπηρεσίες τους, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους, τι περιεχόμενο περιλαμβάνουν και ποιο το ύφος των κειμένων;
 • Έχουν blog, online οδηγούς, video;
 • Ποιες είναι οι σημαντικότερες υποσελίδες τους;

Κάθε αγορά είναι διαφορετική και όσο κι αν ισχύουν κάποιες βέλτιστες πρακτικές για την απόδοση μιας ιστοσελίδας αυτές θα πρέπει να προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες. Δεν είναι ίδιες οι ανάγκες ενός ιατρού με αυτές μιας B2Β επιχείρησης. Με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να είναι ίδιο και το site τους.

 1. Συζήτηση μαζί σου

Θέλουμε η ιστοσελίδα σου να αποτελεί μια προέκταση της επιχείρησής σου μέσω της οποίας θα κατακτήσεις τους στόχους σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το brand σου, τους πραγματικούς σου στόχους, τις υπηρεσίες σου, τις επιθυμίες σου, τα ανταγωνιστικά  πλεονεκτήματα & τους πελάτες στους οποίους στοχεύετε.

 1. Πρόταση Σχεδίασης Σημαντικότερων Σελίδων Και Λειτουργιών

Βάσει της έρευνας αλλά και της συζήτησης που πραγματοποιούμε καθορίζουμε τις σημαντικότερες υποσελίδες και λειτουργίες που θα έχει η ιστοσελίδα σου. Ανάλογα με την αγοράς  αλλά και τους στόχους σου θα πρέπει να δώσουμε διαφορετική βαρύτητα σε αυτές που θα αποτελέσουν τις πηγές των leads.

 1. Καταγραφή κρίσιμων στοιχείων κάθε υποσελίδας

Έχοντας καταλήξει στις βασικότερες υποσελίδες ενός ιστοτόπου το επόμενο βήμα είναι να καταγραφούν τα βασικότερα στοιχεία τους. Υπάρχει sidebar, σε ποιο σημείο υπάρχει η φόρμα επικοινωνίας, η φόρμα κράτησης ή η εγγραφή στο newsletter;

 1. Ταχύτητα

Στατιστικά, έχεις μόνο μερικά δευτερόλεπτα είτε για να κερδίσεις το στοίχημα και να κεντρίσεις το ενδιαφέρον ενός επισκέπτη στην ιστοσελίδα σου είτε για να χάσεις τον πελάτη οριστικά. Φαίνεται, λοιπόν, πόσο κρίσιμο για μια ιστοσελίδα θα «φορτώνει» γρήγορα.

 1. CTAs (Call To Action)

Με ποιον τρόπο θα πρέπει να ωθούμε τον χρήστη να κάνει μια ενέργεια; Τα χρώματα, τα λεκτικά αλλά και τα σημεία των CTAs δεν πρέπει να επιλέγονται τυχαία αλλά βάσει στατιστικών και έρευνας της κάθε αγοράς.

 1. Ασφάλεια

Η ιστοσελίδα σου είναι μέρος της επιχείρησής σας και θα πρέπει να προστατεύεται ολοκληρωμένα από απειλές οι οποίες μπορούν να βλάψουν το brand σου ή να υποκλέψουν τα στοιχεία σου. Επιπλέον, κάθε επισκέπτης θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια κατά την πλοήγησή του μη διστάζοντας να εκτελέσει οποιαδήποτε ενέργεια.

 1. Responsiveness

Πάνω από το 51% της επισκεψιμότητας ενός site παγκοσμίως προέρχεται από mobile συσκευές με το ποσοστό συνεχώς να αυξάνεται.  Από αυτό και μόνο γίνεται σαφές ότι μια ιστοσελίδα θα πρέπει να εμφανίζεται σωστά σε όλες τις συσκευές. Κάθε element, κάθε υποσελίδας θα πρέπει να βρίσκεται στο σωστό σημείο ώστε ο χρήστης να μπορεί εύκολα να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επιθυμητή ενέργεια.

 1. Content

Το content μιας ιστοσελίδας πολλές φορές, ειδικά στην Ελλάδα, θεωρείται δευτερεύον. Αυτό, ίσως να είναι και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνεις στο site σου. Το είδος, η έκταση αλλά και η δομή του περιεχομένου της ιστοσελίδας σου παίζει καθοριστικό ρόλο στο να αλληλοεπιδράσεις με τους επισκέπτες σου και να τους μετατρέψεις σε πελάτες.

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι η ομάδα που θα αναλάβει την στρατηγική του content της ιστοσελίδας να γνωρίζει καλά τις ανάγκες της αγοράς και τις φάσεις από τις οποίες μεταβαίνει ο χρήστης – στόχος στον κύκλο αγοράς του.

 1. Δομή/αρχιτεκτονική

Ο τρόπος με το οποίο συνδέονται και παρουσιάζονται όλες οι υποσελίδες μιας ιστοσελίδας προκύπτει πάντοτε με βάση την εκάστοτε αγορά, τον ανταγωνισμό, τους χρήστες αλλά και την ίδια την επιχείρηση. Η δομή της ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι σαφής και να ακολουθεί μια συγκεκριμένη λογική τόσο για την εύκολη πλοήγηση από τους χρήστες όσο και για την ομαλή ευρετηριοποίηση από τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google.

 1. Ευχρηστία

Μία ιστοσελίδα όσο όμορφη αισθητικά και να είναι δεν θα έχει καμία χρησιμότητα αν οι επισκέπτες της δεν μπορούν να πλοηγηθούν σε αυτήν. Ένας χρήστης θα πρέπει να βρίσκει γρήγορα και εύκολα αυτό που ψάχνει, απαντήσεις στα ερωτήματά του, λύση στα προβλήματά του.

 1. Έλεγχος

Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα εργαλεία τα οποία πραγματοποιούν έλεγχο πολλαπλών σημείων ώστε να βεβαιωθούμε για την ομαλή λειτουργία της.  Επειδή, όμως, όπως είπαμε και παραπάνω σκοπός κάθε ιστοσελίδας είναι να έχει ως επισκέπτες ανθρώπους, πριν από οποιοδήποτε launch μιας νέας ιστοσελίδας πραγματοποιούνται έλεγχοι από δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι, μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την επιτυχή απογείωση στον κόσμο του Internet!

Μας Εμπιστεύονται...

Contact
close slider