ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η ανακατασκευή του e–shop RIEN σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία μόδας.

Το luxury brand της Ελληνίδας σχεδιάστριας Πέννυ Βόμβα έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης στον κόσμο της μόδας και οι δημιουργίες του έχουν φορεθεί από αμέτρητες επώνυμες Ελληνίδες και ξένες.

Γνωστό για τις ξεχωριστές χειροποίητες δημιουργίες του σε τσάντες, μαγιό και ρούχα, καθώς και για την έντονη έμφαση στην ποιότητα, έχει 1 κατάστημα στην Αθήνα και συνεργασία με περισσότερα από 30 καταστήματα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 7 χώρες του εξωτερικού.

Παρά την επιτυχημένη πορεία του brand, το e–shop του RIEN δεν είχε την ίδια τύχη. Αντιμετωπίζοντας πολλά τεχνικά προβλήματα, όπως η ταχύτητα, το γεγονός ότι δεν ήταν καθόλου βελτιστοποιημένο στο mobile και πολλά ακόμα, αντιμετώπιζε ένα ακόμη πρόβλημα μείζονος σημασίας. Αυτό του design.

Το design δεν ήταν σε θέσει να αποδώσει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της σχεδιάστριας. Επιπλέον, το e-shop παρουσίαζε μη ποιοτικά χαρακτηριστικά στο Google Analytics, με πολύ υψηλό bounce rate και πολύ χαμηλό χρόνο παραμονής.

rien-4
rien-5(1)
rien-8

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η βασική μας επιδίωξη ήταν ο σχεδιασμός ενός e-shop που θα ξεχώριζε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα e-shops μόδας που υπάρχουν στο Διαδίκτυο. Ο λόγος ήταν απλός.

Γνωρίζαμε από προσωπική εμπειρία τα προϊόντα του πελάτη, πιστεύαμε στην διαφορετικότητα του brand και στην ποιότητα που έχουν οι δημιουργίες της σχεδιάστριας.

Έτσι κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσουμε σε μια πλήρη ανακατασκευή του, σε ένα πραγματικά σύγχρονο template, το οποίο θα τόνιζε την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα, που αποτελεί άλλωστε το βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιάστριας και του ίδιου του brand.

Έπρεπε λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να αναδεικνύονται όλα αυτά τα σημαντικά χαρακτηριστικά.

ΠΩΣ

ΚΑΙ

ΓΙΑΤΙ

Web Development για την κατασκευή του e–shop: Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα e-shop με minimal design, 100% επικεντρωμένο στο mobile, μιας και το 70-75% του traffic προέρχεται από mobile συσκευές.

UX & UI Optimization: Δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην εικόνα, ώστε να αποτυπώνεται λεπτομερώς η ποιότητα των προϊόντων, ενώ αξίζει να αναφέρουμε την λογική με την οποία κατασκευάσαμε την product page.

Εxperiental Design: Η product page των περισσότερων e-shops είναι μια απλή σελίδα, που περιλαμβάνει ελάχιστο κείμενο και κάποιο φωτογραφικό υλικό. Εμείς θελήσαμε να κάνουμε μια custom κατασκευή, η οποία θα αποτελούσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία του χρήστη, ακόμα στην παραμικρή λεπτομέρεια των προϊόντων.

Interactive CX: Σκοπός μας ήταν ο επισκέπτης να είναι σε θέση να καταλάβει την πραγματική αξία και την ποιότητα των προϊόντων, χωρίς να χρειάζεται να τα δει από κοντά. Να νιώσει την ένταση, αλλά και την μαγεία των συγκεκριμένων δημιουργιών.

ΠΩΣ

ΚΑΙ

ΓΙΑΤΙ

Web Development για την κατασκευή του e–shop: Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα e-shop με minimal design, 100% επικεντρωμένο στο mobile, μιας και το 70-75% του traffic προέρχεται από mobile συσκευές.

UX & UI Optimization: Δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην εικόνα, ώστε να αποτυπώνεται λεπτομερώς η ποιότητα των προϊόντων, ενώ αξίζει να αναφέρουμε την λογική με την οποία κατασκευάσαμε την product page.

Εxperiental Design: Η product page των περισσότερων e-shops είναι μια απλή σελίδα, που περιλαμβάνει ελάχιστο κείμενο και κάποιο φωτογραφικό υλικό. Εμείς θελήσαμε να κάνουμε μια custom κατασκευή, η οποία θα αποτελούσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία του χρήστη, ακόμα στην παραμικρή λεπτομέρεια των προϊόντων.

Interactive CX: Σκοπός μας ήταν ο επισκέπτης να είναι σε θέση να καταλάβει την πραγματική αξία και την ποιότητα των προϊόντων, χωρίς να χρειάζεται να τα δει από κοντά. Να νιώσει την ένταση, αλλά και την μαγεία των συγκεκριμένων δημιουργιών.

48,50% Αύξηση
Καλαθιών

1.3’’ Χρόνος Φόρτωσης
Σελίδας

66% Μείωση ποσοστού
Εγκατάλειψης

91% Αύξηση
Μέσης διάρκειας επίσκεψης

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together