8 hacks για να αυξήσετε το Traffic του site σας μέσα από το Instagram

Χρόνος: 9 λεπτά

8 hacks για να αυξήσετε το Traffic του site σας μέσα από το Instagram

Χρόνος: 9 λεπτά
 • Άννα Μαρία Μοίρα

  Λέξεις: 820

To Instagram όπως όλοι γνωρίζουμε, αποτελεί το Νο.1 Social Media, όπου προτιμούν οι χρήστες να περνούν το χρόνο τους και να μοιράζονται ή να αποκτούν διάφορες εμπειρίες.

 

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Instagram, για να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Εν έτη 2019, οι χρήστες μπορούν να αποκτούν εμπειρίες μέσα από την αγαπημένη τους social εφαρμογή, και μέσα σε αυτές, κατατάσσεται και το Instagram, στο οποίο πλέον μπορεί κάποιος να ολοκληρώσει αγορά, inapp!

Το 2019, σύμφωνα με έρευνες και προβλέψεις, το Instagram θα παραμείνει το Νο.1 μέσο στο οποίο θα εστιάσουν οι επιχειρήσεις και θα δαπανήσουν ποσά, για διαφημιστικές ενέργειες. Σύμφωνα με την πλατφόρμα Socialbakers, τα brands συγκεντρώνουν 4x φορές περισσότερα interactions στο Instagram σε σύγκριση με το Facebook.

 

Εσείς ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Instagram για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο site σας και κατ’ επέκταση, τους πελάτες σας;

 

Παρακάτω θα βρείτε 8 tips για να αξιοποιήσετε το εταιρικό σας Instagram και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα κατακόρυφα:

 

1.      Μετατρέψτε το Instagram σας σε Business Account

 

Η μετατροπή αυτή διαρκεί λιγότερο από 3 λεπτά και σας βοηθάει να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας, μέσα από σημαντικά στατιστικά που σας προσφέρει. Αναλυτικά μπορείτε:

 

 • Να έχετε πρόσβαση στα Instagram Insights
 • Μπορείτε να προσθέσετε Contact Button κάτω από το Βio
 • Θα είναι ορατός ο κλάδος της επιχείρησής σας στο προφίλ σας
 • Θα μπορείτε να προσθέσετε links στα Instagram Stories σας

 

 

Πως θα το κάνετε;

 

Επιλέγοντας δεξιά το εικονίδιο με το γρανάζι στο προφίλ σας, η δεύτερη επιλογή από το τέλος, σας επιτρέπει να μετατρέψετε το προφίλ σας σε business με ένα κλικ!

Προσοχή: Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή Private Account, ώστε το προφίλ σας να είναι ορατό και να μπορούν να το επισκεφθούν πολλοί χρήστες.

 

2.      Μην αγνοείτε τις κατάλληλες ώρες για να κάνετε post

 

Αν και παραδοσιακό, η ώρα που θα δημοσιεύσετε το post σας στο Instagram, συμβάλλει στην απήχηση αλλά και στην επισκεψιμότητα που θα προσελκύσετε. Σύμφωνα με το CoSchedule, οι κατάλληλες ώρες, όπου πρέπει να δημοσιεύει posts μία επιχείρηση είναι:

 • B2C: 8 π.μ., 1 μμ., 9 μμ.
 • B2B: 12 μμ-1 μμ., 5 μμ-6 μμ., 8 μμ-9μμ.
 • Software Υπηρεσίες: 11 π.μ., 1 μμ., 5 μμ.
 • Τομέας Υγείας: 10 π.μ. and 2 μμ.
 • Media: 9 π.μ., 12 μμ., and 3 μμ.
 • Εκπαίδευση: 5 μμ. – 6 μμ.

 

 

3.      Το Profile Link Κάνει όλη τη δουλειά

 

Όπως θα έχετε δει στο about / profile bio, το Instagram σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε 1 και μοναδικό link. Aν και το προφανές είναι το link αυτό, να οδηγεί στην αρχική σας σελίδα, σκεφτείτε το εξής:

Δυστυχώς για όλους μας, στα posts του Instagram ΔΕΝ μπορούμε να βάλουμε κάποιο link, ώστε οι χρήστες να κάνουν interaction και να βρεθούν με την μια, στη σελίδα που θέλουμε να τους οδηγήσουμε. ☹

Mην ανησυχείτε όμως, γιατί υπάρχει λύση. Ανάλογα το θέμα του post και το που επιθυμείτε αυτό να οδηγεί τους χρήστες, στο τέλος της λεζάντας αναγράφετε το link in bio”. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες και οι ακόλουθοί σας, θα επιλέξουν το link που έχετε προσθέσει στην about, προκειμένου να επισκεφθούν τη σελίδα που επιθυμείτε.

Προσοχή: Μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε το link κάθε φορά που δημοσιεύετε νέο post!

 

4.      Δημιουργήστε το ‘τέλειο‘ post

 

Όπως ισχύει σε όλα τα κανάλια αλλά και τα sites, όσο πιο προσεγμένο και μοναδικό content αναπτύσσετε, τόσο πιο ελκυστικό γίνεται το κείμενο και προσελκύετε ολοένα και περισσότερους χρήστες.

Το μοναδικό περιεχόμενο στο Instagram, αποτελείται από μία καλαίσθητη και άρτια φωτογραφία, συνοδευόμενη από ένα μοναδικό caption. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε stock photos (π.χ. shutterstock) χωρίς να τις συνοδεύετε από κείμενο. Το κοινό αγαπά αυτό που ονομάζουμε «UGC».

 

 

Τι είναι το UGC; I’m glad you asked.

 


 

To User Generated Content είναι οι φωτογραφίες όπου μοιράζονται οι χρήστες, στα social media. Kαι πολλές από αυτές, περιλαμβάνουν και το brand σας!

Ακόμα και οι φωτογραφίες που βγάζετε μόνοι σας, για το προφίλ σας, είναι UGC. Και έχουν μεγαλύτερη απήχηση, γιατί το κοινό σας ταυτίζεται με αυτό που βλέπει και νιώθει πως θα μπορούσε να είναι στην θέση σας.

 

Εκτός λοιπόν από την καλαίσθητη φωτογραφία, ένα τέλειο Instagram post, πρέπει να πληροί και τα παρακάτω:

 • Mέγεθος Φωτογραφίας: 1080 x 1080 px
 • Ratio (Videos): 1.91:1 and 4:5
 • Αν το εικαστικό σας περιλαμβάνει κείμενο, κρατήστε το μικρό και to the point. Θυμηθείτε πως οι χρήστες βρίσκονται κυρίως στο κινητό οπότε θα πρέπει να μπορούν να το διαβάσουν εύκολα.
 • Δημοσιεύετε περιεχόμενο σχετικό με τα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Αξιοποιήστε τα στατιστικά σας. Σε ποια posts έχετε μεγαλύτερη απήχηση;
 • Δημιουργήστε interactions. Κρατήστε το κοινό σας σε εγρήγορση. Κάντε ένα poll, ρωτήστε τη γνώμη τους για το επόμενο post σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε likes & comments, συνεπώς το Engagement Rate σας!

 

5.      Προσθέστε και Video στην στρατηγική περιεχομένου σας

 

Το Instagram ξεκίνησε αρχικά ως μια πλατφόρμα, όπου οι χρήστες μοιράζονταν αποκλειστικά τις φωτογραφίες τους. Με το πέρασμα των χρόνων, όπου και αυξήθηκε η ανάγκη των χρηστών να μοιράζονται video, το Instagram έκανε πολύ εύκολη τη δυνατότητα να ανεβαίνουν videos μικρής διάρκειας.

Το 2017 συγκεκριμένα, το 33% των συνολικών posts στο Instagram ήταν μόνο videos, σύμφωνα με έρευνες!

Σίγουρα αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερο videos στις δημοσιεύσεις σας, παραμένουν όμως κάτι, που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο content mix.

 

6.      Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα hashtags, έξυπνα

 

Fun Fact: Τα Hashtags ξεκίνησαν ως μέσο, για να βρίσκουν οι χρήστες τα trending topics αποκλειστικά στο Twitter. Ενώ λοιπόν στη συνέχεια η χρήση τους επεκτάθηκε σε όλα τα social media, τελικά σημείωσαν τη μεγαλύτερή τους απήχηση στο Instagram.

Υπάρχουν 2 τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τα hashtags:

 • Χρησιμοποιήστε Popular Hashtags για να αυξήσετε τα Profile Views
 • Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα & στοχευμένα Hashtags ώστε να προσελκύσετε το ιδανικό

κοινό – στόχο

Σε κάθε post μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι 30 hashtags.

 

Τι σημαίνει αυτό;

 

Μην επιλέγετε hashtags τα οποία είναι γενικά και δεν έχουν σχέση με εσάς, το brand, ή το κοινό που στοχεύετε!

Τα hashtags πρέπει να είναι σχετικά και να έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από χρήστες. Αυτό σημαίνει πως και άλλοι τόσοι χρήστες τα αναζητούν κάθε μέρα, άρα όλοι αυτοί θα δουν το brand σας! Μην ξεχνάτε άλλωστε πως κάποια brands κατάφεραν να δημιουργήσουν hashtags, τα οποία οι χρήστες αγάπησαν και χρησιμοποίησαν στη συνέχεια.

 

7.      Χρησιμοποιήστε ισχυρά call to actions

 

Ο κύριος στόχος ο οποίος χρησιμοποιείτε το Instagram, είναι για να αναπτύξετε το κανάλι προσεγγίζοντας το δυνητικό αγοραστικό κοινό σας. Όπως και στις ενέργειες που πραγματοποιείτε σε άλλα κανάλια, οι χρήστες δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν καμία ενέργεια στο site σας, αν δεν τους δώσετε ένα ισχυρό CTA.

Σε κάθε post, προτρέψτε τους χρήστες σας να κάνουν μία συγκεκριμένη ενέργεια, όπως να αφήσουν σχόλιο, να το κοινοποιήσουν σε φίλους τους ή να σας στείλουν απευθείας μήνυμα.

Αν η δημοσίευση περιλαμβάνει προϊόν, χρησιμοποιήστε το shoppable posts, ώστε να διευκολύνετε τους χρήστες να αποκτήσουν το προϊόν που βλέπουν, με ένα κλικ!

8.      Make amazing stories

 

Ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα trends, είναι τα Instagram Stories. Στην Αμερική ονομάζονται και Snapchat Killers, καθώς ‘έκλεψαν‘ τη λειτουργία από το Snapchat και την απογείωσαν.

 

Γιατί οι χρήστες προτιμούν τα stories;

 

Είναι ιδανικά για την ανάπτυξη storytelling μέσα από καταπληκτικά visuals, ενώ δίνουν όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο χρήστης, μέσα σε δευτερόλεπτα!

Δεν είναι ενοχλητικά για το κοινό, ενώ έχουν τη δυνατότητα μέσω του Swipe Up, να οδηγήσουν το χρήστη απευθείας στο site σας, χωρίς να χρειάζεται να φτάσουν στο προφίλ σας και να αναζητήσουν το site μέσω του link in bio”.

 

Συμπερασματικά, το Instagram είναι το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο social media για το 2019 και αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο μέχρι το 2020. Μπορεί να απογειώσει το brand σας σε αναγνωρισιμότητα, επισκεψιμότητα αλλά και σε πωλήσεις!

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερους τρόπους να εκμεταλλευτείτε το Instagram για την επιχείρησή σας για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας;

 

Ελάτε σήμερα σε επικοινωνία μαζί μας!


Άννα Μαρία Μοίρα
Author

Άννα Μαρία Μοίρα

Η Άννα Μαρία είναι η digital marketing specialist της ομάδας. Έχει την ευχή και την κατάρα να είναι εργασιομανής και να υπεραναλύει τα πάντα και το γνωρίζει πολύ καλά. Πέρα από αυτό όμως, είναι επίσης πολύ δημιουργική και team player. Της αρέσει να μαθαίνει και να δοκιμάζει συνεχώς καινούργια πράγματα. Μπορεί να την αγχώνουν οι κατσαρίδες, όμως δεν την αγχώνει τίποτα στην δουλειά της. Αυτό που την εμπνέει, είναι το καλό εργασιακό περιβάλλον. Εκτός δουλειάς, αυτό που την εμπνέει, είναι ο διπλός cappuccino από τα Starbucks. Η Άννα Μαρία λατρεύει τα ταξίδια. Πρακτικά δουλεύει για να ταξιδεύει. Αν την ρωτήσεις τι είναι αυτό που την χαλαρώνει, τότε θα σου απαντήσει πως ένα ζεστό μπολ ramen και το καλό conversion rate, της είναι αρκετά. Αν δεν την βρεις στην δουλειά, τότε το πιο πιθανό είναι να κάνει CrossFit, να πίνει ένα ποτό στο Τheory ή να σκέφτεται πότε θα ξαναπάει στην Νέα Υόρκη. Αυτό που δεν της αρέσει καθόλου είναι ο ατομικισμός, ο αντιεπαγγελματισμός και το συκώτι. Και τα 3 με την ίδια βαρύτητα.

Προτεινόμενα Άρθρα

LIKE WHAT YOU SEE?

Let’s work together