ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Tο Mykonos Luxury είναι μια ιστοσελίδα, η οποία παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις σε πολυτελείς βίλες, σουίτες, αυτοκίνητα και σκάφη, στο νησί της Μυκόνου.

Η πρόκληση που αντιμετωπίσαμε σε σχέση με αυτό το case, ήταν πολύ συγκεκριμένη. Ουσιαστικά μιλάμε για το πιο τουριστικό νησί της Ελλάδας, πάνω στο οποίο ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και παγκόσμιος.

Η πρόκληση λοιπόν ήταν να ανταγωνιστούμε παγκόσμιες ιστοσελίδες, που εμπιστεύονται οι χρήστες και να δημιουργήσουμε καμπάνιες, οι οποίες θα ήταν κερδοφόρες για τον πελάτη.

Ο πελάτης  είχε επενδύσει σημαντικά ποσά και στο παρελθόν σε διαφημιστές πλατφόρμες όπως το Google Ads και το Facebook, χωρίς να έχει κερδίσει ούτε μια online κράτηση, όπως χαρακτηριστικά μας είχε ενημερώσει.

Πέρα από τις διαφημιστικές καμπάνιες, τον ενδιέφερε επίσης να εμφανιστεί στην 1η σελίδα της Google για συγκεκριμένες φράσεις, σε περίπου 10 διαφορετικές χώρες. Αυτό και μόνο καθιστά την πρόκληση τεράστια, καθώς  μιλάμε για βελτιστοποίηση SEO, όχι στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.

350x350-mykonos-4
350x350-mykonos
700x305-mykonos-luxury

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Πάντα προσεγγίζουμε ένα project, έχοντας ως στόχο να την εκτελέσουμε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά και άρτια. Όταν όμως μιλάμε για ένα brand το οποίο θέλει ουσιαστικά να απευθυνθεί σε παγκόσμια κλίμακα και να έρθει αντιμέτωπο με κολοσσούς, όπως αυτοί που αναφέρθηκαν νωρίτερα, ένα digital agency οφείλει να δώσει σημασία μέχρι και στην παραμικρότερη λεπτομέρεια.

ΠΩΣ

ΚΑΙ

ΓΙΑΤΙ

Ανάλυση Website: Πρώτο μας μέλημα λοιπόν ήταν να διενεργήσουμε μια εξαιρετικά εκτενή παγκόσμια ανάλυση. Ο στόχος μας ήταν να μελετήσουμε τόσο τις μεθόδους, όσο και τις λέξεις που αποδίδουν, καθώς και διάφορες άλλες σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα μας γλύτωναν από το να ξοδέψουμε χρήματα, χωρίς να φέρουμε αποτέλεσμα. Στην συνέχεια προχωρήσαμε σε μια πλήρη καταγραφή και ανάλυση της ιστοσελίδας του πελάτη, με παράλληλη ανάλυση των κορυφαίων ανταγωνιστών, ώστε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διορθώσεις, που θα έκαναν την ιστοσελίδα ακόμα πιο αποδοτική.

Google Ads: Όσον αφορά στις καμπάνιες Google Ads, πραγματοποιήθηκε πλήρης επανασχεδιασμός τους. Δημιουργήθηκαν αναλυτικές καμπάνιες, ανά χώρα και ανά κατηγορία. Στοχεύσαμε συγκεκριμένες περιοχές ανά χώρα (γεωγραφική στόχευση), θέτοντας ταυτόχρονα και εισοδηματικά κριτήρια, στις χώρες που επιτρέπεται. Τέλος, πραγματοποιήθηκε πλήρης σύνδεση με διάφορα goals μέσα σε Google Analytics, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή ενεργειών και απόδοσης.

SEO: Όσον αφορά στο SEO, σχεδιάσαμε μια πολύ αναλυτική καμπάνια, η οποία είχε ως στόχο της να εμφανίσει στην 1η σελίδα της Google, περίπου 20 λέξεις, σε 10 διαφορετικές χώρες. Αυτό μας ώθησε στον σχεδιασμό ενός πολύ αναλυτικού on–site, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια. Παράλληλα και σταθερά, αναπτύχθηκε μια στρατηγική αύξησης της εξωστρέφειας του e-shop, με αναφορές του σε κορυφαία relevant sites & blogs, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΠΩΣ

ΚΑΙ

ΓΙΑΤΙ

Ανάλυση Website: Πρώτο μας μέλημα λοιπόν ήταν να διενεργήσουμε μια εξαιρετικά εκτενή παγκόσμια ανάλυση. Ο στόχος μας ήταν να μελετήσουμε τόσο τις μεθόδους, όσο και τις λέξεις που αποδίδουν, καθώς και διάφορες άλλες σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα μας γλύτωναν από το να ξοδέψουμε χρήματα, χωρίς να φέρουμε αποτέλεσμα. Στην συνέχεια προχωρήσαμε σε μια πλήρη καταγραφή και ανάλυση της ιστοσελίδας του πελάτη, με παράλληλη ανάλυση των κορυφαίων ανταγωνιστών, ώστε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διορθώσεις, που θα έκαναν την ιστοσελίδα ακόμα πιο αποδοτική.

Google Ads: Όσον αφορά στις καμπάνιες Google Ads, πραγματοποιήθηκε πλήρης επανασχεδιασμός τους. Δημιουργήθηκαν αναλυτικές καμπάνιες, ανά χώρα και ανά κατηγορία. Στοχεύσαμε συγκεκριμένες περιοχές ανά χώρα (γεωγραφική στόχευση), θέτοντας ταυτόχρονα και εισοδηματικά κριτήρια, στις χώρες που επιτρέπεται. Τέλος, πραγματοποιήθηκε πλήρης σύνδεση με διάφορα goals μέσα σε Google Analytics, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή ενεργειών και απόδοσης.

SEO: Όσον αφορά στο SEO, σχεδιάσαμε μια πολύ αναλυτική καμπάνια, η οποία είχε ως στόχο της να εμφανίσει στην 1η σελίδα της Google, περίπου 20 λέξεις, σε 10 διαφορετικές χώρες. Αυτό μας ώθησε στον σχεδιασμό ενός πολύ αναλυτικού on–site, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια. Παράλληλα και σταθερά, αναπτύχθηκε μια στρατηγική αύξησης της εξωστρέφειας του e-shop, με αναφορές του σε κορυφαία relevant sites & blogs, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αύξηση
οργανικών 57,01%
σε 7 μήνες

12 φράσεις
στην 1η σελίδα σε
10 χώρες

Πάνω από
100 bookings
σε 3 μήνες

Διπλασιασμός χρόνου παραμονής
στο site

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together