ΠΡΟΚΛΗΣΗ

To PORTA PLUS είναι μια εταιρία που πραγματοποιεί διανομή εντύπων στην Ελλάδα, από το 1999 και έχει πάνω από 2500 πελάτες. Ένα τέτοιο case αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση B2B, η οποία στοχεύει σε πολύ συγκεκριμένο κοινό.

Ο πελάτης ήταν γνώστης του digital marketing, σε ικανοποιητικό επίπεδο και έκανε αρκετές ενέργειες, κυρίως μέσω Google Ads και Facebook. Ο στόχος του λοιπόν ήταν αρκετά ξεκάθαρος. Έπρεπε να καταφέρουμε μέσα σε 12μήνες, να διπλασιάσουμε τον αριθμό των  μηνιαίων leads από καινούργιους πελάτες.

portaplus-06
portaplus-11
portaplus-14

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να συζητήσουμε αναλυτικά με τον πελάτη μας, προκειμένου να κατανοήσουμε το προφίλ του δικού του πελάτη. Έπρεπε να γνωρίζουμε βασικά στοιχεία, όπως ποιες είναι οι ανάγκες του, ποια ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και που θα μπορούσαμε να βασιστούμε, ώστε να δημιουργήσουμε αποδοτικές καμπάνιες.

Στην συνέχεια προχωρήσαμε σε μια ανάλυση της αγοράς, προκειμένου να δούμε τον ανταγωνισμό. Θέλαμε να εντοπίσουμε πως παρουσιάζουν τις δικές τους υπηρεσίες και ποιες διαφορές υπήρχαν σε σχέση με μας.

Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία εγγράφου, με προτάσεις βελτίωσης της ιστοσελίδας και του περιεχομένου της. Εντοπίστηκε επίσης, μια σημαντική ευκαιρία απόκτησης υποψηφίων πελατών μέσα από τα οργανικά αποτελέσματα, στα οποία η επιχείρηση δεν είχε παρουσία.

Τέλος, αποφασίστηκε η ανακατασκευή της υπάρχουσας καμπάνιας στα Google Ads καθώς και η έναρξη διαφημιστικών ενεργειών στο δίκτυο του Facebook με στόχο το engagement με τους χρήστες.

ΠΩΣ

ΚΑΙ

ΓΙΑΤΙ

Ανάλυση Website: Πραγματοποιήσαμε μια εκτενή ανάλυση στην ιστοσελίδα και αποφασίστηκαν αλλαγές στο design, στα εικαστικά, στην παρουσίαση των υπηρεσιών και της ίδιας της εταιρείας, της δομής και φυσικά, στο περιεχόμενο. Ειδικά στο B2B, ακριβώς επειδή μας προσεγγίζουν επιχειρήσεις που θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, το περιεχόμενο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και επεξηγηματικό, να αποπνέει επαγγελματισμό και να απαντάει σε ερωτήσεις. Ουσιαστικά λοιπόν να κατευθύνει τον χρήστη, αφού πρώτα τον εκπαιδεύσει, ώστε να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας.

SEO: Το κύριο στοιχείο που παρατηρήσαμε, ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, σε σχέση με τα οργανικά αποτελέσματα, γνωρίζοντας πως το 88-89% των επαγγελματιών, πραγματοποιούν την έρευνά τους online, προκειμένου να επιλέξουν κάποια επαγγελματική υπηρεσία που χρειάζονται. Έτσι αποφασίσαμε να εκτελέσουμε μια καμπάνια SEO, σε συγκεκριμένες φράσεις που ενδιαφέρουν την εταιρία, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα σταθερό πελατολόγιο από αυτό το κανάλι.

Google Ads: Πραγματοποιήθηκε επανασχεδιασμός της δομής της υπάρχουσας καμπάνιας και δημιουργήθηκαν αναλυτικά Ad groups, για κάθε κατηγορία λέξεων και πολλές διαφορετικές εκδοχές διαφημιστικών κειμένων. Χρησιμοποιήθηκε επίσης η δυνατότητα της Γεωγραφικής στόχευσης, περιορίζοντας την εμφάνιση των διαφημίσεων στην Αθήνα. Τέλος δημιουργήθηκαν καμπάνιες Remarketing, με στόχο την προβολή συγκεκριμένων υπηρεσιών, άρθρων του blog και των εξειδικευμένων eBook, που διέθετε η επιχείρηση.

Facebook Ads: Δημιουργήθηκε ειδικό διαφημιστικό Funnel, έτσι ώστε οι υποψήφιοι πελάτες, ξεκινώντας από το στάδιο του awareness, να «εκπαιδευτούν» και να φθάσουν στην επιλογή συγκεκριμένης υπηρεσίας. Δημιουργήθηκαν πάνω από 15 διαφορετικά κοινά στόχευσης χρηστών, καθώς και διαφημίσεις προβολής άρθρων του blog, για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες. Τέλος, δημιουργήθηκαν διαφημίσεις, με στόχο την εγγραφή σε e-mail λίστα της επιχείρησης.

ΠΩΣ

ΚΑΙ

ΓΙΑΤΙ

Ανάλυση Website: Πραγματοποιήσαμε μια εκτενή ανάλυση στην ιστοσελίδα και αποφασίστηκαν αλλαγές στο design, στα εικαστικά, στην παρουσίαση των υπηρεσιών και της ίδιας της εταιρείας, της δομής και φυσικά, στο περιεχόμενο. Ειδικά στο B2B, ακριβώς επειδή μας προσεγγίζουν επιχειρήσεις που θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, το περιεχόμενο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και επεξηγηματικό, να αποπνέει επαγγελματισμό και να απαντάει σε ερωτήσεις. Ουσιαστικά λοιπόν να κατευθύνει τον χρήστη, αφού πρώτα τον εκπαιδεύσει, ώστε να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας.

SEO: Το κύριο στοιχείο που παρατηρήσαμε, ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, σε σχέση με τα οργανικά αποτελέσματα, γνωρίζοντας πως το 88-89% των επαγγελματιών, πραγματοποιούν την έρευνά τους online, προκειμένου να επιλέξουν κάποια επαγγελματική υπηρεσία που χρειάζονται. Έτσι αποφασίσαμε να εκτελέσουμε μια καμπάνια SEO, σε συγκεκριμένες φράσεις που ενδιαφέρουν την εταιρία, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα σταθερό πελατολόγιο από αυτό το κανάλι.

Google Ads: Πραγματοποιήθηκε επανασχεδιασμός της δομής της υπάρχουσας καμπάνιας και δημιουργήθηκαν αναλυτικά Ad groups, για κάθε κατηγορία λέξεων και πολλές διαφορετικές εκδοχές διαφημιστικών κειμένων. Χρησιμοποιήθηκε επίσης η δυνατότητα της Γεωγραφικής στόχευσης, περιορίζοντας την εμφάνιση των διαφημίσεων στην Αθήνα. Τέλος δημιουργήθηκαν καμπάνιες Remarketing, με στόχο την προβολή συγκεκριμένων υπηρεσιών, άρθρων του blog και των εξειδικευμένων eBook, που διέθετε η επιχείρηση.

Facebook Ads: Δημιουργήθηκε ειδικό διαφημιστικό Funnel, έτσι ώστε οι υποψήφιοι πελάτες, ξεκινώντας από το στάδιο του awareness, να «εκπαιδευτούν» και να φθάσουν στην επιλογή συγκεκριμένης υπηρεσίας. Δημιουργήθηκαν πάνω από 15 διαφορετικά κοινά στόχευσης χρηστών, καθώς και διαφημίσεις προβολής άρθρων του blog, για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες. Τέλος, δημιουργήθηκαν διαφημίσεις, με στόχο την εγγραφή σε e-mail λίστα της επιχείρησης.

14 Λέξεις
στην πρώτη σελίδα
σε διάστημα
6 μηνών

Διπλασιασμός
εισερχόμενων Lead σε διάστημα
6 μηνών

Αύξηση Μηνιαίων εσόδων
από νέους πελάτες
κατά 117%

70,60% Αύξηση
Συνολικού Traffic
σε 12 μήνες

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together