Οι 7 εντολές για να προσελκύσετε και να κλείσετε νέους ασθενείς online

Χρόνος: 7 λεπτά

Οι 7 εντολές για να προσελκύσετε και να κλείσετε νέους ασθενείς online

Χρόνος: 7 λεπτά
 • Γιώργος Γεωργίου

  Λέξεις: 637

Κάθε μήνα,  χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα, στρέφονται στο Internet, προκειμένου να βρουν ή να αξιολογήσουν έναν γιατρό. Γίνεται όμως ακόμα καλύτερο. Το 89% των ασθενών λύνει τις ιατρικές του απορίες, μέσα από τις μηχανές αναζήτησης. Και κάτι τελευταίο. Σχεδόν το 72% των ασθενών, στηρίζεται στις online αξιολογήσεις, για να εμπιστευθεί έναν νέο γιατρό.

 

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως η online φήμη σας αποτελεί την πρώτη εντύπωση για πολλούς ασθενείς.

Παρότι o χρόνος σας σαν γιατρός είναι περιορισμένος και πολύτιμος, δεν μπορείτε να αρνηθείτε το γεγονός πως θέλετε κι άλλους ασθενείς. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να το πετύχετε αυτό;

Υπάρχουν 7 τρόποι για να εξασφαλίσετε πως η διαδικτυακή σας παρουσία είναι ισχυρή, ακριβής και βελτιστοποιημένη, ώστε να σας βοηθήσει να φτάσουν περισσότεροι ασθενείς στην πόρτα του ιατρείου σας.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί αμέσως παρακάτω:

 1. Website

O ιστότοπός σας είναι ουσιαστικά η πρώτη εντύπωση που δημιουργείτε στον χρήστη. Στο Διαδίκτυο, αυτό που βλέπουν οι χρήστες για εσάς, είναι ανάλογο και με την εντύπωση που θα σχηματίσουν. Σκεφτείτε ένα απλό παράδειγμα. Μπαίνετε σε ένα κατάστημα, που είναι βρώμικο, οι υπάλληλοι είναι αγενείς και δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Θα ξαναμπαίνατε; Ούτε και οι χρήστες.

Το website σας θα πρέπει να είναι καλαίσθητο, εύχρηστο, γρήγορο, να προσαρμόζεται σωστά σε κινητά και tablets και να παρέχει στους επισκέπτες του τις πληροφορίες που αναζητούν με κατανοητό τρόπο.

Διαβάστε εδώ το δωρεάν e-book μας

 

 1. Πολυκαναλική προσέγγιση

Οι χρήστες είναι πιο εξοικειωμένοι από ποτέ με το Διαδίκτυο. Η εύρεση ενός γιατρού αποτελεί μια σημαντική και προσωπική απόφαση και τα πράγματα δεν είναι όπως στο παρελθόν. Πλέον όλα γίνονται online.  Οι χρήστες έχουν πολλές επιλογές και θα φροντίσουν ώστε να είναι πολύ προσεκτικοί και διεξοδικοί κατά την έρευνά τους.

Ένας γιατρός λοιπόν δεν μπορεί να βρίσκεται απλά σε ένα κανάλι, όσο επιτυχημένο κι αν είναι αυτό, καθώς οι χρήστες περνούν από πολλά διαφορετικά στάδια και δεν πρόκειται να κλείσουν ένα ραντεβού άμεσα, μέσα από μια απλή αναζήτηση.

Τα ‘ταξίδι’ ενός χρήστη στο Διαδίκτυο, περνάει από πολλά διαφορετικά μονοπάτια. Oι χρήστες πραγματοποιούν αναζητήσεις στα φυσικά αποτελέσματα της Google, πατούν πάνω σε πληρωμένες διαφημίσεις (Google Ads), διαβάζουν reviews άλλων χρηστών στο doctoranytime, αλλά ενημερώνονται και από ιατρικά portals, σχετικά με τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν.

Εμπιστεύονται επίσης τις κριτικές στο Google My Business και θα ψάξουν το προφίλ σας στο Facebook, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ενημερώνεται και πόσο θετικές ή αρνητικές είναι οι εμπειρίες των χρηστών.

Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος, που η προσέγγισή σας πρέπει να είναι πολυκαναλική. Γιατί οι υποψήφιοι ασθενείς βρίσκονται παντού κι αν δεν εμφανίζεστε μπροστά τους, τότε χάνετε τεράστιες ευκαιρίες, που σίγουρα θα εκμεταλλευτούν οι ανταγωνιστές σας.

 

 1. Content

Ο μέσος χρήστης δεν είναι συνάδελφός σας. Δεν θα κατανοήσει περίπλοκους ιατρικούς όρους. Ούτε θα μπει στην διαδικασία να τους ψάξει και να τους αναλύσει. Είναι ένας απλός άνθρωπος, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και ψάχνει λύση.

Αν το περιεχόμενο λοιπόν δεν είναι απλά και κατανοητά γραμμένο, με σαφή δομή και δεν παρέχει στον χρήστη, όλες τις σημαντικές για εκείνον πληροφορίες, τότε απλά θα κάνει ένα κλικ και θα φύγει. Μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει σε κάποιον άλλο γιατρό ή κάποιο γνωστό ιατρικό Portal, που σίγουρα δεν θα είστε εσείς.

 

 1. Google

Το 89% των χρηστών στρέφεται στην Google για να λύσει τις ιατρικές του απορίες και το 83% των ασθενών επισκέπτονται το site ενός νοσοκομείου, πριν κάνουν μια θεραπεία ή μια επέμβαση. Ο πιο εύκολος τρόπος εύρεσης μιας ιστοσελίδας είναι μέσω της Google. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να εμφανίζεται το site σας στην 1η σελίδα των αποτελεσμάτων της Google, προκειμένου να σας βρουν οι χρήστες.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να εμφανιστείτε στα αποτελέσματα μιας αναζήτησης του χρήστη. Ο πρώτος είναι το SEO και ο δεύτερος είναι τα Google Ads:

 • Το SEO είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας, ώστε να κατατάσσεται σε υψηλότερες θέσεις στα φυσικά αποτελέσματα μιας αναζήτησης.
 • Τα Google Ads είναι ένα εργαλείο που έχει δημιουργήσει η Google, με σκοπό να προβάλλεται η ιστοσελίδα σας στον διαφημιστικό χώρο των αποτελεσμάτων της. Η λογική είναι η εξής: Προβάλλεται μια διαφήμιση της ιστοσελίδας σας και χρεώνεστε μόνο αν κάποιος πατήσει στην διαφήμισή σας.

 

 1. Reviews

Το 80% των ασθενών χρησιμοποιούν online reviews για να αξιολογήσουν τους γιατρούς. Σχεδόν το 72% των ασθενών χρησιμοποιούν online reviews ως το πρώτο βήμα για την εξεύρεση νέου γιατρού. Το 65% των χρηστών θεωρούν πως είναι πολύ σημαντικό οι γιατροί να απαντούν στα online reviews.

Από τα παραπάνω στατιστικά αντιλαμβάνεστε πως αν έχετε  καλά reviews, τότε είναι σαν να έρχεστε συστημένος στον χρήστη από έναν φίλο ή κάποιο άτομο που εμπιστεύεται.

 

 1. Trust

Η υγεία είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα. Ο χρήστης θέλει να νιώσει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, προτού πάρει μια τέτοια απόφαση. Πως μπορείτε να δημιουργήσετε και να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη;

 • Καλό website (Γρήγορο, με καλή δομή, mobile friendly)
 • Αναλυτικό βιογραφικό – Χρόνια εμπειρίας, συνέδρια, μέλος associations, εξειδίκευση, κλπ.
 • Φωτογραφίες – Τόσο δικές σας, όσο και του ιατρείου ή των συνεργατών
 • Παρουσία σε άλλα Online κανάλια – Δείχνει ότι ο κόσμος σας γνωρίζει και ότι είστε σημαντικοί
 • Θετικά Reviews – (Στο site αλλά και εκτός)
 • Videos & Advertorials – Παρουσία σε μέσα τα οποία εμπιστεύονται οι χρήστες πχ εκπομπές υγείας ή ιατρικά portals

 

 1. Social Παρουσία

Το κοινό που στοχεύετε, βρίσκεται στα social media. Το 72% όλων των χρηστών, χρησιμοποιεί ενεργά τα social media. Με 1.32 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, το Facebook είναι η πιο διαδεδομένη social media πλατφόρμα.

 

Επιπλέον, το 80% των χρηστών αναζητούν πληροφορίες για την υγεία και σχεδόν το 50% θα ήθελε να μάθει πληροφορίες για έναν συγκεκριμένο γιατρό. Σύμφωνα με το 41% ​​των χρηστών, τα social media μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή του νοσοκομείου ή του γιατρού.

Και ερχόμαστε να σας ρωτήσουμε μετά από όλα αυτά. Εσάς πόσο ενημερωμένο είναι το προφίλ σας;

 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Στην Neat & Proper διαθέτουμε εμπειρία στην ιατρική κατηγορία, βλέπουμε συνολικά το project, με στόχο την πραγματική αποτελεσματικότητα και όχι απλά μια διαφήμιση. Αν θέλετε λοιπόν περισσότερους ασθενείς και μια ισχυρή online παρουσία, που θα σας ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, ελάτε σήμερα σε επαφή μαζί μας.


Γιώργος Γεωργίου
Author

Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος είναι το ‘μεγάλο αφεντικό’ της εταιρείας. Εμείς βέβαια τον φωνάζουμε ‘Ηγέτη’, γιατί ευτυχώς, σε αντίθεση με τους περισσότερους CEO, έχει χιούμορ και ξέρει να κάνει πλάκα. Όταν πρέπει όμως. Είναι ο άνθρωπος που μας εμπνέει σταθερά, μας αγχώνει που και που και δεν έχει ησυχία. Κάθε νέα του ιδέα, είναι μια αφορμή για να πεταχτεί από το γραφείο του και να τρέξει να την μοιραστεί μαζί μας. Ο Γιώργος είναι καθαρόαιμη digital ράτσα και ασχολείται με αυτό, περισσότερο από μια 10ετία. Έχει μεγάλη γνώση στο SEO και αν δεν πιστεύετε εμάς, τότε έχει γράψει και το αντίστοιχο βιβλίο για να το αποδείξει. Το πάθος του είναι να μελετάει στατιστικά και να πειραματίζεται, με οτιδήποτε θα καταφέρει να βελτιώσει το conversion rate. Αν δεν τον βρεις στην εταιρεία, τότε σίγουρα θα τον βρεις να διαβάζει ένα βιβλίο κάπου ή δεν θα τον βρεις καθόλου, επειδή θα είναι σε κάποιο ταξίδι και θα εξερευνεί καινούργια μέρη.

Προτεινόμενα Άρθρα

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together